• Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar verspreidt Bertil Åkesson's landgoed zich over zo'n 2000 ha. Sinds 1920 worden er wereldberoemde aromatische cacao's en specerijen geproduceerd en vandaag gebruiken de meeste topkoks en chocolade makers over de hele wereld de cacao van dit landgoed. Naast 300 ton Trinitario cacao die elk jaar wordt geproduceerd, wordt een zeer beperkte hoeveelheid van de Criollo bonen - 2 ton per jaar -  afzonderlijk geoogst om déze chocolade te produceren. Het heeft een zeer expressief cacao aroma met subtiele fruitige-zoete toetsen en roept aangename smaaknotities op van citrus en rode bessen.
    • Great Taste Award - 2014 1 star
    • Great Taste Award - 2015 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • International Chocolate Awards - European 2017 Silver
    Ingrediënten: biologische cacao, pure biologische cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2021 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagaskar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's en die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 30-06-2021 met lotnummer
  • 12 chocoladetruffels doordrenkt met biologische Franse Fine de Champagne die zalig smelten in de mond. Fine de Champagne is een destillaat van de wijn die gebruikt wordt om Champagne te produceren en die anderhalf jaar gerijpt heeft. De chocolade werd gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De Fine de Champagne truffel van Booja-Booja heeft reeds 21 awards gewonnen!
    • Great Taste Awards - 2019 2 stars (1 van de 21! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, Fine de Champagne (5%), agavesiroop*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook noten bevatten. THT: 02-12-2020
  • 16 chocoladetruffels doordrenkt met biologische Franse Fine de Champagne die zalig smelten in de mond. Fine de Champagne is een destillaat van de wijn die gebruikt wordt om Champagne te produceren en die anderhalf jaar gerijpt heeft. De chocolade werd gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De Fine de Champagne truffel van Booja-Booja heeft reeds 21 awards gewonnen! Zeventien jaar geleden begon Booja-Booja een relatie met Persian Dowry in Kashmir, India. Nu maken en schilderen 150 getalenteerde ambachtslieden deze prachtige dozen voor hen, met behulp van complexe ontwerpen die al generaties lang worden doorgegeven. Persian Dowry streeft ernaar een duurzame gemeenschapsorganisatie te zijn die zorg draagt ​​voor de artiesten en hun families. Er worden geen machines en minimale energie gebruikt.
    • Great Taste Awards - 2019 2 stars (1 van de 21! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, Fine de Champagne (5%), agavesiroop*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook noten bevatten. THT: 11-08-2020 met lotnummer
  • Een grillige mengeling van twaalf smeuïge, nootachtige truffels en eigenzinnige puddingachtige lekkernijen. Gemaakt met fijne biologische chocolade, met cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Simpel gezegd, dit is cooler dan cool! Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, stemgember* (gember* rietsuiker*), amandelpasta*, rietsuiker*, hazelnoten*, rabarber*, cacaopoeder*, water, zeezout, vanilla extract* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 09-12-2020
  • Honderd procent pure cacao. Chocolate Tree heeft in deze chocolade zorgvuldig de zuurgraad verlaagd en een beetje biologische cacaoboter toegevoegd. In samenwerking met Uncommon Cacao helpen ze om de biodiversiteit in Belize te handhaven door middel van zorgvuldige biologische boslandbouw. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de onderstaande link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/ Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische cacaoboter THT: 18-03-2021
  • "Ik ben het, afkomstig uit Tabascao, met het geërfde Maya-bloed, waar de ruw gemalen cacao een nieuwe betekenis aan het water gaf." (Carlos Pellicer). Deze donkere pittige chocolade wordt gemaakt in een authentieke Mexicaanse traditionele stijl, met behulp van de oude soorten criollo hybride cacao van Tabasqueño. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/ Ingrediënten: cacaobonen*, rietsuiker*, kaneel*, nootmuskaat*, zwarte peper*, chili * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 08-05-2021
  • In een afgelegen bergdal in het noorden van Peru ligt het dorp Chililique. In samenwerking met CacaoTales verwerken de boeren hun cacao tot een hoge kwaliteit zodat Chocolate Tree er een uitzonderlijke chocolade van kan maken. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - European Silver Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 24-10-2021
  • Porcelana is de beroemde heirloom cacao van Venezuela. Deze zeldzame vruchten hebben een prachtige lichte buitenkant met daarin cacaobonen met een superieure nootachtige smaak. Alastair en Friederike hebben Venezuela  nog niet bezocht, maar ze weten van hun leverancier Campo Lindo dat de boeren gevestigd zijn in La Orquídea in Zulia (Sur del Lago) en ze betalen een premium prijs ($ 6,40 per kg) op de boerderij voor de gedroogde authentieke Porcelana cacao. Bereiding: Verwarm 250 ml melk op een fornuis. Voeg 2 volle eetlepels chocoladevlokken toe aan de warme melk en klop samen op vooraleer te serveren. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 25-05-2021
  • In april 2016 maakten Alastair en Friederike nogmaals een reis naar de Marañón Canyon in het noorden van Peru waar 'Marañón Chocolate' van Dan Pearson en Brian Horsley is gevestigd. Deze keer namen ze ook hun 7-jarige dochter Roslyn mee. Het was haar eerste reis naar Zuid-Amerika. Ze hadden een geweldige ervaring die hen dichter bij de lokale families bracht en het gaf hen een beter idee van de geweldige na-oogst werkzaamheden die Brian verricht. Marañón Chocolate heeft een belangrijke sociale impact in de regio en houdt tegelijkertijd de ooit zo bedreigde genetische cacao variëteit, beter bekend als  de 'Pure' Nacional, in stand. Deze cacao heeft een uitstekende hout en citrus toets. Ze hebben deze cacao zeer succesvol gebruikt voor het maken van hun Whisky Nibs tablet. Ze stelden ook vast dat de regio verder  was ontwikkeld sinds hun laatste bezoek en het was een genoegen om te zien hoe de dingen veranderen en nieuwe mogelijkheden zich aandienen voor de gemeenschappen in dit deel van Peru. Ze zijn trots om een dergelijke verbinding te hebben met hen en kijken uit naar de volgende oogst! Zeldzame cacaonibs afkomstig uit de Marañón Canyon in Peru werden gedrenkt in een premium single malt van Islay. Islay is één van de  Schotse Hebriden eilanden die whisky produceert die gekend is om haar sterke turfachtige toetsen. Zodra de whisky is verdampt worden de nibs gemengd met chocolade van dezelfde oorsprong. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - British Silver 2016
    • Scotland Excellence Awards, Product of the Year - Winner 2017
    Ingrediënten: cacao, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacaonibs (10%), whisky (6%) THT: 21-05-2021
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 07-07-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst in Santa Marta door de Arhuacos bevolking de bergen van de Sierra Nevada, Colombia. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper
    • International Chocolate Awards European - 2018 Gold
    • International Chocolate Awards World - 2018 Silver
    • Great Taste Award - 2019 2 stars
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 02-02-2022 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst waar de uitlopers van de Sierra Nevada in Colombia en de Caraïbische kust elkaar raken. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Zout op z'n vel met cacaonibs en fleur de sel. Smaakprofiel: nootachtig: gezouten hazelnoten; fruitig: tropisch fruit (gezouten groene mango's); houtig: gedroogd hout; kruidig: anijs
    • Great Taste Award - 2019 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, fleur de sel THT: 09-09-2021 met lotnummer
  • Deze ongezoete mengeling van cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en uit Peru benadrukt toetsen van sappige rode vruchten en de intensiteit van geroosterde cacaobonen. Ingrediënten: cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Een van de goede vrienden van Fruition Chocolate Works heeft jarenlang de strijd tegen narcotica gevoerd in Tumaco, Colombia en hen op de hoogte gehouden van zijn werk. Dus toen ze in 2018 de kans kregen om bonen uit dit gebied te kopen, waren ze allemaal behoorlijk opgewonden - vooral omdat dit enkele van hun lekkerste en meest gebalanceerde cacaobonen zijn. De boeren maken het verschil. Zo verbouwt Blanca Vivera, een boerin van de tweede generatie, cacao tussen andere fruitbomen zoals bakbananen, en in haar vrije tijd maakt ze zelf chocolade met haar eigen bonen. Blanca en 585 andere boeren (en 309 andere vrouwelijke boeren) die behoren tot vier cacaocoöperaties werken samen met de lokale organisatie Cacao de Colombia, die van iedereen natte bonen koopt en vervolgens fermenteert en deze zelf droogt bij een centraal fermentatie centrum. Uncommon vindt dan een thuis voor deze bonen bij chocolademakers die hogere prijzen willen betalen voor bonen van hogere kwaliteit. Deze geweldige smaken en als gevolg daarvan hogere prijzen betekenen dat boeren nu 70 procent meer inkomen verdienen aan cacao dan wanneer ze gedroogde bonen verkochten via de grondstoffenmarkt, wat een duurzaam alternatief bied voor de cacao- en narcotica wereld. Smaaknotities: whisky, tabak, chocolade Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 08-2021 met lotnummer
  • De bijzondere bonen uit de Sambirano Valley in Madagaskar hebben veel smaak: helder, zuur fruit zoals gedroogde kersen en veenbessen, die je gegarandeerd zullen verrassen. De intensiteit komt van de vulkanische grond op de privéplantage van Bertil Åkesson, genaamd Bejofo Estate, en is een handtekening geworden onder ambachtelijke chocolademakers. In de jaren zeventig verhuisde het gezin van Bertil vanuit Zweden naar Madagaskar en kocht verschillende kruidenplantages, waarvan er een aantal nogal wat ongecultiveerde cacaobomen hadden. Sindsdien is die 2.300 hectare grote boerderij de steunpilaar van Bertil's operatie geworden. De bonen worden zes dagen gefermenteerd in houten kisten en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden en betonnen patio's. De bonen van Bertil zijn een kenmerk geworden van de bean-to-bar chocoladebeweging, waarbij bijna elke maker zijn eigen versie maakt. Maar Fruition Chocolate Works hebben hun tablet later gelanceerd dan de meeste. Elke keer dat ze Bertil zagen, die ze sinds 2013 kennen, gaf hij Bryan een duwtje. 'Wanneer ga je chocolade maken met mijn bonen?' Bryan antwoordde: 'Ik wil ze recht doen!' Eindelijk, vijf jaar nadat hij Bertil had ontmoet en zijn bonen had geproefd, was Bryan blij met zijn resultaten. In 2018 lanceerden ze hun Madagaskar tablet en waren ze erg blij met de genuanceerde fruitigheid - een groot contrast met veel van de geroosterde, meer aardse bonen waarmee ze werken, maakt het extra speciaal. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 04-2021 met lotnummer
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines in combinatie van een chocolade hart met noten en vruchten, mini orangettes en krokante parels met framboos. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met een mengeling van gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter THT: 02-2021
  • De belangrijkste missie voor de Peruaanse oprichters van Maraná, Zulema en Giuseppe, is de wereld te laten kennismaken met enkele van de beste cacaobonen van Peru. De 100% tablet is gemaakt met cacaobonen uit de regio Cusco. Daarnaast hebben ze als doel de positie van de coöperaties en de boeren te verbeteren en daarmee de kwaliteit van de bonen die ze produceren te verhogen. Met hun onderscheidende verpakking heeft Maraná getracht de culturele identiteit en het erfgoed van hun land te vertegenwoordigen. De verpakking voor de Cusco-collectie van Maraná is geïnspireerd op de beschilderde planken van Sarhua. Dit was een vorm van volkskunst afkomstig uit de Peruaanse Andes die de families gebruikten om verhalen over hun voorouders door te geven aan hun nakomelingen. Smaaknotities: rijke toetsen van zoete rozijnen en melasse met een subtiele bourbon-achtige afdronk. Deze tablet heeft een soepele, nogal zijdeachtige textuur die perfect aansluit bij zijn rijke, gewaagde boventonen.
    Ingrediënten: biologische cacaomassa
    THT: 25-08-2021
  • Ontdek een compromisloze donkere chocolade gemaakt van een selecte mix van de mildste cacao geteeld door boeren in het zuiden van Vietnam. Ingrediënten: cacaobonen THT: 28-02-2021 met lotnummer
  • De beste Arabica koffie in Vietnam gedijt in de koele bergen boven Dalat, de hoofdstad van de provincie Lâm Dông. Marou koopt enkele van de meest inspirerende cacao's in een iets lager gelegen gebied in de stomende jungle van Madagui District. Koffie en cacao ontmoetten elkaar ergens op de kronkelende weg tussen Madagui naar Dalat. Wij denken dat u deze ontmoeting niet zult vergeten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, arabica koffie THT: 03-03-2021 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de meest bijzondere chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt met uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de chocoladefabriek van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Mike & Becky's tonic tablet. Dankzij een speciale gisting zijn de mooie citrus toetsen in deze biologische trinitario cacaobonen nog intenser. Op de ecologische verpakking staat een jaguar afgebeeld. San Jose is een hedendaags Maya dorp met veel gezinnen die afhankelijk zijn van biologische cacao landbouw. In de Maya cultuur heet de jaguar, Belize's grote kat, met veel respect 'baalum', wat betekent 'de koning'. Dit majestueuze dier komt voor in het hele land, zowel in de lager gelegen bossen als langs de kust. Belize biedt onderdak aan 's werelds eerste jaguar reservaat, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en heeft één van de gezondste populaties in Midden-Amerika. Cacao producent: San Jose Village, Toledo District, Belize Cacao type: Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Dit is een meer intense versie van Mike & Becky's Marañòn 70% met 50% minder suiker. Op de ecologische verpakking staat de Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 04-2021 met lotnummer
     
  • 70% pure chocolade van licht geroosterde cacaobonen die tot intense fruitaroma's leiden. Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • 72% veganistische 'melkchocolade' met gemalen biologische haver. De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten (66% biologisch - 34% wild): cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (8%), biologisch haverpoeder. THT: 02-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (5%) THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • 70% donkere chocolade met sterke cacao aroma's en toetsen van rijpe rode vruchten. Öko-Caribe is opgericht door Gualberto Torrejón en Adriano Rodriguez, twee cacao professionals met jarenlange ervaring in de productie van cacao in Latijns-Amerika. Momenteel werkt Öko-Caribe in de provincie Duarte samen met meer dan 165 kleine boeren. Ze hebben zich verenigd in een regionale coöperatieve waar ze worden opgeleid en financiële steun krijgen. Adriano en Gualberto hebben persoonlijke relaties met alle landbouwers en zorgen voor microfinanciering voor cacao-gerelateerde uitgaven en persoonlijke leningen voor familiale noodsituaties of andere behoeften van de gemeenschap in het algemeen. Het grootste deel van de geoogste bonen zijn trinitario en nacional bonen uit Ecuador, Venezolaanse criollo en een aantal hybriden. Alle vruchten worden voorgeselecteerd voor de opening, als onderdeel van het Protocol Kwaliteit van Öko-Caribe en komen binnen de 6 uur aan in het centrale verwerkingscentrum. De fermentatie wordt uitgevoerd in een cascade 4-boxen-systeem gedurende 6 dagen. Daarna worden de bonen gedroogd in zonnetunnels. Op de ecologische verpakking staat een palmtapuit afgebeeld. Chocolade groeit wel degelijk aan bomen en dit geldt vooral voor de prachtige regenwouden van de Dominicaanse Republiek. Naast hoge kwaliteit Hispaniola cacao herbergt de Dominicaanse Republiek meer dan 300 vogelsoorten met onder andere de palmtapuit die de status van nationaal symbool heeft. Het is een vrolijke zangvogel die meestal in palmbomen wordt gezien, vandaar de naam. Cacao producent: Nagua, La Gina, Pimentel, San Francisco de Macoris, Dominican Republic Cacao type: Trinitario - Hispaniola Oogst: 2018 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 10-2020 met lotnummer
     
  • Cacao uit de hoge Andes. Onder de hoog gelegen verbazingwekkende citadel van Machu Picchu, die gebouwd werd door de oude Inca's, groeit verscholen in de Urumbamba valei de heirloom chuncho cacao. Met het verstrijken van de tijd heeft deze heirloom cacao het toch overleefd. De oude en stevig chuncho bomen, waarvan sommige 200 jaar oud zijn, groeien op een hoogte die bijna ongehoord is voor de teelt van cacao. Cacao wetenschappers geloven dat de oude chuncho wel eens de meest aromatisch cacao in de wereld zou kunnen zijn. De lokale families zijn bijzonder trots op hun chuncho erfgoed en veel gezinnen oogsten zorgvuldig de bonen van hun oudste bomen om hun eigen chocolade mee te maken. Dit is ook de thuisbasis van de bedreigde condor, de grootste vliegende vogel ter wereld, die afgebeeld staat op de verpakking. Met een deel van de opbrengst van deze tablet werd een programma op poten gezet om de condor te beschermen en kweekprogramma's op te zetten om hun bestaan te garanderen. De bevolking is dan ook trots dat ze de eerste familie van condors hebben kunnen vrijgelaten in de natuur als gevolg van het Original Beans' Cusco Chuncho project. Ken uw boon: Chuncho urusayhua De chuncho cacaos afkomstig uit Cusco, Junín en Ayacucho zijn een aantal verschillende soorten in plaats van een homogene groep. De cacaovruchten zijn klein en de bonen dus ook (minder dan 1 g per boon), maar ze zijn zeer solide en bekend om hun hoge vetgehalte. De 100% Cusco Chuncho tablet is een echte zeldzaamheid, omdat chuncho cacao nog nooit is gebruikt in een zuivere selectie voor een tablet. Original Beans probeert het aantal van de pure selectie te verhogen in speciale kwekerijen. Smaaknotities: toetsen van gedroogde bloemen en gras kenmerken absoluut de hoogte van waar deze cacao afkomstig is. Ingrediënten: biologische cacaomassa THT: 30-09-2021
  • 'KAKAW' van de uitvinders van chocolade. De diepgroene uitgestrekte landschappen van Selva Zoque in het zuiden van Mexico kunnen worden beschouwd als de geboorteplaats van chocolade. Al meer dan 4000 jaar teelt men hier cacao. In feite waren de Zoque en hun voorvaderen, de Olmeken, even briljante geesten als de Grieken in Europa. Ze waren sterrenkijkers en hielden een geavanceerde kalender bij. Zij waren de uitvinders van de sauna en van een balspel en daarna vonden ze een krachtige heilige drank uit die gemaakt was van een bosvrucht en ze gaven het de naam “kakaw”. Dat was de geboorte van chocolade. Hoezeer de spirituele Zoque en Tzotzil boeren zich vandaag ook gesteund voelen door Original Beans, Original Beans voelt zich als duurzame voogd vereerd de wereld van de originele cacao traditie van de Selva Zoque regenwouden te doen herleven. Ken uw boon. Wat wij Tabasqueño noemen is een wilde hybride van een oude criollo cacao uit de tijd van de Olmeken en de Maya's en een Amelonado cacao die door een Franse familie in het begin van 1900 naar de kust van Tabasco werd gebracht. Smaaknotities: lychee en kokosnoot. Ingrediënten: cacaomassa, rauwe rietsuiker, cacaoboter THT: 31-07-2021 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. Wat is er speciaal aan rauwe chocolade? Voor rauwe chocolade worden cacaobonen gebruikt die minimaal worden verwerkt en bij lage temperaturen worden geroosterd om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacaobonen te maximaliseren. Voor deze tablet werd de 100% chocolade gebruikt en gecombineerd met stevige stukjes cacaonibs. U zult geen tablet vinden waarbij u de intense natuurlijke cacaobonen meer ervaart dan bij deze tablet. Ingrediënten: biologische cacaobonen, 1% biologische gebroken cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Fleur de sel uit Frankrijk en ambachtelijke chocolade zijn voor elkaar gemaakt. Deze klassieke combinatie voldoet gelijktijdig en wonderbaarlijk aan uw zoete en hartige verlangens. Smaaknotities: aardbei, fudge en fleur de sel Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten en tarwe.
    • Academy of Chocolate Bronze 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, fleur de sel THT: 31-12-22 met lotnummer
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met 20% amandelpraliné pasta gemengd. Ingrediënten: donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), amandelpraliné (amandelen 60%, suiker, vanille). Amandelpraliné in de chocolade min. 20% THT: 30-01-2021
  • Deze tablet is gemaakt van zeldzame criollo cacaobonen die voorkomen in de Sambirano Valley in het noorden van Madagascar. De oogst van deze zeldzame criollo cacaoboon bedraagt slechts 2 ton per jaar. Dankzij de unieke fermentatie en de zorgvuldige verwerking is het milde karakter van de criollo - met een romig koffie aroma - complementair met de zachte en zure smaak van de verse pulp van de cacaovrucht en zijn bijzonder lichte kleur doet denken aan een melkchocolade.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2015
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Het dorp Chuao – waar Venezuela’s meest verfijnde bonen groeien – is genesteld tussen de zee en de bergen in een afgezonderde vallei en is enkel te bereiken per boot. Een traceerbaarheidscertificaat uitgegeven door La Empresa Campesina de Chuao garandeert als enige landbouworganisatie dat de cacao met serienummer 2140-03 werd toegewezen aan Rózsavölgyi Csokoládé. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Deze Acriollado-cacao wordt geteeld in de mistige noordelijke bergen van Nicaragua en is vernoemd naar één van de eerste telers. De cacao is afkomstig van kleine boerderijen van amper 3,5 hectaren groot. Wekelijks wordt de cacao ingezameld en gefermenteerd in het fermentatiecentrum van de lokale gemeenschap in houten kisten waar zij haar unieke karakter verkrijgt. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-03-2022 met lotnummer
  • Joya de los Sachas, wat zoveel wil zeggen als de "Parel van Jungle", ligt diep in het Amazonegebied in de provincie Orellana in Ecuador. De cacao waarvan deze chocolade wordt gemaakt is tot nu toe zeer weinig bekend. De unieke lange cacaobonen zijn onmiddellijk herkenbaar. De rijke, rauwe groene aroma's en kruidigheid, die we door zorgvuldige verwerking ook geprobeerd hebben te behouden in de chocolade, zijn deels te wijten aan zorgvuldige teelt en fermentatie. Aroma's van vers groen, dille en kaneel kunnen worden opgemerkt. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-01-2022 met lotnummer
  • Hele gekarameliseerde biologische amandelen besprenkeld met kristalzout uit de Himalaya en omhuld met hun venezolaanse chocolade. Ingrediënten: biologische amandelen, biologische rietsuiker, donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), cacaopoeder, kristalzout uit de Himalaya Cacaogehalte min. 73% THT: 30-12-2020