• Het concept van de Evenaar-collectie van Chocolate Naive staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakte tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Sesamzaad, Pindakaas en Sinaas-Zoethout. Het verhaal van de Pindakaas gaat als volgt: Deze chocolade met pindakaas komt rechtstreeks van de duivel zelve. De chocolade is vermengd met de duivelshoorns en is zo verleidelijk dat het recept op de lijst van 's werelds grootste zonden is opgenomen. Bijna 4 dagen lang is de pindakaas door maagden geklopt en gekarnd. Op de vijfde dag kwam Lucifer erbij om er chocolade van te maken. De goddelijke tranen van de deernen zijn vermengd met het inferno van de ontering waaruit deze pindakaaschocolade is geboren. Een tablet is geboren. Zo verdraaid lekker... . Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacaoboter, biologische suiker, biologische cacao, melkpoeder van grasgevoerde koeien, biologische pinda's, zeezout. THT: 14-12-2025  
  • In het hart uit melk- of donkere chocolade werden noten, fruit en zaden verwerkt. De samenstelling van de noten, fruit en zaden kan variëren. THT: 4 weken
  • Marsepein 55% amandelen omhuld met donkere chocolade single origin Peru 70%. Fairtrade en biologische donkere chocolade. Ingrediënten: Marsepein: amandelen 55%, bietsuiker, stabilisator: sorbitol, glucose siroop, conserveermiddel: kaliumsorbaat. Donkere chocolade: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*,  emulgator: zonnebloemlecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter zijn Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten totaal 99,6% www.info.fairtrade.net/sourcing. THT: 1 maand na aankoop  
  • De Forager collectie is waanzinnig experimenteel en meerlagig. Eerst haalt Chocolate Naive alle ingrediënten uit elkaar om deze vervolgens terug te combineren naar een soort chocolade tabletten met 'gepatenteerde' smaken. Met deze collectie hebben ze een nieuwe manier gecreëerd om smaken te introduceren in chocolade. Dit doen ze door lokaal geproduceerde en intense ingrediënten te mengen in een tablet om zo de complexe scheikundige smaak van de cacao op een natuurlijke manier naar boven te laten komen. Deze reeks bestaat uit 3 tabletten: Ambrosia, Porcini en Kefir. Het verhaal van de Porcini tablet gaat als volgt. De porcini-chocolade is één van Domantas Uzpalis', chocolatier bij Naive, gepatenteerde smaakcombinaties die per toeval werd uitgevonden. Dit is een belichaming van de Naive Forager collectie die niemand onverschillig laat. Hij zoekt het eekhoorntjesbrood in het wild en combineert het met zijdezachte chocolade volgens een speciaal door hem ontwikkelde methode. Waarom ga je zelf niet een beetje wildplukken en omarm je je eigen avontuurlijke kant! Ingrediënten: biologische cacao, biologische suiker, biologische cacaoboter, biologisch melkpoeder van grasgevoerde koeien, in het wild geplukt eekhoorntjesbrood. THT: 14-12-2025  
Go to Top