• In April 2009 kochten Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, pure cacaoboter, cacaonibs 7%, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2020 met lotnummer
  • In April 2009 kocht Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht.
    • Great Taste Award - 2014 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • Great Taste Award - 2015 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, pure cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 30-06-2020 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagaskar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's en die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 30-06-2021 met lotnummer
  • In april 2016 maakten Alastair en Friederike nogmaals een reis naar de Marañón Canyon in het noorden van Peru waar 'Marañón Chocolate' van Dan Pearson en Brian Horsley is gevestigd. Deze keer namen ze ook hun 7-jarige dochter Roslyn mee. Het was haar eerste reis naar Zuid-Amerika. Ze hadden een geweldige ervaring die hen dichter bij de lokale families bracht en het gaf hen een beter idee van de geweldige na-oogst werkzaamheden die Brian verricht. Marañón Chocolate heeft een belangrijke sociale impact in de regio en houdt tegelijkertijd de ooit zo bedreigde genetische cacao variëteit, beter bekend als  de 'Pure' Nacional, in stand. Deze cacao heeft een uitstekende hout en citrus toets. Ze hebben deze cacao zeer succesvol gebruikt voor het maken van hun Whisky Nibs tablet. Ze stelden ook vast dat de regio verder  was ontwikkeld sinds hun laatste bezoek en het was een genoegen om te zien hoe de dingen veranderen en nieuwe mogelijkheden zich aandienen voor de gemeenschappen in dit deel van Peru. Ze zijn trots om een dergelijke verbinding te hebben met hen en kijken uit naar de volgende oogst! Zeldzame cacaonibs afkomstig uit de Marañón Canyon in Peru werden gedrenkt in een premium single malt van Islay. Islay is één van de  Schotse Hebriden eilanden die whisky produceert die gekend is om haar sterke turfachtige toetsen. Zodra de whisky is verdampt worden de nibs gemengd met chocolade van dezelfde oorsprong. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - British Silver 2016
    • Scotland Excellence Awards, Product of the Year - Winner 2017
    Ingrediënten: cacao, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacaonibs (10%), whisky (6%) THT: 21-05-2021
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 07-07-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst in Santa Marta door de Arhuacos bevolking de bergen van de Sierra Nevada, Colombia. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper
    • International Chocolate Awards European - 2018 Gold
    • International Chocolate Awards World - 2018 Silver
    • Great Taste Award - 2019 2 stars
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 02-02-2022 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst waar de uitlopers van de Sierra Nevada in Colombia en de Caraïbische kust elkaar raken. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Zout op z'n vel met cacaonibs en fleur de sel. Smaakprofiel: nootachtig: gezouten hazelnoten; fruitig: tropisch fruit (gezouten groene mango's); houtig: gedroogd hout; kruidig: anijs
    • Great Taste Award - 2019 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, fleur de sel THT: 09-09-2021 met lotnummer
  • Deze ongezoete mengeling van cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en uit Peru benadrukt toetsen van sappige rode vruchten en de intensiteit van geroosterde cacaobonen. Ingrediënten: cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Beperkte oplage! Deze tablet is gemaakt van een zeldzame soort wilde Beniano cacaobonen die voorkomen in de buurt van de rivier Beni in Bolivia. Net als alle andere tabletten van Fruition heeft Brian van deze wilde fruitige cacao een super gladde chocolade tablet gemaakt waarin je toetsen van geroosterde noten en lekker donker fruit proeft. Gelet op het hoge cacaopercentage is deze tablet echter niet bitter maar proeft u ook bloemenaroma's en heeft deze chocolade een enigszins zure finish.
    • Good Food Awards - Winner 2016 & 2018
    • International Chocolate Awards - World Silver 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 08-2020 met lotnummer
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade) en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade) en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter THT: 02-2021
  • Ontdek een compromisloze donkere chocolade gemaakt van een selecte mix van de mildste cacao geteeld door boeren in het zuiden van Vietnam. Ingrediënten: cacaobonen THT: 28-02-2021 met lotnummer
  • De beste Arabica koffie in Vietnam gedijt in de koele bergen boven Dalat, de hoofdstad van de provincie Lâm Dông. Marou koopt enkele van de meest inspirerende cacao's in een iets lager gelegen gebied in de stomende jungle van Madagui District. Koffie en cacao ontmoetten elkaar ergens op de kronkelende weg tussen Madagui naar Dalat. Wij denken dat u deze ontmoeting niet zult vergeten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, arabica koffie THT: 03-03-2021 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een van de meest delicate cacao's van de Mekong Delta   Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • In het zuid-oosten van Cuba ligt Baracoa waar de "Cru de Grand Terroir" trinitario bonen groeien waarmee deze prachtige chocolade is gemaakt. Smaaknotities: krachtige chocolade, vrij veel aciditeit, smaak van rozijntjes en gedroogde pruimen, toetsen van koffie Ingrediënten: cacaobonen, kristalsuiker, cacaoboter THT: 31-08-2020 met lotnummer  
  • Voor deze 100% tablet werden enkel "Cru de Propriété" nacional cacaobonen uit de provincie Los Ríos en afkomstig van de finca La Felicidad gebruikt. Smaaknotities: bitterheid afgewisseld met de subtiele smaak van biscuit, verrassend aangenaam in de mond Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter THT: 31-03-2020 met lotnummer
  • Mike & Becky's tonic tablet. Dankzij een speciale gisting zijn de mooie citrus toetsen in deze biologische trinitario cacaobonen nog intenser. Op de ecologische verpakking staat een jaguar afgebeeld. San Jose is een hedendaags Maya dorp met veel gezinnen die afhankelijk zijn van biologische cacao landbouw. In de Maya cultuur heet de jaguar, Belize's grote kat, met veel respect 'baalum', wat betekent 'de koning'. Dit majestueuze dier komt voor in het hele land, zowel in de lager gelegen bossen als langs de kust. Belize biedt onderdak aan 's werelds eerste jaguar reservaat, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en heeft één van de gezondste populaties in Midden-Amerika. Cacao producent: San Jose Village, Toledo District, Belize Cacao type: Trinitario Oogst: 2018 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's mysterieuze tablet met veel fruitige en kruidige toetsen dankzij de fantastische bonen uit een gemengde gewassen plantage. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's Peruaanse tablet bestaat uit zeldzame wilde criollo cacaobonen die gevonden werden in de regio van de Rio Marañón. Een intense chocolade met een floraal aroma en toetsen van geel fruit. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Ze hebben deze uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 12-2020 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's referentie tablet is gemaakt met biologische en fairtrade trinitario cacaobonen. Smaaknotities: Rond en fruitig. Op de ecologische verpakking staat een palmtapuit afgebeeld. Chocolade groeit wel degelijk aan bomen en dit geldt vooral voor de prachtige regenwouden van de Dominicaanse Republiek. Naast hoge kwaliteit Hispaniola cacao biedt de Dominicaanse Republiek meer dan 300 vogelsoorten met onder andere de palmtapuit die de status van nationaal symbool heeft. Het is een vrolijke zangvogel die meestal in palmbomen wordt gezien, vandaar de naam. Cacao producent: Nagua, La Gina, Pimentel, San Francisco de Macoris, Dominican Republic Cacao type: Trinitario - Hispaniola Oogst: 2018 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 10-2020 met lotnummer
     
  • De Forager collectie is waanzinnig experimenteel en meerlagig. Eerst haalt Chocolate Naive alle ingrediënten uit elkaar om deze vervolgens terug te combineren naar een soort chocolade tabletten met 'gepatenteerde' smaken. Met deze collectie hebben ze een nieuwe manier gecreëerd om smaken te introduceren in chocolade. Dit doen ze door lokaal geproduceerde en intense ingrediënten te mengen in een tablet om zo de complexe scheikundige smaak van de cacao op een natuurlijke manier naar boven te laten komen. Deze reeks bestaat uit 3 tabletten: Ambrosia, Porcini en Kefir. Het verhaal van de Ambrosia tablet gaat als volgt. De biodynamische bijenkast waar de bijen hun exquise nectar verzamelen staat naast het bos. Dankzij deze unieke plek zijn de honing en pollen donker amberkleurig en dik met aroma's van met mos bedekte aarde. Deze toetsen vormen een bijzondere alchemy met chocolade. Het ingewikkelde proces van het combineren van honing met chocolade plaatst dit recept tussen de meest technologisch geavanceerde die er zijn. En bovenal representeert het de terroir waar Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive, vandaan komt. Ingrediënten: biologische cacao, biologische suiker, biologische cacaoboter, wilde boshoning, biologisch bijenpollen. THT: 11-07-2021  
  • Het concept van de Evenaar collectie staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakt tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Tahini, Pindakaas en Sinaas Zoethout. Het verhaal van de Sinaas Zoethout gaat als volgt: De donkere wortels van het zoethout zuigen hun smaak op uit de diepe oceanen van de kosmos. De complexe en buitengewone zoethout-smaaktonen ontwikkelen zich langzaam door zich te verbinden met minuscule sinaasappeldeeltjes. En als de tijd daar is, worden deze deeltjes overgeheveld in een pure chocoladereep. De symbiose van zoethout, sinaasappel en chocolade is zo bijzonder, dat het gewoonweg niet onverschillig kan worden geproefd - deze smaak combinatie is alleen voor de dapperen onder ons! Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacao, biologische suiker, biologische cacaoboter, biologisch zoethout (10%), biologische sinaasappelschil (5%), biologische sinaasappel essence (1%), zeezout (1%). THT: 03-12-2020  
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Deze tablet is gemaakt van zeldzame criollo cacaobonen die voorkomen in de Sambirano Valley in het noorden van Madagascar. De oogst van deze zeldzame criollo cacaoboon bedraagt slechts 2 ton per jaar. Dankzij de unieke fermentatie en de zorgvuldige verwerking is het milde karakter van de criollo - met een romig koffie aroma - complementair met de zachte en zure smaak van de verse pulp van de cacaovrucht en zijn bijzonder lichte kleur doet denken aan een melkchocolade.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2015
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Het dorp Chuao – waar Venezuela’s meest verfijnde bonen groeien – is genesteld tussen de zee en de bergen in een afgezonderde vallei en is enkel te bereiken per boot. Een traceerbaarheidscertificaat uitgegeven door La Empresa Campesina de Chuao garandeert als enige landbouworganisatie dat de cacao met serienummer 2140-03 werd toegewezen aan Rózsavölgyi Csokoládé. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-04-2021 met lotnummer
  • Mababu is een klein dorpje op de hellingen van de Livingstone, een berg in Tanzania. De vegetatie is weelderig door de nabijheid van het Malawi meer. Deze trinitario cacao wordt rechtstreeks aangekocht bij een groep cacaoboeren bestaande uit slechts 60 gezinnen. Zij zijn pioniers op het gebied van biologische cacaolandbouw. De frisse lucht van het meer, de bananen, de rijst en de rum aroma's kan je terugvinden in deze chocolade. Door deze chocolade aan te kopen draagt u bij aan duurzame cacaolandbouw. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Een unieke chocolade! De cacaobonen afkomstig uit Madagascar werden met de schil en de fruit pulp verwerkt. Normaal gezien worden enkel de nibs verwerkt tot chocolade. Nibs zijn gebroken cacaobonen zonder schil of pulp. De verkregen chocolade met schil en fruitpulp is rijker aan aroma's en voedingsvezels. De cacaoschil bevat hoge hoeveelheden mineralen die zijn opgenomen uit de bodem. Samen met de krachtige cacao en fruitige aroma's zijn ook aroma's van koekjes en pruimen aanwezig. Rózsavölgyi Csokoládé gebruikt voor deze chocolade zorgvuldig uitgekozen biologische gewassen bonen uit Madagascar. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Donkere chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen en gemalen pepermunt blaadjes. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, pepermunt THT: 30-12-2020
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt met Venezolaanse cacaobonen en met 20% pure pistache pasta gemengd. Ingrediënten: donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacao gehalte min. 73%), 100% pistache pasta. Pistache pasta in de chocolade min. 20% THT: 30-09-2020
  • De porcelana is een zeldzame soort cacaoboon, met volledig wit vruchtvlees. Tijdens de fermentatie verandert het in een licht bruine kleur die typisch is voor deze chocolade. De verhouding en de complexiteit van aroma's creëren een gevoel van perfecte eenvoud.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2011
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • De haven van Puerto Cabello ligt aan de Caribische zee in Venezuela. Er wordt gezegd dat het water zo rustig is dat een haar (cabello) de schepen kan helpen aanmeren in de haven. De cacaobonen die Rózsavölgyi Csokoládé voor deze chocolade gebruikt werd verzameld op plantages rond deze stad.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate Brons 2015
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-09-2020 met lotnummer
  • Trinitario cacaobonen met een excellente fermentatie werden uitgezocht rond het vissersstadje Rio Caribe op het schiereiland Paria in het noordoosten van Venezuela. Doet denken aan tabak en aan vers gemaaid gras. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter THT: 30-03-2021 met lotnummer
  • De Hacienda Las Trincheras ligt in een vallei in de buurt van La Cuyagua in het noorden van Venezuela. De vallei strekt zich uit van het Henri Pitter National Park tot aan de Caribische Zee. De cacaobonen worden op heel lage temperaturen geroosterd om al hun natuurlijke smaken te bewaren. Deze licht fruitige en licht zure chocolade waarin u ook wat florale toetsen terugvindt is een iets complexere chocolade die mooi smelt en een mooie balans heeft tussen bitter en zoet.
    • Academy of Chocolate - 2011 silver
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Deze tablet is een zilveren medaille winnende chocolade met een hoog cacao percentage. De cacaobonen uit Trincheras, Venezuela zijn geroosterd op zeer lage temperatuur om het kleinste beetje van hun natuurlijke smaak te bewaren. De unieke verpakking verdiende een bronzen medaille in de 2013 AoC Awards. Ingrediënten: cacaobonen uit Trincheras, biologische cacaoboter, biologische rietsuiker THT: 30-09-2020 met lotnummer
  • De Arauca regio is de thuisbasis van de majestueuze "Sierra Nevada del Cocuy". Het is een heilige plaats voor de fauna en flora en wordt gekenmerkt door zijn weidse vlakten. In het westen rijzen de prachtige Eastern Ranges van de Colombiaanse Andes abrupt op in de wijdse open graslanden en zorgen ze voor nieuw leven in het rijke ecosysteem van de regio. Op deze plek komen de alluviale vlaktes en de vruchtbare uitlopers van de Andes samen met de bergachtige landschappen die doorkruist worden door de Arauca, Meta en Casanare rivieren. Op het ritme van de "joropo" muziek in het land van de cowboys en groene savannes gaat Tibitó Chocolate zorgvuldig op zoek naar de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: profiel van zoete snoep met melk, karamel en hazelnoot toetsen; zoete en delicate finish gecombineerd met toetsen van melk, room en noten. Zuurgraad: laag Body: romig Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • De centrale Colombiaanse regio Meta staat bekend om zijn prachtige landschappen en buitengewone zonsopgangen en zonsondergangen. Gelegen ten oosten van de Colombiaanse Andes wordt Meta gekenmerkt door haar enorme grasland vlaktes, "Los Llanos", die zich uitstrekken van de geïsoleerde bergketen van de Serranía de La Macarena in het zuidwesten tot de Eastern Ranges van de Andes in het westen. Dit land van snel stromende rivieren en dramatische watervallen, "llanera" muziek en hard werkende cowboys ("llaneros"), is waar Tibitó Chocolate op zoek gaat naar  de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: fruitig, met rood fruit toetsen zoals kersen, aardbei en rode wijn Zuurgraad: medium-hoog Body: zijdezacht Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, koffie THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • Weelderige, vruchtbare equatoriale regenwouden zijn het decor voor een tocht langs de Putumayo rivier, Colombia's belangrijkste zijrivier van de Amazone. De legende wil dat dit het gebied is waar de cacaoboom voor het eerste werd ontdekt waardoor het een zeer speciale plek is geworden voor liefhebbers van fijne chocolade. De warme, tropische Putumayo regio ligt in het zuidwesten van Colombia aan de grens met Ecuador en Peru en kan gedurende het hele jaar rekenen op zware regenval. Smaaknotities: bruine suiker en rood fruit eindigend met een subtiele houtachtige smaak Zuurgraad: middelmatig tot middelmatig-hoog Body: boterachtige
    • International Taste and Quality Institute: Superior Taste Award 2018 2 stars
    Ingrediënten: cacaobonen THT: 11-03-2021 met lotnummer
  • Vanwege de stranden van Tumaco Bay aan de Stille Oceaan is Tumaco ook bekend als "de parel van de Stille Oceaan". Het is een gemeente in het Colombiaanse departement Nariño in het zuidwestelijke deel van Colombia en gelegen op de grens met Ecuador. Doorkruist door verschillende rivieren geniet Tumaco van een warm en vochtig klimaat met gedurende het hele jaar zware regenval waardoor de tropische regenwouden en mangroves weelderig bloeien. Vergezel Tibitó Chocolate met het verkennen van deze prachtige kustlandschappen om de unieke smaken van de cacaobonen van hun Tumaco te ontdekken. Smaaknotities: zoete rijpe bananen, rietsuiker en hazelnoten; zoete finish van honing en amandelen Zuurgraad: medium met citrus profiel Body: romig Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • 100% suikervrij cacaopoeder van Valrhona met een buitengewone finesse en een intens aroma. Ideaal voor heerlijke chocolade dranken of voor gastronomische recepten. Om zelf uw warme drank te maken mengt u twee theelepels cacaopoeder (per persoon) en de benodigde hoeveelheid suiker, of helemaal geen suiker, met een beetje warme melk naar keuze, voeg dan de rest van de melk toe. De École du Grand Chocolat nodigt u ook uit voor het maken van gebakjes, truffels en sausen met een recept ontworpen door haar Chefs. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 06-2021