• Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch cacaoboter (12%), biologische volvet melkpoeder, biologische cacaokernen THT: 08-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's tonic tablet. Dankzij een speciale gisting zijn de mooie citrus toetsen in deze biologische trinitario cacaobonen nog intenser. Op de ecologische verpakking staat een jaguar afgebeeld. San Jose is een hedendaags Maya dorp met veel gezinnen die afhankelijk zijn van biologische cacao landbouw. In de Maya cultuur heet de jaguar, Belize's grote kat, met veel respect 'baalum', wat betekent 'de koning'. Dit majestueuze dier komt voor in het hele land, zowel in de lager gelegen bossen als langs de kust. Belize biedt onderdak aan 's werelds eerste jaguar reservaat, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en heeft één van de gezondste populaties in Midden-Amerika. Cacao producent: San Jose Village, Toledo District, Belize Cacao type: Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Dit is een meer intense versie van Mike & Becky's Marañòn 70% met 50% minder suiker. Op de ecologische verpakking staat de Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 04-2021 met lotnummer
     
  • Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 06-2022 met lotnummer
     
  • 72% veganistische 'melkchocolade' met gemalen biologische haver. De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten (66% biologisch - 34% wild): cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (8%), biologisch haverpoeder. THT: 02-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (5%) THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Hun enige (donker) melk tablet is gemaakt van biologische en eerlijke forastero/trinitario cacaobonen. Het beste van beide werelden: romig met karamel toetsen en met een mooie cacao push aan het einde. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch melkpoeder, biologische cacaoboter (12%) THT: 10-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Suiker is de nicotine van de 21ste eeuw. Mike & Becky zijn voortdurend op zoek om de suiker in hun recepten te verminderen. Door het volledig weglaten van de biologische bietsuiker uit hun Mutwanga melkchocolade is deze tablet een experiment. Dankzij de lactose, de natuurlijke suiker die in melkpoeder aanwezig is, is deze tablet een gemakkelijker overgang naar een suikervrije chocolade dan een donkere tablet van 100%. De tablet heeft een sterke cacao punch in combinatie met een zijdezachte en romige finish. Hun enige (donker) melk tablet is gemaakt van biologische en eerlijke forastero/trinitario cacaobonen. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek of the Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologisch melkpoeder, biologische cacaoboter THT: 06-2021 met lotnummer
     
Go to Top