• In April 2009 kochten Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, pure cacaoboter, cacaonibs 7%, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2020 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar verspreidt Bertil Åkesson's landgoed zich over zo'n 2000 ha. Sinds 1920 worden er wereldberoemde aromatische cacao's en specerijen geproduceerd en vandaag gebruiken de meeste topkoks en chocolade makers over de hele wereld de cacao van dit landgoed. Naast 300 ton Trinitario cacao die elk jaar wordt geproduceerd, wordt een zeer beperkte hoeveelheid van de Criollo bonen - 2 ton per jaar -  afzonderlijk geoogst om déze chocolade te produceren. Het heeft een zeer expressief cacao aroma met subtiele fruitige-zoete toetsen en roept aangename smaaknotities op van citrus en rode bessen.
    • International Chocolate Awards - European 2017 Silver
    Ingrediënten: biologische cacao, pure biologische cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-03-2020 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst in Santa Marta door de Arhuacos bevolking de bergen van de Sierra Nevada, Colombia. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 08-08-2021 met lotnummer
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter THT: 14-11-2020
  • Oialla 100%

     7,00
    Oialla 100% is hun meest pure chocolade. Hij is gemaakt zonder melk, zonder suiker en zonder aroma's. De krachtige bitterheid en het superrijke cacao aroma maken het ongelooflijk voor hartige gerechten – als een specerij in sauzen, geschaafd over een pompoensoep of besprenkeld op een salade van rundvlees. Desserts krijgen ook een nieuwe dimensie - verbeeldt u een chocolademousse met een diep cacao aroma of een zoete perentaart  met een toets van bittere chocolade. De smaak is intens en nog zeer mild voor een 100% chocolade. De smaak blijft hangen en biedt een full-bodied aroma van cacao met een milde zuurte en toetsen van mineralen, linde en amandelen. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische cacaoboter THT: 25-06-2019
  • Pacari is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% biologische rauwe cacaonibs van de Arriba Nacional zijn rijk aan antioxidanten en mineralen en heerlijk in een muesli, smoothy of in gebak. Ingrediënten: biologische gebroken cacaobonen THT: 10-2020 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 10-2020 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. Wat is er speciaal aan rauwe chocolade? Voor rauwe chocolade worden cacaobonen gebruikt die minimaal worden verwerkt en bij lage temperaturen worden geroosterd om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacaobonen te maximaliseren. Voor deze tablet werd de 100% chocolade gebruikt en gecombineerd met stevige stukjes cacaonibs. U zult geen tablet vinden waarbij u de intense natuurlijke cacaobonen meer ervaart dan bij deze tablet. Ingrediënten: biologische cacaobonen, 1% biologische gebroken cacaobonen THT: 10-2020 met lotnummer
  • Fleur de sel uit Frankrijk en ambachtelijke chocolade zijn voor elkaar gemaakt. Deze klassieke combinatie voldoet gelijktijdig en wonderbaarlijk aan uw zoete en hartige verlangens. Smaaknotities: aardbei, fudge en fleur de sel Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten en tarwe.
    • Academy of Chocolate Bronze 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, fleur de sel THT: 2020 met lotnummer
  • Deze tablet is een zilveren medaille winnende chocolade met een hoog cacao percentage. De cacaobonen uit Trincheras, Venezuela zijn geroosterd op zeer lage temperatuur om het kleinste beetje van hun natuurlijke smaak te bewaren. De unieke verpakking verdiende een bronzen medaille in de 2013 AoC Awards. Ingrediënten: cacaobonen uit Trincheras, biologische cacaoboter, biologische rietsuiker THT: 30-09-2020 met lotnummer
  • Ervaar de smaak van Grenada met deze heerlijke pure chocolade. Deze is liefdevol gemaakt in het hart van het Caribische regenwoud met trinitario bonen beroemd om hun rijke, complexe smaak. Deze cacao is afkomstig van een coöperatie die ook gedeeltelijk eigenaar is van het bedrijf. Ze beheren elke stap van het kleinschalig productieproces, bewaren de ware smaak van Grenada’s cacao en voegen waarde toe in elke fase. Omdat ze bezorgt zijn voor het milieu hebben ze 30 zonnepanelen geïnstalleerd  om de fabriek van energie te voorzien. Elk jaar brengt het zeilschip Tres Hombres deze chocolade naar Europa! Smaaknotities: intense chocolade met notities van gedroogd fruit, tabak en citrusvruchten. Trivia: The Grenada Chocolate Company was de eerste producent van de ‘boom-tot-tablet’. Het bedrijf is opgericht door en met de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische sojalecithine BB: 06-03-2020
  • 100% suikervrij cacaopoeder van Valrhona met een buitengewone finesse en een intens aroma. Ideaal voor heerlijke chocolade dranken of voor gastronomische recepten. Om zelf uw warme drank te maken mengt u twee theelepels cacaopoeder (per persoon) en de benodigde hoeveelheid suiker, of helemaal geen suiker, met een beetje warme melk naar keuze, voeg dan de rest van de melk toe. De École du Grand Chocolat nodigt u ook uit voor het maken van gebakjes, truffels en sausen met een recept ontworpen door haar Chefs. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 07-2020