• Gekruide pure chocoladevlokken gemaakt van biologische Mexicaanse heirloom cacaobonen. Een recept geïnspireerd op onze reis naar de oorsprong. Bereiding: Verwarm 250 ml melk op een fornuis. Voeg 2 volle eetlepels chocoladevlokken toe aan de warme melk en klop samen op vooraleer te serveren. Ingrediënten: cacaobonen*, rietsuiker*, cacaoboter*, amandelen* (10%), kaneel* chili* * Gecertificeerde biologische ingrediënten Noten en melk worden verwerkt in het bedrijf. THT: 19-05-2025
  • In april 2016 maakten Alastair en Friederike, de oprichters van Chocolate Tree, nogmaals een reis naar de Marañón Canyon in het noorden van Peru waar 'Marañón Chocolate' van Dan Pearson en Brian Horsley is gevestigd. Deze keer namen ze ook hun 7-jarige dochter Roslyn mee. Het was haar eerste reis naar Zuid-Amerika. Ze hadden een geweldige ervaring die hen dichter bij de lokale families bracht en het gaf hen een beter idee van de geweldige na-oogst werkzaamheden die Brian verricht. Marañón Chocolate heeft een belangrijke sociale impact in de regio en houdt tegelijkertijd de ooit zo bedreigde genetische cacao variëteit, beter bekend als  de 'Pure Nacional', in stand. Deze cacao heeft een uitstekende hout en citrus toets. Ze hebben deze cacao zeer succesvol gebruikt voor het maken van hun Whisky Nibs tablet. Ze stelden ook vast dat de regio verder  was ontwikkeld sinds hun laatste bezoek en het was een genoegen om te zien hoe de dingen veranderen en nieuwe mogelijkheden zich aandienen voor de gemeenschappen in dit deel van Peru. Ze zijn trots om een dergelijke verbinding te hebben met hen en kijken uit naar de volgende oogst! Zeldzame cacaonibs afkomstig uit de Marañón Canyon in Peru werden gedrenkt in een premium single malt van Islay. Islay is één van de  Schotse Hebriden eilanden die whisky produceert die gekend is om haar sterke turfachtige toetsen. Zodra de whisky is verdampt worden de nibs gemengd met chocolade van dezelfde oorsprong. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - British Silver 2016
    • Scotland Excellence Awards, Product of the Year - Winner 2017
    Ingrediënten: cacao, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacaonibs (10%), whisky (6%) THT: 08-08-2025
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines in combinatie van een melkchocoladehart met noten en vruchten, mini orangettes en krokante parels met framboos. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines in combinatie van een donker chocoladehart met noten en vruchten, mini orangettes en krokante parels met framboos. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • In het hart uit melk- of donkere chocolade werden noten, fruit en zaden verwerkt. De samenstelling van de noten, fruit en zaden kan variëren. THT: 4 weken
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met een mengeling van gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • ENKEL AFHALING. Paashaas in donkere chocolade met kleine toets van melkchocolade. Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: lecithinen*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 3 maanden na aankoop  
  • Smeerpasta van geroosterde Piemonte (Italie) hazelnoten IGP (Indicazione Geografica Protetta) en cacao. Ingrediënten: hazelnoten* 64%, cacao uit Vietnam en Peru* 20%, rietsuiker* 15,5%, vanille uit Madagascar*, fleur de sel uit Guérande (Frankrijk). *Ingrediënten afkomstig uit de biologische landbouw Vegan, soyavrij, glutenvrij. THT: 08-2024  
  • Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: zonnebloemlecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter zijn Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten totaal 99,6% www.info.fairtrade.net/sourcing. THT: 3 maanden na aankoop  
  • Volle hartjes in donkere chocolade met in het wild geplukte lange peper uit Bali, Indonesië. Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: zonnebloemlecithine*, peper. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter zijn Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten totaal 99,6% www.info.fairtrade.net/sourcing. THT: 3 maanden na aankoop  
  • Marsepein 55% amandelen omhuld met donkere chocolade single origin Peru 70%. Fairtrade en biologische donkere chocolade. Ingrediënten: Marsepein: amandelen 55%, bietsuiker, stabilisator: sorbitol, glucose siroop, conserveermiddel: kaliumsorbaat. Donkere chocolade: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*,  emulgator: zonnebloemlecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter zijn Fairtrade gecertificeerd, verhandeld, gecontroleerd en afkomstig van Fairtrade producenten totaal 99,6% www.info.fairtrade.net/sourcing. THT: 1 maand na aankoop  
  • De Forager collectie is waanzinnig experimenteel en meerlagig. Eerst haalt Chocolate Naive alle ingrediënten uit elkaar om deze vervolgens terug te combineren naar een soort chocolade tabletten met 'gepatenteerde' smaken. Met deze collectie hebben ze een nieuwe manier gecreëerd om smaken te introduceren in chocolade. Dit doen ze door lokaal geproduceerde en intense ingrediënten te mengen in een tablet om zo de complexe scheikundige smaak van de cacao op een natuurlijke manier naar boven te laten komen. Deze reeks bestaat uit 3 tabletten: Ambrosia, Porcini en Kefir. Het verhaal van de Porcini tablet gaat als volgt. De porcini-chocolade is één van Domantas Uzpalis', chocolatier bij Naive, gepatenteerde smaakcombinaties die per toeval werd uitgevonden. Dit is een belichaming van de Naive Forager collectie die niemand onverschillig laat. Hij zoekt het eekhoorntjesbrood in het wild en combineert het met zijdezachte chocolade volgens een speciaal door hem ontwikkelde methode. Waarom ga je zelf niet een beetje wildplukken en omarm je je eigen avontuurlijke kant! Ingrediënten: biologische cacao, biologische suiker, biologische cacaoboter, biologisch melkpoeder van grasgevoerde koeien, in het wild geplukt eekhoorntjesbrood. THT: 14-12-2025  
  • Hints van morello-kersen, aardse chocoladetoetsen en zwarte thee openbaren zich als de Cru Virunga smelt in je mond. De diepte van de smaken belichaamt de laatste berggorilla's die Virunga Nationaal Park bewonen. Ingrediënten: biologische cacaomassa, biologische rauwe rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2025 met lotnummer
  • Fleur de sel uit Frankrijk en ambachtelijke chocolade zijn voor elkaar gemaakt. Deze klassieke combinatie voldoet gelijktijdig en wonderbaarlijk aan uw zoete en hartige verlangens. Smaaknotities: aardbei, fudge en fleur de sel Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten en tarwe.
    • Academy of Chocolate Bronze 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, fleur de sel THT: 17-03-2025 met lotnummer
Go to Top