Friederike and Alastair (@li) Gower maken bekroonde ambachtelijke chocolade. Ze betrekken hun klanten bij het volledige productieproces door transparant te zijn tot de oorsprong van de cacao. Hun producten zijn tijdloos en worden met veel toewijding en passie gemaakt.
De missie bij Chocolade Tree is het creëren van chocolade met een verfijnde smaak. Tegelijkertijd wordt de biodiversiteit beschermd en worden de landbouwers beloond met een goede premie voor hun oude cacao variëteiten. Ze kopen de cacao van boerderijen in Peru, Colombia, Venezuela en Madagaskar. Deze ultra premium cacao wordt door de telers zelf gefermenteerd en gedroogd tot een uitzonderlijke kwaliteit. Alleen door deze zorgvuldige na-oogst processen kunnen de echte smaken van hun unieke chocolade tot leven worden gebracht.
Ze hanteren een perfectionistische benadering om hun chocolade te maken door enkel in kleine hoeveelheden de bonen obsessief te branden, te ontvliezen, te malen en te concheren. Hun assortiment omvat een aantal single origin tabletten met daarnaast een aantal tabletten met smaken én alternatieven voor zuivel en rietsuiker. Ze hebben reeds verschillende International Chocolade Awards gewonnen en worden erkend als een van ’s werelds meest gepassioneerde chocoladeproducenten.

Hieronder vindt u een kort filmpje over hun reizen op zoek naar cacao… onder andere over Peru, Ecuador, Colombia en Madagaskar.