• In April 2009 kochten Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, pure cacaoboter, cacaonibs 7%, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2020 met lotnummer
  • In April 2009 kocht Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht.
    • Great Taste Award - 2014 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • Great Taste Award - 2015 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, pure cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 30-06-2020 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar verspreidt Bertil Åkesson's landgoed zich over zo'n 2000 ha. Sinds 1920 worden er wereldberoemde aromatische cacao's en specerijen geproduceerd en vandaag gebruiken de meeste topkoks en chocolade makers over de hele wereld de cacao van dit landgoed. Naast 300 ton Trinitario cacao die elk jaar wordt geproduceerd, wordt een zeer beperkte hoeveelheid van de Criollo bonen - 2 ton per jaar -  afzonderlijk geoogst om déze chocolade te produceren. Het heeft een zeer expressief cacao aroma met subtiele fruitige-zoete toetsen en roept aangename smaaknotities op van citrus en rode bessen.
    • Great Taste Award - 2014 1 star
    • Great Taste Award - 2015 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • International Chocolate Awards - European 2017 Silver
    Ingrediënten: biologische cacao, pure biologische cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2021 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagaskar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's en die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 30-06-2021 met lotnummer
  • Winterkruiden die u opwarmen werden zorgvuldig geselecteerd en vermengd met premium biologische donkere chocolade couverture en voorzicht verwerkt tot heerlijke vlokken. Bereiding: Verwarm 250 ml melk op een fornuis. Voeg 2 volle eetlepels chocoladevlokken toe aan de warme melk en klop samen op vooraleer te serveren.
    • International Chocolate Awards - 2015 Silver
    Ingrediënten: cacao massa *, suiker *, cacaoboter *, cacaopoeder *, vanille *, peperkoek kruiden (1%): kaneel * nootmuskaat *, kardemom *, gember *, anijszaad *, kruidnagels *, sinaasappelolie *, citroenolie * * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 12-05-2021
  • In april 2016 maakten Alastair en Friederike nogmaals een reis naar de Marañón Canyon in het noorden van Peru waar 'Marañón Chocolate' van Dan Pearson en Brian Horsley is gevestigd. Deze keer namen ze ook hun 7-jarige dochter Roslyn mee. Het was haar eerste reis naar Zuid-Amerika. Ze hadden een geweldige ervaring die hen dichter bij de lokale families bracht en het gaf hen een beter idee van de geweldige na-oogst werkzaamheden die Brian verricht. Marañón Chocolate heeft een belangrijke sociale impact in de regio en houdt tegelijkertijd de ooit zo bedreigde genetische cacao variëteit, beter bekend als  de 'Pure' Nacional, in stand. Deze cacao heeft een uitstekende hout en citrus toets. Ze hebben deze cacao zeer succesvol gebruikt voor het maken van hun Whisky Nibs tablet. Ze stelden ook vast dat de regio verder  was ontwikkeld sinds hun laatste bezoek en het was een genoegen om te zien hoe de dingen veranderen en nieuwe mogelijkheden zich aandienen voor de gemeenschappen in dit deel van Peru. Ze zijn trots om een dergelijke verbinding te hebben met hen en kijken uit naar de volgende oogst! Zeldzame cacaonibs afkomstig uit de Marañón Canyon in Peru werden gedrenkt in een premium single malt van Islay. Islay is één van de  Schotse Hebriden eilanden die whisky produceert die gekend is om haar sterke turfachtige toetsen. Zodra de whisky is verdampt worden de nibs gemengd met chocolade van dezelfde oorsprong. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - British Silver 2016
    • Scotland Excellence Awards, Product of the Year - Winner 2017
    Ingrediënten: cacao, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacaonibs (10%), whisky (6%) THT: 21-05-2021
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 07-07-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst in Santa Marta door de Arhuacos bevolking de bergen van de Sierra Nevada, Colombia. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper
    • International Chocolate Awards European - 2018 Gold
    • International Chocolate Awards World - 2018 Silver
    • Great Taste Award - 2019 2 stars
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 02-02-2022 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst waar de uitlopers van de Sierra Nevada in Colombia en de Caraïbische kust elkaar raken. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Zout op z'n vel met cacaonibs en fleur de sel. Smaakprofiel: nootachtig: gezouten hazelnoten; fruitig: tropisch fruit (gezouten groene mango's); houtig: gedroogd hout; kruidig: anijs
    • Great Taste Award - 2019 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, fleur de sel THT: 09-09-2021 met lotnummer
  • Deze ongezoete mengeling van cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en uit Peru benadrukt toetsen van sappige rode vruchten en de intensiteit van geroosterde cacaobonen. Ingrediënten: cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Beperkte oplage! Deze tablet is gemaakt van een zeldzame soort wilde Beniano cacaobonen die voorkomen in de buurt van de rivier Beni in Bolivia. Net als alle andere tabletten van Fruition heeft Brian van deze wilde fruitige cacao een super gladde chocolade tablet gemaakt waarin je toetsen van geroosterde noten en lekker donker fruit proeft. Gelet op het hoge cacaopercentage is deze tablet echter niet bitter maar proeft u ook bloemenaroma's en heeft deze chocolade een enigszins zure finish.
    • Good Food Awards - Winner 2016 & 2018
    • International Chocolate Awards - World Silver 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 08-2020 met lotnummer
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een overzicht vindt u hier. Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot twee weken na aankoop, zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en/of cranberry poeder en 1 sectie met een mengeling van gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de twee weken te consumeren. Zie onderkant box. Kijk, ruik en proef na deze datum.
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter THT: 02-2021
  • Ontdek een compromisloze donkere chocolade gemaakt van een selecte mix van de mildste cacao geteeld door boeren in het zuiden van Vietnam. Ingrediënten: cacaobonen THT: 28-02-2021 met lotnummer
  • De beste Arabica koffie in Vietnam gedijt in de koele bergen boven Dalat, de hoofdstad van de provincie Lâm Dông. Marou koopt enkele van de meest inspirerende cacao's in een iets lager gelegen gebied in de stomende jungle van Madagui District. Koffie en cacao ontmoetten elkaar ergens op de kronkelende weg tussen Madagui naar Dalat. Wij denken dat u deze ontmoeting niet zult vergeten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, arabica koffie THT: 03-03-2021 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 04-03-2021 met lotnummer
  • In het zuid-oosten van Cuba ligt Baracoa waar de "Cru de Grand Terroir" trinitario bonen groeien waarmee deze prachtige chocolade is gemaakt. Smaaknotities: krachtige chocolade, vrij veel aciditeit, smaak van rozijntjes en gedroogde pruimen, toetsen van koffie Ingrediënten: cacaobonen, kristalsuiker, cacaoboter THT: 31-08-2020 met lotnummer  
  • Mike & Becky's tonic tablet. Dankzij een speciale gisting zijn de mooie citrus toetsen in deze biologische trinitario cacaobonen nog intenser. Op de ecologische verpakking staat een jaguar afgebeeld. San Jose is een hedendaags Maya dorp met veel gezinnen die afhankelijk zijn van biologische cacao landbouw. In de Maya cultuur heet de jaguar, Belize's grote kat, met veel respect 'baalum', wat betekent 'de koning'. Dit majestueuze dier komt voor in het hele land, zowel in de lager gelegen bossen als langs de kust. Belize biedt onderdak aan 's werelds eerste jaguar reservaat, Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary, en heeft één van de gezondste populaties in Midden-Amerika. Cacao producent: San Jose Village, Toledo District, Belize Cacao type: Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Dit is een meer intense versie van Mike & Becky's Marañòn 70% met 50% minder suiker. Op de ecologische verpakking staat de Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 04-2021 met lotnummer
     
  • 70% pure chocolade van licht geroosterde cacaobonen die tot intense fruitaroma's leiden. Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • 72% veganistische 'melkchocolade' met gemalen biologische haver. De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten (66% biologisch - 34% wild): cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (8%), biologisch haverpoeder. THT: 02-2021 met lotnummer
     
  • De Pure Nacional cacao met zijn complexe fruitige en florale smaak domineerde ooit de markt van de premium cacao over de hele wereld. Na een grote epidemie in het begin van de 20e eeuw ging men ervan uit dat deze variëteit uitgestorven was. 95% van de bomen in Ecuador werden vernietigd door de ziekte. Deze zeldzame cacao werd enkele jaren geleden door Dan Pearson en Brian Horsley terug ontdekt in een afgelegen canyon van de Rio Marañón in Peru. De hoge wanden van de canyon zorgen voor een uniek microklimaat waar de cacaobomen gedijen op één van de hoogste hoogtes ooit vastgesteld voor cacaobomen (1.000 tot 1.200 meter hoogte). De samenstelling van hun cacao bestaat uit 40% witte bonen (Porcelana) en 60% paarse bonen - een zeldzaam verschijnsel in de cacao wereld. Na hun ontdekking verbeterden Dan en Brian de kwaliteit met aangepaste productie processen en richtten ze Marañon Chocolates op om hun exclusieve cacao te kunnen aanbieden aan chocolade producenten en chef koks. De fermentatie gebeurd op een centrale plaats in houten boxen. Daarna worden de bonen op droogtafels gelegd en met de hand worden de bonen gesorteerd, enkel de goede bonen worden uiteindelijk gedroogd. Daarna doorlopen de bonen een speciaal proces om de grote hoeveelheden azijnzuur te verminderen zodat de delicate fruit, bloemen en notenaroma's behouden blijven. Op de ecologische verpakking staat een Rhino Pleco afgebeeld. Het merendeel van de Amazone is bekend om zijn buitengewone diversiteit van de vispopulatie. Één van hen is de Rhino Pleco, een eigenaardig uitziende meerval met twee kleine horens en alligator-achtige kammen langs de zijkanten van het lichaam. Mike & Becky hebben deze vis uitgekozen voor de kleur die varieert van donker tot licht bruin - dat is de reden waarom deze soort ook de 'Chocolade Pleco' wordt genoemd. Cacao producent: Marañón Cacao, Cajamarca Region, Peru Cacao type: Criollo - Pure Nacional Oogst: 2018 Ingrediënten: cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter (5%) THT: 03-2021 met lotnummer
     
  • 70% donkere chocolade met sterke cacao aroma's en toetsen van rijpe rode vruchten. Öko-Caribe is opgericht door Gualberto Torrejón en Adriano Rodriguez, twee cacao professionals met jarenlange ervaring in de productie van cacao in Latijns-Amerika. Momenteel werkt Öko-Caribe in de provincie Duarte samen met meer dan 165 kleine boeren. Ze hebben zich verenigd in een regionale coöperatieve waar ze worden opgeleid en financiële steun krijgen. Adriano en Gualberto hebben persoonlijke relaties met alle landbouwers en zorgen voor microfinanciering voor cacao-gerelateerde uitgaven en persoonlijke leningen voor familiale noodsituaties of andere behoeften van de gemeenschap in het algemeen. Het grootste deel van de geoogste bonen zijn trinitario en nacional bonen uit Ecuador, Venezolaanse criollo en een aantal hybriden. Alle vruchten worden voorgeselecteerd voor de opening, als onderdeel van het Protocol Kwaliteit van Öko-Caribe en komen binnen de 6 uur aan in het centrale verwerkingscentrum. De fermentatie wordt uitgevoerd in een cascade 4-boxen-systeem gedurende 6 dagen. Daarna worden de bonen gedroogd in zonnetunnels. Op de ecologische verpakking staat een palmtapuit afgebeeld. Chocolade groeit wel degelijk aan bomen en dit geldt vooral voor de prachtige regenwouden van de Dominicaanse Republiek. Naast hoge kwaliteit Hispaniola cacao herbergt de Dominicaanse Republiek meer dan 300 vogelsoorten met onder andere de palmtapuit die de status van nationaal symbool heeft. Het is een vrolijke zangvogel die meestal in palmbomen wordt gezien, vandaar de naam. Cacao producent: Nagua, La Gina, Pimentel, San Francisco de Macoris, Dominican Republic Cacao type: Trinitario - Hispaniola Oogst: 2018 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 10-2020 met lotnummer
     
  • Het concept van de Evenaar collectie staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakt tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Tahini, Pindakaas en Sinaas Zoethout. Het verhaal van de Sinaas Zoethout gaat als volgt: De donkere wortels van het zoethout zuigen hun smaak op uit de diepe oceanen van de kosmos. De complexe en buitengewone zoethout-smaaktonen ontwikkelen zich langzaam door zich te verbinden met minuscule sinaasappeldeeltjes. En als de tijd daar is, worden deze deeltjes overgeheveld in een pure chocoladereep. De symbiose van zoethout, sinaasappel en chocolade is zo bijzonder, dat het gewoonweg niet onverschillig kan worden geproefd - deze smaak combinatie is alleen voor de dapperen onder ons! Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacao, biologische suiker, biologische cacaoboter, biologisch zoethout (10%), biologische sinaasappelschil (5%), biologische sinaasappel essence (1%), zeezout (1%). THT: 03-12-2020  
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. Wat is er speciaal aan rauwe chocolade? Voor rauwe chocolade worden cacaobonen gebruikt die minimaal worden verwerkt en bij lage temperaturen worden geroosterd om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacaobonen te maximaliseren. Voor deze tablet werd de 100% chocolade gebruikt en gecombineerd met stevige stukjes cacaonibs. U zult geen tablet vinden waarbij u de intense natuurlijke cacaobonen meer ervaart dan bij deze tablet. Ingrediënten: biologische cacaobonen, 1% biologische gebroken cacaobonen THT: 05-2021 met lotnummer
  • Deze tablet is gemaakt van zeldzame criollo cacaobonen die voorkomen in de Sambirano Valley in het noorden van Madagascar. De oogst van deze zeldzame criollo cacaoboon bedraagt slechts 2 ton per jaar. Dankzij de unieke fermentatie en de zorgvuldige verwerking is het milde karakter van de criollo - met een romig koffie aroma - complementair met de zachte en zure smaak van de verse pulp van de cacaovrucht en zijn bijzonder lichte kleur doet denken aan een melkchocolade.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2015
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Canoabo ligt centraal in het noordelijke kustgebied van Venezuela in de staat Carabobo. Deze staat is gekend voor het telen van heerlijke koffie en cacao. Door middel van het zorgvuldig roosteren en verwerken probeert Rózsavölgyi Csokoládé het karakter van de criollo cacaoboon te behouden en die doet denken aan een sneetje vers brood met boter en honing. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologisch cacao boter THT: 30-11-2020 met lotnummer
  • Joya de los Sachas, wat zoveel wil zeggen als de "Parel van Jungle", ligt diep in het Amazonegebied in de provincie Orellana in Ecuador. De cacao waarvan deze chocolade wordt gemaakt is tot nu toe zeer weinig bekend. De unieke lange cacaobonen zijn onmiddellijk herkenbaar. De rijke, rauwe groene aroma's en kruidigheid, die we door zorgvuldige verwerking ook geprobeerd hebben te behouden in de chocolade, zijn deels te wijten aan zorgvuldige teelt en fermentatie. Aroma's van vers groen, dille en kaneel kunnen worden opgemerkt. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-01-2022 met lotnummer
  • Hele gekarameliseerde biologische amandelen besprenkeld met kristalzout uit de Himalaya en omhuld met hun venezolaanse chocolade. Ingrediënten: biologische amandelen, biologische rietsuiker, donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), cacaopoeder, kristalzout uit de Himalaya Cacaogehalte min. 73% THT: 30-09-2020
  • Hele gekarameliseerde hazelnoten uit Piëmonte besprenkeld met gember en omhuld met hun venezolaanse chocolade. Ingrediënten: hazelnoten, biologische rietsuiker, donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), cacaopoeder, gember Cacaogehalte min. 73% THT: 30-11-2020
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met geroosterde en gehakte hazelnoten van Piëmont. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, hazelnoten THT: 30-11-2020
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen en met verse, fijngemalen kardemom zaadjes gemengd. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, kardemom THT: 28-02-2021
  • Met deze tablet brengt Rózsavölgyi Csokoládé hulde aan de berggorilla's van Congo, Rwanda en Oeganda. De smaakvolle cacaobonen uit het dorp Mababu in Tanzania en hun grote inspanningen hebben tot deze uitzonderlijke chocolade geleid. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Donkere chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met enkele druppels lavendelolie. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, lavendelolie THT: 28-02-2021
  • Mababu is een klein dorpje op de hellingen van de Livingstone, een berg in Tanzania. De vegetatie is weelderig door de nabijheid van het Malawi meer. Deze trinitario cacao wordt rechtstreeks aangekocht bij een groep cacaoboeren bestaande uit slechts 60 gezinnen. Zij zijn pioniers op het gebied van biologische cacaolandbouw. De frisse lucht van het meer, de bananen, de rijst en de rum aroma's kan je terugvinden in deze chocolade. Door deze chocolade aan te kopen draagt u bij aan duurzame cacaolandbouw. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Een unieke chocolade! De cacaobonen afkomstig uit Madagascar werden met de schil en de fruit pulp verwerkt. Normaal gezien worden enkel de nibs verwerkt tot chocolade. Nibs zijn gebroken cacaobonen zonder schil of pulp. De verkregen chocolade met schil en fruitpulp is rijker aan aroma's en voedingsvezels. De cacaoschil bevat hoge hoeveelheden mineralen die zijn opgenomen uit de bodem. Samen met de krachtige cacao en fruitige aroma's zijn ook aroma's van koekjes en pruimen aanwezig. Rózsavölgyi Csokoládé gebruikt voor deze chocolade zorgvuldig uitgekozen biologische gewassen bonen uit Madagascar. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • Soconusco ligt in de provincie Chiapas in het Zuiden van Mexico en is de thuisbasis van de mooiste criollo bonen. De omstandigheden om er cacao te telen zijn er ideaal. In deze chocolade vindt u naast de karakteristieke romige aroma's ook toetsen terug van mout en rode bessen. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-07-2021 met lotnummer
  • Donkere chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen en gemalen pepermunt blaadjes. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, pepermunt THT: 28-02-2021
  • Twee Amerikaanse reizigers deden een opmerkelijke ontdekking in de Marañon canyon in Peru op het einde van 2007. Ze vonden de beroemde Ecuadoraanse Arriba Nacional cacaoboon die werd verondersteld te zijn uitgestorven in de vroege jaren 1900. Deze boon is gekend dankzij haar hoge criollo gehalte, nootachtige notities, alsook fruitige en bloemen aroma’s. » Watch this video Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-07-2021 met lotnummer
  • De porcelana is een zeldzame soort cacaoboon, met volledig wit vruchtvlees. Tijdens de fermentatie verandert het in een licht bruine kleur die typisch is voor deze chocolade. De verhouding en de complexiteit van aroma's creëren een gevoel van perfecte eenvoud.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2011
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2021 met lotnummer