Visit our shop with open atelier:
Burgstraat 43, 9000 Ghent, Belgium
T 00 32 (0)495 65 52 81
BTW BE 0825 458 716

Parking: Ramen or Paters Karmelieten or street (15 min. free)

Public transport: Tram 1

Opening hours:
Wednesday till Saturday: 10 – 18
Sunday: 10 – 16

I General terms and conditions
II Secure payment
III Legal notice
IV Privacy policy
V Delivery and withdrawal
VI Customer service

I GENERAL TERMS AND CONDITIONS

The present terms and conditions of sale govern the relationship between HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER, whose head office is at, Sint-Michielsplein 10N, 9000 Ghent, registered in the commercial register under BCE number 0825.458.716, operating under the name of “HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier”, hereinafter called “the Vendor”, on the one hand, and any person or company ordering remotely (by means of placing an order online via the Internet site http://www.hildedevolderchocolatier.be), for himself/herself or on behalf of a third party, for professional or private purposes, hereinafter called “the Customer”, on the other hand. Depending on the Customer’s specific position (consumer or otherwise), some clauses in these terms and conditions of sale may not apply. HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER offers to sell the Customer products online through the webshop of Hilde Devolder Chocolatier. The Customer declares s/he has the capacity to possess rights and be bound by obligations.
Â
Article 1 : OBJECT
The products are described on the site http://www.hildedevolderchocolatier.be in good faith and as accurately as possible. The Customer may obtain extra information on the products presented on the site by sending an email to info?@hildedevolderchocolatier.be, or by telephone to 00 32 (0) 495 65 52, or 00 32 (0) 9 269 02 00. The presentation of the products is not binding on the Vendor and does not constitute an offer in the legal sense of the term. The photographs, diagrams, drawings or videos illustrating the products are not contractually binding. Under no circumstances shall the Vendor be held liable for any errors that may occur in them.
Â
Article 2 : ORDERING
As the products proposed for sale on the webshop of Hilde Devolder Chocolatier are foodstuffs that are prone to deteriororating or expiring rapidly, the right of withdrawal does not apply to the Customer. The products proposed for sale in the webshop of Hilde Devolder Chocolatier are those featuring on the website on the day that it is consulted by the Customer and are subject to availability. The Customer can find out about the various products that the Vendor offers on its website http://www.hildedevolderchocolatier.be. The Customer may navigate freely on the pages of the website with no obligation to purchase. The products are presented using an information sheet (product description, ingredients, photograph and price) containing information that is as correct and precise as possible to give as faithful and complete a description as possible. However, considering the digital means of presenting the products online, it is possible that the Customer’s perception of the photographic representation of a product does not correspond exactly with the product itself. The Customer shall select the products s/he wants and specify the quantity. The products will then be automatically added to the Customer’s basket. Before ordering a product displayed on the website, the Customer must open an account by clicking on “Log in” then “Create account”. The Customer must fill out a form to open an account. The Customer must also supply an email address and choose a password that shall remain personal and confidential and will later be required for purposes of identification on the site. The Customer accepts that entering these two forms of identification is deemed to be proof of his/her identity and his/her acceptance of these general terms and conditions of sale. At any time, the Customer may obtain a summary of the products selected by clicking on “My basket”, then continue selecting his/her products by clicking on “Continue shopping”, correct any possible mistakes by clicking on “Back” (although no corrections can be made once the Customer has clicked on “Complete order”), finish selecting products and place his/her order by clicking on “Complete order”. To order the products s/he has chosen, after clicking on “Complete order”, the Customer must identify him/herself, if s/he has not already done so; by entering his/her email and the password chosen in “Create account”. The Customer can choose the payment method desired as set out in article 6. By clicking on “Proceed to payment”, the Customer completes his/her order. The order is recorded and the sale is complete. The Customer can no longer correct any data errors made when entering the order. The confirmation email that the Vendor sends to the Customer concludes the contract and implies the Customer’s unconditional acceptance of these terms and conditions. The details of the order stated in the confirmation email are:
Summary of item(s)

The order form shall be recorded on the Vendor’s IT registers, which are stored on a reliable, durable server and shall be considered proof of the contractual relations between the parties. It also provides proof of the availability and price of the items.
Automatic recording systems are deemed to be valid proof of the nature, content and date of the order. The sale shall not be concluded until confirmation of the order has been sent by email to the Customer. The Vendor shall not be bound by the Customer’s order until written confirmation is sent that it agrees to process the order. The Vendor reserves the right to subject the order to other conditions, to suspend or refuse it, notably if the order proves to be incomplete, if the data supplied is obviously erroneous, if the Customer has failed to pay previous orders, or for any other reason that the Vendor may see fit. The information given by the Customer when s/he places an order is binding: in the event of an error in the Customer’s name or address, the Vendor shall not be held liable for its inability to deliver the goods. Orders shall not be final until they have been confirmed by payment of the price by the Customer.
Â
Article 3 : AVAILABILITY
If the product proves to be unavailable after the order has been finalised, the Customer shall be notified by email as soon as possible.
Â
Article 4 : PRICES
The prices of the various products are given in euros (€) and include tax. The prices are net, before shipping costs. The Vendor reserves the right to change its prices at any time. The products, if available, shall nonetheless be invoiced in euros at the rates in force when the order was recorded. Placing an order implies accepting the price given for the chosen product. Shipping costs, where relevant, are given separately when you process your order and must also be paid at the time of completing your order.
The total price given in the order confirmation is the final price, including all taxes and costs.
Â
Article 5 : CUSTOMS DUTIES
Any order placed on the website and shipped outside Belgium may be subject to taxes and customs duties when it reaches its destination. The expense of the taxes and customs duties related to the delivery of an item are the responsibility of the Customer alone. The Vendor is not required to find out about and inform the Customer of any customs duties and taxes which may apply. The Vendor advises the Customer to contact the competent authorities in his/her country for further information on this matter.
Â
Article 6 : PAYMENT METHODS
The website of Hilde Devolder Chocolatier is governed by Belgian law and the items offered for sale on the site are all shipped from Belgium. Invoices are drawn up in euros, subject to Belgian value-added tax (TVA) of 6% and shipping costs subjected to 21%.
The Vendor accepts the following payment methods: VISA, MASTERCARD, PAYPAL and bank transfer. The Customer shall receive confirmation by email on receipt of payment for his/her order. Whatever payment method is used, the order shall not be taken into account until the payment has been validated. As long as the order has not been validated, it shall be recorded but not taken into account. Validation of the order is issued once authorisation to debit the account has been sent by the organisation that verifies and validates payment. The Vendor shall then send a confirmation email and the Customer’s account shall be debited.
The Vendor reserves the right to suspend the processing of an order if payment by bank card is denied or payment is not made. In these circumstances, the Vendor may consider the sale to be cancelled. The Vendor guarantees full confidentiality of bank information secured by the SSL protocol, which automatically checks the Customer’s right to use the bank card and encrypts all transactions to ensure confidentiality.
Â
Article 7 : PROOF OF THE TRANSACTION
In general, the parties accept electronic evidence within the framework of their relations (email, back-up, etc).
The parties agree that the data recorded by the Vendor are proof of all the Customer’s transactions on the website. The data recorded by the payment system is proof of financial transactions. Order forms and invoices are stored on a reliable, durable server and shall be produced as evidence.
Â
Article 8 : PROCESSING ORDERS
Orders are processed from Monday to Friday, except on public holidays. Parcels are dispatched from Belgium within a period of 1 to 15 working days following the payment of the order unless prevented by an act of God. The Vendor shall not be held liable for any late or non-delivery due to an act of God or an event beyond its control which may make performance of the contract impossible or more costly, in part or in whole, or due to the acts of third parties such as the suppliers to the parties to this agreement, subcontractors, agents and representatives, or if the Customer fails to fulfill his/her commitments. Acts of God which release the Vendor from its duty to deliver the goods are war, riot, fire, strikes, accidents and the impossibility of obtaining supplies. The Vendor shall keep the buyer informed in good time of the above mentioned events or incidents. Timely delivery of products shall only take place if the Customer has fulfilled his/her obligations to the Vendor. The lead times stated in the order or the order summary are given in good faith as an estimate only. The lead times are not in themselves an essential condition of the contract and the Vendor shall not be required to make any compensation whatsoever or to pay interest in the event of late performance of its duties. The Customer may also change the appointed date, under the conditions set out in the confirmation email, either on the website http://www.hildedevolderchocolatier.be, or by contacting the customer services department by sending a message to info?@hildedevolderchocolatier.be, and paying any costs or modification of expenses related to the change of date. The Vendor reserves the right to entrust some services to third parties, employees or agents working under its responsibility within the limits provided by the law and regulations on accreditation. The products bought on the website http://www.hildedevolderchocolatier.be shall be sent to the shipping address supplied by the Customer. The Vendor shall not be held liable for the consequences of any errors made by the Customer at the time of ordering. The Vendor shall not be held liable for the non-performance of the contract in the event of acts of God, disturbances, or partial or total strikes, in particular relating to any means of transport or carrier services. A detailed invoice corresponding to the order, drawn up in the name of the Customer, shall be enclosed with the order. Return of products shall be accepted only for defects in quality. In that case, customers are requested to send an email to the customer services department at info?@hildedevolderchocolatier.be accompanied by photos of the product as well as its packaging. Return of products is only permissible 7 working days after the package has been received.
Â
Article 9 : ABSENCE OF THE RIGHT OF RETRACTION
In accordance with article VI.53 of the law of 21 December 2013 and article 47 § 4 6° of the law of 6 April 2010 on market practices and consumer protection, the right of retraction does not apply to contracts made through the website http://www.hildedevolderchocolatier.be.
Â
Article 10 : AVAILABILITY
Offers of sale are subject to the availability of products. If a product proves to be unavailable after the order has been validated, the Vendor undertakes to inform the Customer as soon as possible by email or telephone. The Customer may then request the cancellation of the order. When reimbursement is complete, the amount shall be credited to the Customer’s credit card account within thirty days of cancellation.
Â
Article 11 : INTELLECTUAL PROPERTY
All text, comments, illustrations and images reproduced on our website are copyright. All rights are reserved. Any reproduction in part or in full without the Vendor’s consent is prohibited. Ordering does not entail the transfer or granting of intellectual property rights unless expressly stated.
Â
Article 12 : LIABILITY
The products on offer comply with the Belgian and European laws in force. The Vendor cannot be held liable if it has performed its services in accordance with these regulations. The Vendor cannot be held liable for anything but fraud or gross negligence towards the Customer committed by the Vendor or its employees or agents. The Vendor shall not be liable for any indirect loss due to this contract, loss of business, loss of profit, loss of opportunity, loss of production, loss of activities, loss of clientele, damage to reputation, damages or costs, and this list is not exhaustive. Any complaints must be sent without delay by email addressed to info?@hildedevolderchocolatier.be or by post addressed to the Vendor, whose address is given in article 1 of these general terms and conditions. If it transpires within thirty days following the receipt of the complaint that the Vendor has failed in the performance of its obligations, it shall then make a new delivery of the products concerned by the complaint, at its own expense.
Â
Article 13 : TRANSFER OF OWNERSHIP
Hilde Devolder Chocolatier keeps full ownership of the products sold until the total amount due by the Customer for that order has been received. The transfer of ownership of goods bought from Hilde Devolder Chocolatier by the Customer to a third party falls outside the scope of this contract. Only the Customer who originally bought those goods may claim to agree to the clauses of the present terms and conditions of sale.
Â
Article 14 : PROTECTION OF PRIVACY
The supply of personal information for online sales is compulsory because it is needed for order processing and shipping and for invoicing. This information is strictly confidential. Failure to supply information entails the automatic rejection of the order.
The Vendor undertakes not to divulge the information supplied by its Customers to any third parties. It shall be used solely for the purposes of internal management, that is, to manage orders, invoicing, service, solvency, marketing or personalised advertising, without this list being exhaustive. It may however be given to organisations under contract to the Vendor, for their own commercial prospecting. Visitors who wish to do so are entitled to oppose the use of their data for personalised marketing, by simple request and free of charge. The Vendor undertakes to respect the principles of the Belgian law of 8 December 1992 on the protection of privacy with respect to the processing of personal data. A Customer who has placed an order on the Vendor’s site may at any time consult, correct or delete the personal data that the Vendor has recorded about him/her by sending an email to info?@hildedevolderchocolatier.be or a letter to the address given in Article 1 of the present terms and conditions.
Â
Article 15 : ENFORCEABILITY OF THE GENERAL TERMS AND CONDITIONS
Any order made by the Customer and all deliveries made by the Vendor imply full and unconditional acceptance by the Customer of the present terms and conditions of sale to the exclusion of any other documents such as the Customer’s own general terms and conditions, or any brochure, catalogue, etc, which are only to be taken as a guideline. The parties expressly agree that the present general terms and conditions apply to their commercial relations, unless otherwise provided in writing. The express waiver of one of the general or particular terms or conditions does not affect the application of the other general or particular clauses.
The cancellation or inapplicability of one of the clauses of the general or particular terms and conditions has no effect on the whole of the other provisions in the general and particular terms and conditions, which remain valid and applicable. The fact that the Customer has not received the present general terms and conditions in his/her native language does not exempt him/her from applying them. The ordering of any product proposed on the site supposes the reading and express acceptance of the present general terms and conditions, and this acceptance does not require the Customer’s handwritten signature. The validation of the order form by the Vendor constitutes an electronic signature, equivalent to a handwritten signature, confirming that the order is complete and that the sum due for fulfilling that order is payable. The Vendor reserves the right to change its general terms and conditions without personally informing the Customer and without the Customer being entitled to claim any compensation whatsoever. It is incumbent on the Customer to check periodically whether or not changes have been made. The Customer may copy or print the present general terms and conditions of sale as long as s/he does not alter them.
Â
Article 16 : APPLICABLE LAW AND DISPUTES
The present contract is governed by Belgian law. Any complaints must first be registered with our customer service department using the email info?@hildedevolderchocolatier.be. The Customer should first contact the Vendor with a view to obtaining an amicable solution. Any disputes shall be settled under Belgian law by the Ghent courts, which have sole jurisdiction unless there is a mandatory statutory provision to the contrary.

Article 17 : PACKAGING – STORAGE OF PRODUCTS – EXTREME TEMPERATURES
The order will be packed with the utmost care. The special packaging protects the products in an effective way, so that the customer receives the order in pristine condition. The products are stored at optimal temperature and humidity. Because the temperature can vary greatly between different countries, the Vendor sends no orders from Friday to Sunday. That way the package is not stored in locations without climate control. The Vendor will retain the option to postpone the shipment a few days at high heat. For further information, the customer can always email us at info?@hildedevolderchocolatier.be or call us on 00 32 (0)9 269 02 00 or 00 32 (0)495 65 52 81.

Latest version : 28-08-2016

II Secure payment

The present information of secure payment govern the relationship between HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER, whose head office is at, Sint-Michielsplein 10N, 9000 Ghent, registered in the commercial register under BCE number 0825.458.716, operating under the name of “HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier“, hereinafter called “the Vendor”, on the one hand, and any person or company ordering remotely (by means of placing an order online via the Internet site http://www.hildedevolderchocolatier.be), for himself/herself or on behalf of a third party, for professional or private purposes, hereinafter called “the Customer”, on the other hand. Depending on the Customer’s specific position (consumer or otherwise), some clauses in these terms and conditions of sale may not apply. HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER offers to sell the Customer products online through the webshop of Hilde Devolder Chocolatier. The Customer declares s/he has the capacity to possess rights and be bound by obligations.

Article 1: PAYMENT OPTIONS
Orders can be paid in two ways:
Online payment: via PayPal: via a PayPal account or by credit card Offline payment: European credit transfer
IBAN: BE40 5230 8075 1363
BIC: TRIOBEBB
Once Hilde Devolder Chocolatier has received the payment, the order will be processed and the Customer will receive a confirmation by e-mail. If Hilde Devolder Chocolatier does not receives the payment within 10 working days, then the order will be automatically cancelled. If the Customer so wishes, s/he can place a new order on the website.
Â
Article 2: SECURE PAYMENT
For optimal usability and maximum security, Hilde Devolder Chocolatier has chosen to use PAYPAL. These secure internet payment systems guarantee the confidentiality of the Customer’s data. Payment platform PAYPAL offers in Europe the best technologies in order to protect the customer’s bank details. Hilde Devolder Chocolatier is not able to see the personal and banking data, since the bank transactions are processed directly by PAYPAL. All data related to personal data and payment methods are protected by an encryption process (SSL mode). The payment information is never stored on www.hildedevolderchocolatier.be and are securely forwarded to our payment partners. The customer can determine if the personal data are actually sent secured to the ordering process and the payment interface by checking the next two points (and this applies to all commercial websites with secure payments): the website address starts with https://…. . The Customer sees the ‘lock’ icon in the top right of his/her browser.

Latest version: 29-08-2016

III LEGAL NOTICE

Article 1 : PUBLISHER
The present Website HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier (hereinafter called the “Website”) is published by “Hilde Devolder Chocolatier” (hereinafter called the “Hilde Devolder Chocolatier”).
De sole trader and the commercial symbol are property of and are used for commercial purposes by miss Hilde DEVOLDER with the following personal data :
Address : Sint-Michielsplein 10N – 9000 GENT (BELGIË)
E-mail : info@hildedevolderchocolatier.be
Telephone : 00 32 (0)9 269 02 00 en 00 32 (0)495 65 52 81
Intra Community VAT-number : BE 0825.458.716
Company number  : 0838 458 716
Bank : Triodos Bank, Belgian branch office of Triodos Bank sa (The Netherlands)
IBAN
BE
BIC SWIFT

Responsable person for publications : Hilde Devolder, Manager
Credits :
Web hosting : One.com

=> for pictures : Hilde Devolder

=> for webdesign : Hilde Devolder

=> for the technical realization of the Website : Red Cherry
Â
By using this Website, the visitor, or web user, accepts that s/he has been given the opportunity to read terms of use. As a result, access to and use of the present Website automatically constitutes acceptance of these terms. Hilde Devolder Chocolatier endeavours to guarantee these opportunities, as well as the accuracy and updating of any information contained on the Website, reserves the right to edit its content at any moment and without prior warning. Hilde Devolder Chocolatier, however, cannot guarantee the accuracy, precision or completeness of the content made available on the Website. As a result, Hilde Devolder Chocolatier accepts no responsibility for any of the following;
any interruptions on the Website;
any incidence of bugs;
any damages resulting from the fraudulent intrusion of a third party that has lead to the modification of any information available on the Website;
and more broadly any direct or indirect damages, whatever their cause, origin, nature or consequences, arising from any party accessing the Website or being unable to access it, including the use of the Website and/or credit accorded to any information originating directly or indirectly from this party. In particular, Hilde Devolder Chocolatier accepts no responsibility for damages that may be caused to the web user’s hardware following access to the present Website, or using or downloading any of its content (data, text, images, videos, sounds, etc…).Â

Article 2 : PROTECTION OF PERSONAL DATA
Personal data (such as your name, first name(s) and email address) that provide to the Website are stored in files belonging to Hilde Devolder Chocolatier, Sint-Michielsplein 10N, 9000 Ghent, Belgium. Your data is used by Hilde Devolder Chocolatier for the purposes of service management, market research and preparation of personalised promotional and information campaigns related to our products and services. If you do not wish to receive such information, you can notify us by post or by email: info?@hildedevolderchocolatier.be. You have the right to access, modify and delete any personal data held by Hilde Devolder Chocolatier. The use of your e-mail address for information about our products/services and our promotions requires your explicit consent, which is transmitted to us when you accept the terms and have sent us your data. Your data will not be transmitted to third parties interested in contacting you and will only be used for purposes specific to the Hilde Devolder Chocolatier brand. You may notify us of your refusal by email or post. Hilde Devolder Chocolatier will not transmit your data to third parties for commercial purposes without first receiving your express authorisation. Hilde Devolder Chocolatier will not keep your data beyond the legal limit and, whatever the circumstances, beyond the time required for the purposes mentioned above. Hilde Devolder Chocolatier will take all reasonable measures to protect your data effectively against theft, loss and non-authorised use or access by third parties.

Article 3 : COOKIES
This Website uses cookies. Cookies are small files sent by the server hosting a website to the hard drive on your computer when you visit that website. The code in the cookie recognises the computer during subsequent visits and speeds up browsing on our Website. Cookies store your language preferences, so that the Website will immediately be displayed in your preferred language at your next visit. Cookies do not contain identifiable personal information. People therefore cannot be identified by their cookies. If you do not want to receive cookies, you can configure your browser to block them. If you do not change your browser settings and continue to use our Website after becoming aware of the information banner available on the Website, we will assume that you agree to us storing cookies on your computer. It is up to you whether you let us store cookies or not, but if you choose to disable cookies by changing your browser settings, the Website and its content will not necessarily function in the same way and will not produce the same personalised user experience. If you delete all your cookies, you will have to update your preferences on the Website. If you use a different computer, profile or browser, you will have to re-enter your preferences. You will find more information on cookies at the following links: www.allaboutcookies.org and www.youronlinechoices.eu. Hilde Devolder Chocolatier stores information about your connection to our website and the software you use to do so. This information includes your IP address, the time of your visit, the type of browser you use and the pages that you visit. This data is kept for a year. It is used to generate anonymous statistics and to improve the quality of our Website and our service on the basis of an analysis of your user habits. Hilde Devolder Chocolatier may transmit this data to the judicial authorities on their request or under its obligation to notify the crown prosecutor of any illegal content. When required, the judicial authorities may identify you on the basis of your IP address through your Internet access provider.

Article 4 : HYPERLINKS
The Website contains links to other websites. Hilde Devolder Chocolatier cannot be held responsible for the availability or the content of these other websites or for any article that they contain or that can be obtained via them. Any link to another website or any reference to the information, products or services provided by these third parties does not under any circumstances imply that Hilde Devolder Chocolatier approves of these websites or their content. Any comments or queries concerning other websites should be sent directly to the party responsible for the website in question. Hilde Devolder Chocolatier reminds users that the creation of any link towards the present Website’s homepage or any other page is subject to Hilde Devolder Chocolatier’s express, prior and written consent.

Article 5 : PROPERTY LAW OF HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER
The Website and any software required to use it may contain information that is confidential and protected by current intellectual property law or any other law. As such, unless mentioned otherwise, the intellectual property laws of documents contained on the Website and any other content generated for this Website are the exclusive property of Hilde Devolder Chocolatier, which does not grant any permission or rights to do anything other than consult the Website. The reproduction of any documents published on the Website is only authorised if the purpose exclusively relates to personal or private use. Reproduction and use of duplicates created for any other purpose is expressly forbidden. It is also forbidden to copy, modify, create derivative works, reverse-engineer, disassemble or otherwise attempt to locate the source code (except as provided for by law), sell, attribute, sub-licence or transfer in any way the rights attached to the software. Likewise, it is also forbidden to modify the software or to use modified versions of the software, and above all (including but not limited to) with a view to obtaining unauthorised access to the service and access the Website by any means other than the interface supplied to the web user by Hilde Devolder Chocolatier for this purpose.Â

Article 6 : APPLICABLE LAW – JURISDICTION
The present Website and its terms of access and use are subject to Belgian law. Any complaints must first be registered with our customer service department using the email info?@hildedevolderchocolatier.be. The Customer should first contact Hilde Devolder Chocolatier with a view to obtaining an amicable solution. Any disputes shall be settled under Belgian law by the Ghent courts, which have sole jurisdiction unless there is a mandatory statutory provision to the contrary.

Latest version : 29-08-2016

IV Privacy policy

Hilde Devolder Chocolatier takes the protection of personal data of the users very seriously. The purpose of this ‘Privacy policy’ is to inform you about what information is collected, how we will use it, and how you can change or delete them.
Hilde Devolder Chocolatier reserves the right to change the ‘Privacy policy’. If you because of the adjustments need to remove your personal information, you may do so in accordance with article 2.
Â
Article 1 : COLLECTED INFORMATION AND USAGE
The personal information that you provide to us will be processed in a database managed by Hilde Devolder Chocolatier, Sint-Michielsplein 10N 9000 Gent and registered in Ghent under the VAT number BE 0825.458.716. Hilde Devolder Chocolatier uses your data to perform the contract and for marketing purposes.
“Personal information” means your name, address, telephone number, email address, credit card number, etc. This information is collected when you subscribe to our newsletter, when you participate in a contest or when you place an order online. Hilde Devolder Chocolatier also handles information concerning the pages visited on its website ( “tracking”) in order to satisfy the needs and desires of the user.
Â
Article 2 : CORRECTING OR REMOVING INFORMATION
It is always possible to retrieve your personal information by sending an email to info?@hildedevolderchocolatier.be. This personal information can be adjusted via the same route or deleted if so legal basis exists. Additionally you can at any time ask not to be contacted for more direct marketing purposes via the aforementioned email address.
Â
Article 3 : PROTECTION OF PERSONAL INFORMATION
Hilde Devolder Chocolatier is doing everything in its power to protect user data. A payment by credit card will only be saved through SEOshopPayments, approved a European provider of payment services. Other personal information will be transferred to the database of Hilde Devolder Chocolatier via SSL (Secure Sockets Layer) protection.
Â
Article 4 : COOKIES STORE INFORMATION SITES AND IT
The website uses “cookies”. A cookie is a small block data that puts our server on your PC with the aim to facilitate the ordering process. For more information on “cookies” we can refer to: www.allaboutcookies.org. You will be forwarded to us by a partner (affiliate), we place a cookie to allow accurate tracking. Our site recognizes the home servers of visitors, but not their email addresses.
Additionally we will store the IP address of your ISP in our web logs, along with browser type, operating system and the pages visited on the website.
Â
Article 5 : CHILDREN
Children (under 13) may not under any circumstances use our services. Young people (aged between 13 years 18 years) may not forward personal information, or place orders and can only use the services of the website under the supervision and approval of the parents or guardian.
Â
Hilde Devolder Chocolatier accepts no liability for use of this website by children and young people, and reserves the right to refuse orders placed by children or young people.
Â
Article 6 : LINKS
Possibly you will find links on the website to other websites. However, once you leave the website, the ‘Privacy policy’ of Hilde Devolder Chocolatier no longer applies. Hilde Devolder Chocolatier is under no circumstances responsible for the information on another website.
Â
Article 7 : PRIVACY POLICY ACCEPTANCE
This ‘Privacy policy’ provides you with all the information necessary to make the choice whether you wish to use this website and therefore want to send your personal information to Hilde Devolder Chocolatier. To stay on the site and communicating electronically with us you acknowledge and accept the ‘Privacy policy’. Automatically, you consent to the processing of your personal information as described in this ‘Privacy policy’.
Â
Article 8 : QUESTIONS
For questions, you can always contact Hilde Devolder Chocolatier at the following email address: info?@hildedevolderchocolatier.be.

Latest version : 29-08-2016

V Delivery and withdrawal

Article 1 : SHIPMENTS
For an overview of the delivery costs per country, please click here.
Orders made on Thursday after 12am will be handled on Monday.
Standard delivery times for Belgium: 1 to 2 working days.
Other destinatons in Europe (except islands): 3 to 4 working days.
The shipping times are expressed in working days, this means holidays and weekends are not taken into account.
As soon as your package is shipped, you will receive an e-mail containing its tracking code.Â
Don’t hesitate to contact us via info?@hildedevolderchocolatier.be if you have questions.
Â
Article 2 : WITHDRAWAL
You have the right to withdraw from this contract within 14 days without giving any reason.
The withdrawal period will expire after 14 days from the day on which you, or a third party other than the carrier and indicated by you, acquires physical possession of the goods.
To exercise the right of withdrawal, you must inform us, Hilde Devolder Chocolatier, Burgstraat 43, 9000 Ghent, Belgium, by mail or by email (info?@hildedevolderchocolatier.be) of your decision to withdraw from this contract by an unequivocal statement. You may use the model withdrawal form which can be downloaded HERE.
To meet the withdrawal deadline, it is sufficient for you to send your communication concerning your exercise of the right of withdrawal before the withdrawal period has expired.

Article 3 : CONSEQUENCES OF WITHDRAWAL
If you withdraw from this contract, we shall reimburse to you all payments received from you, including the costs of delivery (with the exception of the supplementary costs resulting from your choice of a type of delivery other than the least expensive type of standard delivery offered by us), without undue delay and in any event not later than 14 days from the day on which we are informed about your decision to withdraw from this contract. We will carry out such reimbursement using the same means of payment as you used for the initial transaction, unless you have expressly agreed otherwise; in any event, you will not incur any fees as a result of such reimbursement. We may withhold reimbursement until we have received the goods back or you have supplied evidence of having sent back the goods, whichever is the earliest.
You shall send back the goods or hand them over to us without undue delay and in any event not later than 14 days from the day on which you communicate your withdrawal from this contract to us. The deadline is met if you send back the goods before the period of 14 days has expired. You will have to bear the direct cost of returning the goods. You are only liable for any diminished value of the goods resulting from the handling other than what is necessary to establish the nature, characteristics and functioning of the goods.
The right of withdrawal does not apply to:
• the supply of goods made to the consumer´s specifications or clearly personalised;
• the supply of goods which are liable to deteriorate or expire rapidly;
• the supply of goods which are not suitable for return due to health protection or hygiene reasons and were unsealed
after delivery.

Latest version : 29-08-2016

VI Customer service

Don’t hesitate to contact us if you have questions or remarks. We will answer your request as soon as possible.Â

Please note that phone support is only guaranteed via phone number 00 32 (0) 9 269 02 00 or 00 32 (0) 495 65 52 81 from Monday to Friday between 10am and 6pm.

Latest version : 29-08-2016I Algemene verkoopsvoorwaarden
II Beveiligde betaling
III Wettelijke vermeldingen
IV Bescherming van de persoonsgegevens
V Verzenden en retourneren
VI Klantendienst

I Algemene verkoopsvoorwaarden

Onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden beheersen de contractuele banden in het kader van de online verkoop via de webshop door HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER, Sint-Michielsplein 10N te 9000 Gent en ingeschreven in het handelsregister onder het nummer 0825.458.716 enerzijds, hierna “de Verkoper” genoemd, en anderzijds de natuurlijke persoon of rechtspersoon die in eigen naam of voor rekening van derden en voor professionele of particuliere doeleinden een bestelling op afstand plaatst via de website http://www.hildedevolderchocolatier.be, hierna “de Klant” genoemd. Afhankelijk van de bijzondere situatie van de Klant (hoedanigheid van consument of niet) kunnen sommige bepalingen van onderhavige algemene voorwaarden al dan niet van toepassing zijn op hem. HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER biedt de Klant online producten te koop aan onder de naam “Webshop van HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier”. De Klant verklaart volledig rechtsbekwaam te zijn.

Artikel 1 : VOORWERP
De producten worden te goeder trouw en zo nauwkeurig mogelijk beschreven op de website http://www.hildedevolderchocolatier.be. De Klant heeft te allen tijde de mogelijkheid om op eenvoudig verzoek aanvullende informatie te vragen over de aangeboden producten via het e-mailadres info?@hildedevolderchocolatier.be, per telefoon op 00 32 (0)9 269 02 00 en 00 32 (0)495 65 52 81. De aanbieding van de producten is niet bindend voor de Verkoper en vormt derhalve geen aanbod in de burgerrechtelijke zin. De afbeeldingen, schema’s, tekeningen of videofilms waarin de producten getoond worden, vallen buiten het contractuele kader van onderhavige algemene voorwaarden. De Verkoper kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor eventuele fouten die deze afbeeldingen, schema’s, tekeningen of videofilms zouden kunnen bevatten.Â

Artikel 2 : BESTELLING
De consument beschikt niet over het recht af te zien van zijn aankoop aangezien de producten op de webshop van Hilde Devolder Chocolatier levensmiddelen zijn met een fragiele toestand en korte houdbaarheid. De producten die worden aangeboden via de webshop van Hilde Devolder Chocolatier zijn deze die op de Website voorkomen op de dag waarop de Klant deze raadpleegt, dit onder voorbehoud van beschikbare voorraden. De Klant kan kennisnemen van de verschillende producten die de Verkoper aanbiedt op zijn website http://www.hildedevolderchocolatier.be. De Klant kan vrij navigeren op de verschillende pagina’s van de website zonder dat hij verplicht is een bestelling te plaatsen.  De producten worden gepresenteerd in een informatiefiche (productnaam, samenstelling, foto en prijs) die zo exact en nauwkeurig mogelijk werd opgesteld om de beschrijving zo getrouw en volledig mogelijk te houden. Aangezien de producten in digitale vorm op het Internet worden aangeboden, bestaat echter steeds de kans dat het beeld dat de Klant hiervan heeft op basis van de foto’s op onze Website enigszins verschilt van de werkelijkheid.
De Klant kan vervolgens de gewenste producten selecteren, alsook hun hoeveelheid. De producten worden automatisch toegevoegd aan het winkelmandje van de Klant. Alvorens de Klant een product op de website kan bestellen, dient hij een klantenaccount aan te maken. Dit kan hij doen door achtereenvolgens te klikken op “Inloggen” en “Een account aanmaken”. De Klant moet vervolgens een formulier invullen. Bovendien moet de Klant zijn e-mailadres invoeren en een persoonlijk en vertrouwelijk paswoord kiezen. De Klant zal dit paswoord later moeten gebruiken om zichzelf te kunnen identificeren op de website. De Klant aanvaardt dat deze tweeledige gebruikersidentificatie een bewijs van zijn identiteit vormt en zijn instemming met onderhavige verkoopsvoorwaarden bevestigt. De Klant kan op elk ogenblik een overzicht verkrijgen van de door hem geselecteerde producten door te klikken op “Mijn winkelmandje”, verder gaan met de selectie van de producten door te klikken op “Doorgaan met mijn aankoop”, eventuele bij de bestelling foutief ingevulde gegevens corrigeren door te klikken op “Terugkeren” (correcties zijn evenwel niet meer mogelijk zodra de Klant geklikt heeft op “Mijn bestelling bevestigen”), en de selectie en bestelling van producten voltooien door te klikken op “Mijn bestelling bevestigen”. Klanten die zich nog niet geïdentificeerd zouden hebben nadat zij geklikt hebben op “Mijn bestelling bevestigen”, moeten zichzelf identificeren aan de hand van het e-mailadres en paswoord dat zij op voorhand aangemaakt hebben via het menu “Een account aanmaken” teneinde de gekozen producten te kunnen bestellen. De Klant kan overeenkomstig de bepalingen van artikel 6 de door hem gewenste betaalmethode kiezen. De klant bevestigt zijn bestelling zodra hij klikt op “Naar de kassa”: de bestelling wordt geregistreerd en de verkoop wordt definitief gesloten. Eventueel foutief ingevoerde gegevens bij de bestelling kunnen niet meer worden rechtgezet door de Klant. De overeenkomst wordt geacht te zijn gesloten zodra de Klant per e-mail een bevestiging ontvangt en heeft de onvoorwaardelijke aanvaarding van onderhavige algemene voorwaarden door de Klant tot gevolg. De bevestigingsmail bevat onderstaande gegevens:
    Overzicht van het/de besteld(e) artikel(en).
    Totaalbedrag van de bestelling.
    Totaalbedrag van de leverings- en verwerkingskosten van de bestelling.
    Gegevens van de Klant.
    Plaats en datum waarop de bestelling wordt verstuurd (ter informatie).
    Informatie over de betalingsmodaliteiten.
    Contactgegevens van de klantendienst van de webshop van Hilde Devolder Chocolatier.
De bestelbon wordt geregistreerd in het IT-register van de Verkoper en wordt beschouwd als het bewijs van de tussen beide partijen ontstane contractuele relatie. Het IT-register van de Verkoper wordt op een betrouwbare en duurzame drager bewaard en bevat de enige authentieke informatie over de beschikbaarheid en de prijzen van de artikelen. De in de automatische registratiesystemen opgenomen informatie vormt het bewijs van de aard, de inhoud en de datum van de bestelling. De verkoop wordt pas gesloten zodra de bevestiging van de bestelling per e-mail naar de Klant wordt verstuurd. De Verkoper is slechts gebonden door de bestelling door de Klant vanaf de datum waarop deze schriftelijke bevestiging van de bestelling verstuurd wordt. Vanaf dat ogenblik verbindt de Verkoper zich ertoe de bestelling af te handelen. De Verkoper behoudt zich het recht voor de bestelling onderhevig te maken aan andere voorwaarden, haar op te schorten of te weigeren, in het bijzonder wanneer de bestelling onvolledig is, de meegedeelde gegevens manifeste fouten bevatten, indien eerdere bestellingen niet betaald werden of wegens welke andere reden ook die de Verkoper zelf kan inroepen. De informatie die de Klant heeft meegedeeld bij de plaatsing van zijn bestelling is bindend voor de Klant: de Verkoper kan niet aansprakelijk gesteld worden indien hij niet in staat is de bestelling te leveren doordat de Klant foutieve contactgegevens meegedeeld heeft. Bestellingen zijn slechts definitief zodra de Klant de overeengekomen betaling heeft uitgevoerd.

Artikel 3 : BESCHIKBAARHEID
Indien na de bevestiging van een bestelling zou blijken dat de bestelde producten niet beschikbaar zijn, wordt de Klant hiervan zo spoedig mogelijk per e-mail in kennis gesteld.

Artikel 4 : PRIJZEN
De prijzen van de verschillende producten worden uitgedrukt in euro’s (€) en zijn inclusief taksen en heffingen. De prijzen worden beschouwd als nettoprijzen en zijn exclusief portokosten. De Verkoper behoudt zich het recht voor de prijzen op elk ogenblik te wijzigen. De producten worden evenwel gefactureerd in euro’s op basis van de op het ogenblik van de registratie van de bestelling geldende prijzen, onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de bestelde producten. De plaatsing van de bestelling impliceert de aanvaarding van de voor het gekozen product vermelde prijs. De eventuele portokosten worden apart vermeld bij het plaatsen van uw bestelling en moeten eveneens voldaan worden op het ogenblik van de bestelling. De bevestigingsmail van de bestelling bevat een totaalbedrag: dit is de definitieve prijs en omvat alle taksen, heffingen en kosten.

Artikel 5 : DOUANERECHTEN
Bestellingen die via de website geplaatst en buiten België geleverd worden, kunnen in het land van bestemming onderhevig zijn aan eventuele taksen en douanerechten. Deze eventuele douanerechten en taksen geheven op de levering van een artikel zijn volledig ten laste van de Klant en vallen onder diens verantwoordelijkheid. De Verkoper is niet verplicht na te gaan of er douanerechten en taksen geheven worden en hoeft de Klant hiervan niet in kennis te stellen. De Verkoper raadt de Klant aan hierover zelf inlichtingen in te winnen bij de bevoegde autoriteiten van zijn land.

Artikel 6 : BETALINGSMODALITEITENÂ
De website van de webshop van Hilde Devolder Chocolatier is onderworpen aan de Belgische wetgeving en alle op de website aangeboden producten worden vanuit België verstuurd. De facturen worden opgesteld in euro’s en zijn onderhevig aan de Belgische Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW), die 6% bedraagt voor de producten en 21% voor de transportkosten.
De Verkoper aanvaardt de volgende betalingsmogelijkheden: VISA, MASTERCARD, PAYPAL en bankoverschrijving …… De Klant ontvangt per e-mail een bevestiging van de ontvangst van de betaling van de prijs. De bestelling wordt pas verder afgehandeld zodra zij gevalideerd is, ongeacht de gekozen betaalmethode. Elke bestelling wordt geregistreerd, maar niet verder afgehandeld, zolang zij niet gevalideerd is. Een bestelling wordt gevalideerd zodra het organisme voor controle en verificatie van betalingen de toestemming tot het in debet brengen van het bedrag verstuurd heeft. Op dat ogenblik verstuurt de Verkoper een bevestigingsmail naar de Klant en wordt het bedrag in debet gebracht bij de Klant. De Verkoper behoudt zich het recht voor de afhandeling van de bestelling op te schorten indien de geaccrediteerde organismen de toestemming tot betaling per bankkaart niet verlenen of ingeval van niet-betaling. In dat geval kan de Verkoper de verkoop als ongedaan beschouwen. De Verkoper garandeert de volledige vertrouwelijkheid van de bankgegevens. Deze worden beveiligd door de SSL-standaard die automatisch de geldigheid van de toegangsrechten controleert tijdens de betaling per bankkaart en alle uitgewisselde gegevens codeert teneinde hun vertrouwelijkheid te garanderen.

Artikel 7 : BEWIJS VAN DE TRANSACTIE
Over het algemeen aanvaarden beide partijen elektronische bewijsmiddelen om het bestaan van hun contractuele relatie aan te tonen (e-mail, back-up…). De partijen komen overeen dat de door de Verkoper geregistreerde gegevens het bewijs vormen van de transacties die de Klant via de website voltrokken heeft. De door het betalingssysteem geregistreerde gegevens vormen het bewijs van de financiële transacties. De bestelbonnen en facturen worden op een betrouwbare en duurzame drager gearchiveerd en kunnen als bewijs worden voorgelegd.

Artikel 8 : UITVOERINGSMODALITEITEN
De bestellingen worden verwerkt van maandag tot vrijdag, met uitzondering van feestdagen. De bestellingen worden verstuurd vanuit België binnen een termijn van 1 tot 15 werkdagen, te rekenen vanaf de betaling van de bestelling, behalve ingeval van overmacht. De Verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de te late levering en/of het ontbreken van levering wegens overmacht, of wegens gebeurtenissen die buiten zijn controle vallen en de uitvoering van de overeenkomst volledig of gedeeltelijk onmogelijk of aanzienlijk duurder zouden maken, of ingeval van te late levering en/of het ontbreken van levering door derden, zoals leveranciers, onderaannemers, agenten en vertegenwoordigers, of indien de Klant zijn verplichtingen niet nakomt. De volgende situaties worden beschouwd als overmacht en ontslaan de Verkoper van zijn verplichting tot levering: oorlog, volksopstand, brand, stakingen, ongevallen en de onmogelijkheid van de Verkoper om bevoorraad te worden. De Verkoper dient de Koper ten gepaste tijde in kennis te stellen wanneer één van de voormelde situaties zich voordoet. In elk geval kan de tijdige levering van de producten slechts plaatsvinden indien de Klant op de hoogte is van zijn verplichtingen ten opzichte van de Verkoper. De termijnen worden bovendien louter ter informatie en te goeder trouw vermeld op de bestelling of het overzicht hiervan. De termijnen op zich vormen derhalve geen essentiële voorwaarde van de overeenkomst en de Verkoper kan niet verplicht worden tot de betaling van een schadeloosstelling van welke aard ook of verwijlintresten indien hij zijn verplichtingen laattijdig uitvoert. De Klant kan eveneens de vastgestelde datum wijzigen indien hij de in de bevestigingsmail vermelde voorwaarden vervult. Hij kan deze datum wijzigen via de website http://www.hildedevolderchocolatier.com of door contact op te nemen met de klantendienst op het adres info?@hildedevolderchocolatier.be. De bijkomende kosten en/of wijzigingen van de kosten die het gevolg zijn van deze datumwijziging, zijn ten laste van de klant. De Verkoper behoudt zich het recht voor de uitvoering van bepaalde diensten toe te vertrouwen aan derden, aangestelden of agenten die onder zijn verantwoordelijkheid werken, evenwel met inachtneming van de wettelijke bepalingen en regelgeving inzake erkenning en accreditatie. De via de website http://www.hildedevolderchocolatier.be aangekochte producten worden geleverd op het adres dat de Klant heeft meegedeeld. De Verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van eventuele fouten die de Klant tijdens het plaatsen van de bestelling gemaakt zou hebben. De Verkoper kan evenmin aansprakelijk worden gesteld voor de niet-uitvoering van de overeenkomst ingeval van overmacht, verstoringen van de openbare orde, gedeeltelijke of volledige stakingen van onder andere het openbaar vervoer en de vervoersdiensten. Een gedetailleerde factuur wordt voor de bestelling op naam van de Klant opgesteld en bij de bestelling gevoegd. Retourzendingen van de producten worden uitsluitend om kwaliteitsredenen aanvaard. In dit geval vragen wij u een e-mail te versturen naar de klantendienst op het adres info?@hildedevolderchocolatier.be. Bij deze mail dienen foto’s van het product en de verpakking te worden gevoegd. Retourzendingen zijn slechts gedurende 7 werkdagen na ontvangst van de bestelling mogelijk.

Artikel 9 : AFWEZIGHEID VAN HET RECHT OP HERROEPING
Overeenkomstig artikel VI.53 van de wet van 21 december 2013 en artikel 47 § 4 6° van de wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming is het recht op herroeping uitgesloten voor contracten die op afstand worden gesloten via de website http://www.hildedevolderchocolatier.be.

Artikel 10 : BESCHIKBAARHEID
De producten worden aangeboden voor zover deze beschikbaar zijn. Indien bepaalde producten na de plaatsing van een bestelling niet beschikbaar zouden blijken, stelt de Verkoper de Klant hiervan zo spoedig mogelijk telefonisch of per e-mail in kennis. De Klant kan in dat geval vragen zijn bestelling te annuleren. Uiterlijk dertig dagen na de annulering ontvangt de Klant het door hem betaalde bedrag op zijn bankrekening.

Artikel 11 : INTELLECTUELE EIGENDOM
Alle teksten, commentaren, illustraties en afbeeldingen op onze website vallen onder het auteursrecht en het intellectuele eigendomsrecht. De volledige of gedeeltelijke reproductie hiervan zonder de instemming van de Verkoper is strikt verboden. Behoudens uitdrukkelijke vermelding houdt de bestelling geen overdracht of concessie van intellectuele rechten in.

Artikel 12 : AANSPRAKELIJKHEID
De aangeboden producten zijn in overeenstemming met de huidige Belgische en Europese wetgeving. De Verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld indien hij zijn prestaties overeenkomstig de bepalingen van deze wetgeving heeft uitgevoerd.
De Verkoper kan uitsluitend aansprakelijk worden gesteld door de Klant voor eigen bedrog of wegens de zware fout van hemzelf of van zijn aangestelden of gevolmachtigden. De Verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor alle indirecte schade die uit het voorgaande kan voortkomen, exploitatieverlies, winstverlies, verlies van kansen, productieverlies, activiteitenverlies, verlies van klanten, aantasting van de reputatie, schaden of onkosten die zich zouden kunnen aandienen. Deze opsomming is niet uitputtend.
Alle klachten moeten onmiddellijk en schriftelijk per e-mail verstuurd worden naar info?@hildedevolderchocolatier.be of per aangetekende zending gericht aan de Verkoper, wiens adres vermeld wordt in artikel 1 van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden. Indien binnen de dertig dagen volgend op de ontvangst van de klacht zou blijken dat de Verkoper zijn verplichtingen niet of niet volledig is nagekomen, zal deze op eigen kosten een nieuwe levering doen van de producten die het voorwerp van de klacht uitmaken.

Artikel 13 : OVERDRACHT VAN EIGENDOM
De webshop van Hilde Devolder Chocolatier behoudt de volledige eigendom van de verkochte producten totdat de sommen die de Klant in het kader van zijn bestelling verschuldigd is ten volle geïnd zijn. De eigendomsoverdracht van een door de Klant aangekocht goed aan een derde persoon valt buiten het toepassingsgebied van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden. Enkel de oorspronkelijke Klant kan zich desgevallend beroepen op de bepalingen van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden.

Artikel 14 : BESCHERMING VAN DE PRIVACY
Het doorgeven van naamgegevens die aangevraagd worden in het kader van de verkoop op afstand is verplicht aangezien deze informatie noodzakelijk is voor de afhandeling en de levering van bestellingen, alsook voor het opstellen van facturen. Deze gegevens zijn strikt vertrouwelijk. Bij het ontbreken van deze informatie wordt de bestelling automatisch verworpen.
De Verkoper verbindt zich ertoe de door zijn Klanten meegedeelde informatie niet aan derden vrij te geven. Deze informatie zal uitsluitend voor interne doeleinden gebruikt worden, d.w.z. teneinde het beheer van de bestellingen, de facturatie, de dienstverlening, de solvabiliteit, de marketing of persoonlijke publiciteit te verzorgen. Deze opsomming is niet uitputtend.
Deze informatie kan evenwel worden meegedeeld aan de organismen die contractuele banden hebben met de Verkoper voor commerciële prospectiedoeleinden. Indien zij zulks wensen, kunnen bezoekers van de website op verzoek en kosteloos vragen dat hun persoonsgegevens niet behandeld worden voor gepersonaliseerde marketingdoeleinden. De Verkoper verbindt zich ertoe de beginselen na te leven van de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonlijke gegevens. Klanten die op de website van de Verkoper producten besteld hebben, kunnen op elk ogenblik vragen de door de Verkoper geregistreerde persoonlijke gegevens te raadplegen, corrigeren of te laten verwijderen. Zij kunnen zulks doen door een e-mail te versturen naar info@hildedevolderchocolatier.be of door een brief te versturen naar het in artikel 1 van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden vermelde adres.

Artikel 15 : TEGENWERPELIJKHEID VAN ONDERHAVIGE ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN
Alle door de Klant geplaatste bestellingen en door de Verkoper uitgevoerde leveringen impliceren de volledige en onvoorwaardelijke naleving door de Klant van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden, en zulks met uitzondering van alle andere documenten, zoals de eigen algemene verkoopsvoorwaarden van de Klant, prospectussen, catalogussen enz. Deze laatste hebben uitsluitend een indicatieve waarde. De partijen komen uitdrukkelijk overeen dat de onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing zijn op hun commerciële relatie. Uitzonderingen zijn enkel toegestaan indien deze uitdrukkelijk tussen beide partijen worden overeengekomen. De uitdrukkelijke uitzondering op één van de algemene of bijzondere verkoopsvoorwaarden houdt geen afstand van de toepassing in van de overige algemene of bijzondere verkoopsvoorwaarden.
De nietigverklaring of niet-toepasselijkheidsverklaring van één van de bepalingen van de algemene of bijzondere verkoopsvoorwaarden laat de overige algemene of bijzondere verkoopsvoorwaarden onverlet. Deze laatste blijven in dat geval volledig geldig en van toepassing. Het feit dat de Klant de onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden niet in zijn moedertaal ontvangen heeft, stelt hem generlei vrij van hun toepassing. De bestelling van een op de website aangeboden product houdt de raadpleging en uitdrukkelijke aanvaarding in van onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden. Voor deze aanvaarding is een schriftelijke handtekening van de Klant bovendien niet vereist. De validering van de bestelbon door de Verkoper vormt een elektronische handtekening die, tussen de partijen, dezelfde waarde heeft als een schriftelijke handtekening en het bewijs vormt van de integrale bestelling en de opeisbaarheid van de in het kader van de uitvoering van voormelde bestelling verschuldigde sommen. De Verkoper behoudt zich het recht voor zijn algemene verkoopsvoorwaarden te wijzigen zonder dat hij de Klant hiervan persoonlijk in kennis moet stellen en zonder dat deze laatste aanspraak kan maken op enigerlei schadeloosstelling. De Klant moet derhalve op gezette tijdstippen de algemene verkoopsvoorwaarden controleren teneinde na te gaan of deze gewijzigd zijn. De Klant kan de onderhavige algemene verkoopsvoorwaarden opslaan of afdrukken op voorwaarde dat hij deze niet wijzigt.

Artikel 16 : TOEPASSELIJK RECHT – GESCHIL
De onderhavige overeenkomst is onderworpen aan de Belgische wetgeving.
Eventuele klachten moeten op voorhand geregistreerd worden door onze klantendienst op het e-mailadres info?@hildedevolderchocolatier.be. De Klant dient zich in eerste instantie tot de Verkoper te wenden om een minnelijke oplossing voor het geschil te verkrijgen. Indien het geschil blijft bestaan, zal het beslecht worden overeenkomstig de Belgische wetgeving door de rechtbanken van het arrondissement Gent die, in principe en behoudens een andersluidende wettelijke bepaling, hiervoor als enige bevoegd zijn.

Artikel 17 : VERPAKKING – OPSLAG VAN PRODUCTEN – EXTREME TEMPERATUREN
De bestelling wordt met de grootste zorg verpakt. De speciale verpakking beschermt de producten op een doeltreffende manier, zodat de Klant de bestelling in onberispelijke staat ontvangt. De producten worden opgeslagen bij optimale temperatuur en vochtigheid. Doordat de temperatuur tussen verschillende landen sterk kan uiteenlopen, verzendt de Verkoper van vrijdag tot en met zondag geen bestellingen. Op die manier wordt het pakket niet opgeslagen op locaties zonder klimaatregeling. De Verkoper behoudt de mogelijkheid om de verzending enkele dagen uit te stellen bij grote hitte. Voor bijkomende inlichtingen kan de Klant steeds mailen naar info@hildedevolderchocolatier.be of telefonisch contact opnemen op het nummer +32 (0)9 269 02 00 of +32 (0)495 65 52 81.

Laatste versie: 27-08-2016

II Beveiligde Betaling

Onderhavige informatie in verband met de beveiligde betaling beheersen de contractuele banden in het kader van de online verkoop via de webshop door HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER, Sint-Michielsplein 10N te 9000 Gent en ingeschreven in het handelsregister onder het nummer 0825.458.716 enerzijds, hierna “de Verkoper” genoemd, en anderzijds de natuurlijke persoon of rechtspersoon die in eigen naam of voor rekening van derden en voor professionele of particuliere doeleinden een bestelling op afstand plaatst via de website http://www.hildedevolderchocolatier.be, hierna “de Klant” genoemd. Afhankelijk van de bijzondere situatie van de Klant (hoedanigheid van consument of niet) kunnen sommige bepalingen van onderhavige algemene voorwaarden al dan niet van toepassing zijn op hem. HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER biedt de Klant online producten te koop aan onder de naam “Webshop van HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier”. De Klant verklaart volledig rechtsbekwaam te zijn.

Artikel 1 : BETALINGSMOGELIJKHEDEN
Bestellingen kunnen op twee manieren worden betaald:
Onlinebetaling : via PayPal: via een PayPal-account of met kredietkaart
Offlinebetaling : Europese overschrijving
   IBAN: BE
   BIC:
Zodra de Verkoper de betaling heeft ontvangen, wordt de bestelling verwerkt en ontvangt de Klant een bevestiging per e-mail. Ontvangt de Verkoper de betaling niet binnen de tien werkdagen, dan zal de bestelling automatisch worden geannuleerd. Indien de Klant dat wenst, kan de Klant op de site uiteraard een nieuwe bestelling plaatsen.
Â
Artikel 2 : BEVEILIGDE BETALING
Voor een optimale gebruiksvriendelijkheid en een maximale veiligheid heeft de Verkoper ervoor gekozen gebruik te maken van PAYPAL. Deze beveiligde internetbetaalsystemen garanderen de vertrouwelijkheid van de gegevens van de Klant.
Betaalplatform PAYPAL biedt in Europa de beste technologieën om de bankgegevens van de Klant te beschermen. De Verkoper krijgt de persoonlijke en bancaire gegevens nooit te zien, aangezien de banktransacties rechtstreeks verwerkt worden door PAYPAL. Alle data in verband met persoonlijke gegevens en betaalmogelijkheden worden beveiligd door middel van een versleutelingsprocedé (SSL-modus). De betaalgegevens worden nooit opgeslagen op www.hildedevolderchocolatier.be en worden op een beveiligde manier doorgestuurd naar onze betaalpartners. De Klant kan zelf nagaan of de persoonlijke gegevens die worden verstuurd bij het bestelproces en de betaalinterface daadwerkelijk beveiligd zijn door de volgende twee punten te controleren (en dit geldt voor alle commerciële websites met beveiligde betalingen): het adres van de website begint met https://… . Rechts bovenaan in de browser van de Klant ziet de Klant een ‘hangslotpictogram’.

Laatste versie: 27-08-2016

III Wettelijke vermeldingen

Artikel 1 : UITGEVER
De Website HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier (hierna de “Website”) wordt uitgegeven door “Hilde Devolder Chocolatier” (hierna “Hilde Devolder Chocolatier”).
De éémanszaak en de handelsbenaming zijn eigendom van en worden voor commerciële doeleinden gebruikt door mevrouw Hilde DEVOLDER, met de volgende persoonsgegevens :
Adres : Sint-Michielsplein 10N – 9000 GENT (BELGIË)
E-mail : info@hildedevolderchocolatier.be
Telefoon : 00 32 (0)9 269 02 00 en 00 32 (0)495 65 52 81
Intracommunautair btw-nummer : BE 0825.458.716
Ondernemingsnummer  : 0838 458 716
Bank : Triodos Bank, Belgisch bijkantoor van Triodos Bank nv (Nederland)
IBAN
BE
BIC SWIFT

Verantwoordelijke voor de publicatie : Hilde Devolder, Zaakvoerster
Credits :
Webhost : One.com

=> voor de foto’s : Hilde Devolder

=> voor het webdesign : Hilde Devolder

=> voor de technische realisatie van de website : Red Cherry
Â
Door gebruik te maken van deze Website erkent de bezoeker, d.w.z. de internetgebruiker, dat hij/zij kennis heeft kunnen nemen van de gebruiksvoorwaarden. De toegang tot en het gebruik van deze Website maken onderhavige gebruiksvoorwaarden van rechtswege van toepassing. Hilde Devolder Chocolatier zal er naar beste vermogen voor zorgen dat de via deze Website verspreide informatie correct en actueel is. Hilde Devolder Chocolatier behoudt zich het recht voor de inhoud ervan op elk ogenblik en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Hilde Devolder Chocolatier kan de juistheid, nauwkeurigheid of volledigheid van de op deze Website gepubliceerde informatie evenwel niet garanderen. Hilde Devolder Chocolatier aanvaardt bijgevolg geen aansprakelijkheid voor:
eventuele onderbrekingen van de Website;
eventuele bugs;
eventuele schade ingevolge de ongeoorloofde wijziging van de op deze Website gepubliceerde informatie door derden;
en meer in het algemeen alle eventuele rechtstreekse of onrechtstreekse schade, ongeacht haar oorzaak, oorsprong, aard of gevolgen, die ontstaat naar aanleiding van het bezoek aan de Website of de onmogelijkheid hiertoe, alsook naar aanleiding van het gebruik van de Website en/of de credits met betrekking tot informatie die rechtstreeks of onrechtstreeks afkomstig is van de Website. In het bijzonder aanvaardt Hilde Devolder Chocolatier geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die veroorzaakt kan worden aan de informatica-uitrusting van de internetgebruiker ten gevolge van zijn toegang tot deze Website, alsook het gebruik of het downloaden van elementen die hierop voorkomen (gegevens, tekst, afbeeldingen, films of geluid, enz.).

Artikel 2 : BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE GEGEVENS
De persoonsgegevens (zoals uw naam, voornaam en e-mailadres) die u via deze Website verstrekt, worden opgeslagen in de bestanden van Hilde Devolder Chocolatier, Sint-Michielsplein 10N, 9000 Gent, België. Uw gegevens zullen door Hilde Devolder Chocolatier worden verwerkt in het kader van het beheer van onze diensten, voor marktstudies en voor de lancering van gepersonaliseerde informatie- en promotiecampagnes over onze producten en diensten. Indien u dergelijke informatie niet wenst te ontvangen, kunt u ons daarvan op de hoogte brengen per e-mail op het adres info?@hildedevolderchocolatier.be of bij gewone brief : “HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier” Burgstraat 43, 9000 Gent, België. U hebt het recht om uw persoonsgegevens die in het bezit zijn van Hilde Devolder Chocolatier te raadplegen, aan te passen of te verwijderen. Uw e-mailadres zal slechts gebruikt worden voor informatieverstrekking over onze producten, diensten en promoties indien u zich hier expliciet mee akkoord heeft verklaard, hetgeen gebeurt zodra u deze voorwaarden aanvaardt en ons uw gegevens doorstuurt. Deze gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden en zullen uitsluitend gebruikt worden in het kader van het ‘HD Ghent – by Hilde Devolder Chocolatier’-merk. Indien u het voorgaande niet wenst, kunt u ons daarvan op de hoogte stellen per e-mail of gewone brief. Hilde Devolder Chocolatier zal uw gegevens daarnaast ook niet doorgeven aan derden voor commerciële doeleinden zonder uw voorafgaande en uitdrukkelijke toestemming. Hilde Devolder Chocolatier zal uw gegevens niet langer bewaren dan voorgeschreven door de wet en in geen enkel geval langer dan nodig voor de voormelde doeleinden. Hilde Devolder Chocolatier zal alle redelijke maatregelen treffen om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal, verlies, gebruik of ongeoorloofde toegang door derden.

Artikel 3 : COOKIES
Deze Website maakt gebruikt van cookies. Dat zijn kleine bestanden die naar de harde schijf van uw computer worden verstuurd door de server waarop de Website gehost wordt wanneer u de Website bezoekt.Door de code van de cookie kan uw computer tijdens een later bezoek herkend worden en kan de navigatie op de Website sneller verlopen. In deze cookies wordt uw taalvoorkeur opgeslagen, zodat de Website bij een volgend bezoek automatisch in de door u gekozen taal verschijnt. Cookies bevatten geen identificeerbare persoonsgegevens. Bijgevolg kan niemand geïdentificeerd worden door deze cookies. Indien u dat wenst, kunt u uw browser zodanig instellen dat er geen cookies worden opgeslagen. Indien u de parameters van uw browser niet wijzigt en onze Website blijft gebruiken na kennisname van de infobanner over cookies, gaan wij ervan uit dat u akkoord gaat met de registratie van cookies op uw toestel. U kan zelf beslissen of cookies al dan niet bewaard mogen worden. Echter, het uitschakelen van cookies door het wijzigen van de instellingen van uw browser kan tot gevolg hebben dat onze Website en zijn onderdelen niet op dezelfde wijze werken of niet dezelfde gepersonaliseerde ervaring bieden. Indien u al uw cookies uitschakelt, moet u uw voorkeuren op onze Website bijwerken. Indien u een ander toestel, gebruikersprofiel of browser gebruikt, moet u uw voorkeuren opnieuw meedelen. Meer informatie over cookies vindt u op www.allaboutcookies.org en www.youronlinechoices.eu. Hilde Devolder Chocolatier slaat informatie op over de verbinding die u instelt met onze Website en over de software die u hiervoor gebruikt. Deze informatie betreft met name uw IP-adres, het tijdstip van het bezoek, het type browser dat u gebruikt en de bezochte pagina’s. Deze gegevens worden een jaar lang bewaard. Ze worden gebruikt om anonieme statistieken op te maken en om de kwaliteit van onze Website en onze dienstverlening te verbeteren op basis van een analyse van uw gebruik. Hilde Devolder Chocolatier kan deze gegevens doorgeven aan de bevoegde gerechtelijke instanties indien zij hierom verzoeken of in het kader van de verplichting om alle illegale content te melden aan de procureur des Konings. Desgevallend kunnen de gerechtelijke autoriteiten u identificeren op basis van uw IP-adres via uw internetprovider.

Artikel 4 : HYPERLINKS
De Website bevat hyperlinks naar andere websites. Hilde Devolder Chocolatier is niet aansprakelijk voor de beschikbaarheid of de inhoud van deze andere websites, noch voor artikelen die daarop staan of die men via deze websites kan verkrijgen. Het bestaan van (een) hyperlink(s) naar andere websites of verwijzingen naar informatie, producten of diensten van derden, heeft onder geen beding tot gevolg dat Hilde Devolder Chocolatier deze websites of het materiaal daarop goedkeurt. Opmerkingen of vragen die betrekking hebben op andere websites, moeten naar de verantwoordelijke van die websites verstuurd worden. Hilde Devolder Chocolatier herinnert eraan dat voor het creëren van hyperlinks naar de Homepage of andere pagina’s van deze Website het uitdrukkelijk, voorafgaand en schriftelijk akkoord van Hilde Devolder Chocolatier vereist is.
Â
Artikel 5 : EIGENDOMSRECHT VAN HILDE DEVOLDER CHOCOLATIER
De Website en de in het kader van de Website gebruikte software kunnen vertrouwelijke informatie bevatten die beschermd wordt op grond van intellectuele eigendomsrechten of andere wetgeving. Behoudens andersluidende bepaling, behoort het intellectuele eigendomsrecht op de documenten die voorkomen op de Website en in alle voor deze Website gecreëerde elementen exclusief toe aan Hilde Devolder Chocolatier. Hilde Devolder Chocolatier kent derhalve geen enkele licentie of andere rechten toe. De gebruiker geniet uitsluitend het recht om de Website te raadplegen. De reproductie van op de Website gepubliceerde documenten is enkel toegestaan voor informatiedoeleinden en voor persoonlijk en particulier gebruik. De reproductie en/of het gebruik van voor andere doeleinden gemaakte kopieën is ten strengste verboden. Het is eveneens verboden een afgeleid werk te kopiëren, wijzigen of creëren, het ontwerp of de samenstelling van de broncode om te keren of op enigerlei andere wijze te trachten deze broncode te achterhalen (met uitzondering van de in de wet voorziene gevallen), alsook alle overige rechten in verband met de software te verkopen, toewijzen, sublicentiëren of overdragen. Het is eveneens verboden de software te wijzigen of hiervan gewijzigde versies te gebruiken, in het bijzonder (en zonder dat deze opsomming beperkend is) om een niet-toegestane toegang te verkrijgen tot de dienst of om toegang te verkrijgen tot de Website via een ander medium dan de interface die Hilde Devolder Chocolatier hiertoe ter beschikking stelt van de internetgebruiker.
Â
Artikel 6 : TOEPASSELIJK RECHT – JURISDICTIE
Deze Website en zijn toegangs- en gebruiksvoorwaarden zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. Eventuele klachten moeten op voorhand geregistreerd worden door onze klantendienst op het e-mailadres info?@hildedevolderchocolatier.be. De Klant dient zich in de eerste instantie tot Hilde Devolder Chocolatier te wenden om een minnelijke oplossing voor het geschil te verkrijgen. Indien het geschil blijft bestaan, zal het beslecht worden overeenkomstig de Belgische wetgeving door de rechtbanken van het arrondissement Gent die, in principe en behoudens een andersluidende wettelijke bepaling, hiervoor als enige bevoegd zijn.

Laatste versie : 29-08-2016

IV Bescherming van de persoonsgegevens

Hilde Devolder Chocolatier neemt de bescherming van de persoonsgegevens van de Gebruikers zeer ernstig. Het doel van deze ‘Bescherming van de persoonsgegevens’ is u te informeren over welke informatie wordt verzameld, hoe wij deze zullen gebruiken, en hoe u deze kan wijzigen of verwijderen.
Hilde Devolder Chocolatier behoudt zich het recht om de ‘Bescherming van de persoonsgevens’ te wijzigen. Indien u omwille van de aanpassingen uw persoonlijke informatie wenst te verwijderen, kan dit conform artikel 2.

Artikel 1 : VERZAMELDE INFORMATIE EN GEBRUIK
De persoonlijke gegevens die u ons bezorgt, worden verwerkt in een database beheerd door Hilde Devolder Chocolatier gevestigd te Sint-Michielsplein 10 N, 9000 Gent, en is geregistreerd in Gent onder het BTW nummer BE 0825.458.716. Hilde Devolder Chocolatier gebruikt uw gegevens om de overeenkomst te kunnen voeren en voor eigen marketingdoeleinden. Onder “Persoonlijke informatie” wordt verstaan : uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres, kredietkaartnummer, enz. Deze informatie wordt verzameld wanneer u intekent op onze nieuwsbrief of andere infovelden invult, wanneer u deelneemt aan een wedstrijd of wanneer u een online bestelling plaatst. Hilde Devolder Chocolatier verwerkt tevens informatie met betrekking tot welke pagina’s worden bezocht op de website (“tracking”) om zo aan de noden en wensen van de Gebruiker te voldoen.

Artikel 2 : CORRIGEREN OF VERWIJDEREN VAN INFORMATIE
Het is steeds mogelijk uw persoonlijke gegevens op te vragen door een e-mail te sturen naar info?@hildedevolderchocolatier.be. Deze persoonlijke gegevens kunnen via dezelfde weg worden aangepast of verwijderd indien daartoe wettelijke grond bestaat. Daarnaast kan u via voormeld e-mailadres steeds vragen niet meer te worden gecontacteerd voor direct marketing doeleinden.

Artikel 3 : BEVEILIGING VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE
Hilde Devolder Chocolatier stelt alles in het werk om de gebruikersgegevens te beschermen. Een betaling via een kredietkaart zal enkel worden opgeslagen via SEOshopPayments, een goedgekeurde Europese leverancier van betalingsdiensten. Overige persoonlijke informatie zal naar de databank van Hilde Devolder Chocolatier worden overgebracht via SSL (Secure Sockets Layer) bescherming.

Artikel 4 : COOKIES PLAATSEN EN IT INFORMATIE OPSLAAN
De website maakt gebruik van “cookies”. Een cookie is een klein blokje gegevens die onze server op uw PC plaatst met als doel de bestellingsprocedure te vergemakkelijken. Voor meer informatie met betrekking tot “cookies” kunnen we u doorverwijzen naar :www.allaboutcookies.org. Wordt u doorgestuurd naar ons via een partner (affiliate), dan plaatsen wij een cookie teneinde een nauwkeurige tracking toe te laten. Onze website herkent de homeservers van bezoekers, maar niet hun e-mailadressen.
Bijkomend zullen wij het IP adres van uw internet provider opslaan in onze web logs, samen met het browser type, het operating system en de bezochte pagina’s op de website.

Artikel 5 : KINDEREN
Kinderen (jonger dan 13 jaar) mogen onder geen enkele omstandigheid gebruik maken van onze diensten. Jongeren (tussen 13 jaar dan 18 jaar) mogen geen persoonlijke informatie doorsturen, of bestellingen plaatsen en kunnen dus enkel gebruik maken van de diensten van de website onder toezicht en goedkeuring van de ouders of voogd.
Hilde Devolder Chocolatier aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor gebruik van deze website door kinderen en jongeren en behoudt zich het recht voor om bestellingen geplaatst door kinderen of jongeren te weigeren.

Artikel 6 : LINKS
Mogelijks zal u links vinden op de website naar andere websites. Zodra u evenwel de website verlaat is de ‘Bescherming van de persoonsgegevens’ van Hilde Devolder Chocolatier niet meer van toepassing. Hilde Devolder Chocolatier is onder geen enkel beding verantwoordelijk voor de informatie op een andere website.

Artikel 7 : ‘BESCHERMING VAN DE PERSOONSGEGEVENS’ AANVAARDEN
Deze ‘Bescherming van de persoonsgegevens’ voorziet u van al de informatie noodzakelijk om de keuze te kunnen maken of u deze website wenst te gebruiken en dus uw persoonlijke informatie naar Hilde Devolder Chocolatier wenst te verzenden. Door op de website te vertoeven en elektronisch met ons te communiceren, erkent en aanvaardt u de ‘Bescherming van de persoonsgegevens’. Automatisch gaat u akkoord met de verwerking van uw persoonlijke informatie zoals die in deze ‘Bescherming van de persoonsgegevens’ wordt omschreven.

Artikel 8 : VRAGEN
Voor vragen kan u steeds terecht bij Hilde Devolder Chocolatier op volgend e-mailadres : info?@hildedevolderchocolatier.be

Laatste versie : 29-08-2016

V Verzenden en retourneren

Artikel 1 : VERZENDTARIEVEN
De webshop van Hilde Devolder Chocolatier levert in de meeste Europese landen. Klik HIER???(LINK INVOEGEN) voor een overzicht van de verzendingskosten per land. Bestellingen geplaatst op donderdag na 12u worden op maandag klaargemaakt.
De normale leveringstijd in België bedraagt 1 à 2 werkdagen. Voor alle overige bestemmingen in Europa bedraagt dit 3 à 4 werkdagen. De levertijden zijn uitgedrukt in werkdagen. Er is geen levering mogelijk tijdens het weekend en op feestdagen. Wanneer het pakket is verzonden ontvangt u automatisch een e-mail met de trackingcode om uw pakje te volgen. De leveringen gebeuren tussen 8u en 17u, een speficiek leveringsuur kan u niet kiezen. Aarzel niet om ons te contacteren via info?@hildedevolderchocolatier.be indien u vragen hebt.
Â
Artikel 2 : HERROEPING
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (Hilde Devolder Chocolatier, Burgstraat 43, 9000 Gent, België) via een ondubbelzinnige verklaring schriftelijk per post of per e-mail (info?@hildedevolderchocolatier) op de hoogte stellen van uw beslissing om de overeenkomst te herroepen. U kan HIER het modelformulier voor herroeping raadplegen/downloaden.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Artikel 3 : GEVOLGEN VAN DE HERROEPING.
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.
Het herroepingsrecht geldt niet voor:
• de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde zaken, die niet geprefabriceerd zijn en die worden
vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke
persoon bestemd zijn;
• de levering van zaken die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
• de levering van zaken die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of
hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

Laatste versie : 29-08-2016

VI Klantendienst

Hebt u vragen? Vul gerust dit formulier in. Wij behandelen uw vraag zo spoedig mogelijk.

Vragen per telefoon kunnen enkel beantwoord worden via het telefoonnummer 00 32 (0) 9 269 02 00 of 00 32 (0) 495 65 52 81 van maandag tot vrijdag van 10u tot 18u.Â

Laatste versie : 29-08-2016