• Een goede vriend van Fruition Chocolate Works heeft jarenlang de strijd tegen narcotica gevoerd in Tumaco, Colombia en hen op de hoogte gehouden van zijn werk. Dus toen ze in 2018 de kans kregen om bonen uit dit gebied te kopen, waren ze allemaal behoorlijk opgewonden - vooral omdat dit enkele van hun lekkerste en meest gebalanceerde cacaobonen zijn. De boeren maken het verschil. Zo verbouwt Blanca Vivera, een boerin van de tweede generatie, cacao tussen andere fruitbomen zoals bakbananen en in haar vrije tijd maakt ze zelf chocolade met haar eigen bonen. Blanca en 585 andere boeren (en 309 andere boerinnen) die behoren tot vier cacao coöperaties werken samen met de lokale organisatie Cacao de Colombia, die van iedereen natte bonen koopt en vervolgens fermenteert en deze zelf droogt bij een centraal fermentatie centrum. Uncommon vindt dan een thuis voor deze bonen bij chocolademakers die hogere prijzen willen betalen voor bonen van hogere kwaliteit. Deze geweldige smaken en als gevolg daarvan hogere prijzen betekenen dat boeren nu 70 procent meer inkomen verdienen aan cacao dan wanneer ze gedroogde bonen verkochten via de grondstoffenmarkt, wat een duurzaam alternatief biedt voor de cacao- en narcotica wereld. Smaaknotities: whisky, tabak, chocolade Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 10-2026 met lotnummer
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter THT: 11-2025
  • De belangrijkste missie voor de Peruaanse oprichters van Maraná, Zulema en Giuseppe, is de wereld te laten kennismaken met enkele van de beste cacaobonen van Peru. De 100% tablet is gemaakt met cacaobonen uit de regio Cusco. Daarnaast hebben ze als doel de positie van de coöperaties en de boeren te verbeteren en daarmee de kwaliteit van de bonen die ze produceren te verhogen. Met hun onderscheidende verpakking heeft Maraná getracht de culturele identiteit en het erfgoed van hun land te vertegenwoordigen. De verpakking voor de Cusco-collectie van Maraná is geïnspireerd op de beschilderde planken van Sarhua. Dit was een vorm van volkskunst afkomstig uit de Peruaanse Andes die de families gebruikten om verhalen over hun voorouders door te geven aan hun nakomelingen. Smaaknotities: rijke toetsen van zoete rozijnen en melasse met een subtiele bourbon-achtige afdronk. Deze tablet heeft een soepele, nogal zijdeachtige textuur die perfect aansluit bij zijn rijke, gewaagde boventonen.
    Ingrediënten: biologische cacaomassa
    THT: 29-01-2026
  • U aangeboden door Marou Faiseurs de Chocolat. Provisions Marou is ruig en karaktervol. Altijd beschikbaar voor uw dagelijkse verwennerij. Dit niet-gealkaliseerde (niet Dutch-processed) cacaopoeder behoudt zijn fruitige toetsen en complexiteit. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 25-07-2025 met lotnummer
  • Cacao uit de hoge Andes. Onder de hoog gelegen verbazingwekkende citadel van Machu Picchu, die gebouwd werd door de oude Inca's, groeit verscholen in de Urumbamba valei de heirloom chuncho cacao. Met het verstrijken van de tijd heeft deze heirloom cacao het toch overleefd. De oude en stevig chuncho bomen, waarvan sommige 200 jaar oud zijn, groeien op een hoogte die bijna ongehoord is voor de teelt van cacao. Cacao wetenschappers geloven dat de oude chuncho wel eens de meest aromatisch cacao in de wereld zou kunnen zijn. De lokale families zijn bijzonder trots op hun chuncho erfgoed en veel gezinnen oogsten zorgvuldig de bonen van hun oudste bomen om hun eigen chocolade mee te maken. Dit is ook de thuisbasis van de bedreigde condor, de grootste vliegende vogel ter wereld, die afgebeeld staat op de verpakking. Met een deel van de opbrengst van deze tablet werd een programma op poten gezet om de condor te beschermen en kweekprogramma's op te zetten om hun bestaan te garanderen. De bevolking is dan ook trots dat ze de eerste familie van condors hebben kunnen vrijgelaten in de natuur als gevolg van het Original Beans' Cusco Chuncho project. Ken uw boon: Chuncho urusayhua De chuncho cacaos afkomstig uit Cusco, Junín en Ayacucho zijn een aantal verschillende soorten in plaats van een homogene groep. De cacaovruchten zijn klein en de bonen dus ook (minder dan 1 g per boon), maar ze zijn zeer solide en bekend om hun hoge vetgehalte. De 100% Cusco Chuncho tablet is een echte zeldzaamheid, omdat chuncho cacao nog nooit is gebruikt in een zuivere selectie voor een tablet. Original Beans probeert het aantal van de pure selectie te verhogen in speciale kwekerijen. Smaaknotities: toetsen van gedroogde bloemen en gras kenmerken absoluut de hoogte van waar deze cacao afkomstig is. Ingrediënten: biologische cacaomassa THT: 30-07-2025
  • Paccari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Gold
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 04-2025 met lotnummer
  • De regio Sur del Lago is gesitueerd in de zuidwestelijke tropische vlaktes van het Maracaibo meer in Venezuela. Trinitario cacaobonen met een hoog criollo gehalte, smaakt typisch naar frambozen. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter THT: 30-05-2025 met lotnummer
  • Deze tablet is een zilveren medaille winnende chocolade met een hoog cacao percentage. De cacaobonen uit Trincheras, Venezuela zijn geroosterd op zeer lage temperatuur om het kleinste beetje van hun natuurlijke smaak te bewaren. De unieke verpakking verdiende een bronzen medaille in de 2013 AoC Awards. Ingrediënten: cacaobonen uit Trincheras, biologische cacaoboter, biologische rietsuiker THT: 30-06-2024 met lotnummer
  • 100% suikervrij cacaopoeder van Valrhona met een buitengewone finesse en een intens aroma. Ideaal voor heerlijke chocolade dranken of voor gastronomische recepten. Om zelf uw warme drank te maken mengt u twee theelepels cacaopoeder (per persoon) en de benodigde hoeveelheid suiker, of helemaal geen suiker, met een beetje warme melk naar keuze, voeg dan de rest van de melk toe. De École du Grand Chocolat nodigt u ook uit voor het maken van gebakjes, truffels en sausen met een recept ontworpen door haar Chefs. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 10-2024
Go to Top