Gratis verzending in België bij bestellingen vanaf € 100,00

Chocolademaker van de Maand Mei 2025

Feitoria do Cacao

Feitoria do Cacao – Portugese bean-to-bar chocolade met een missie

Feitoria do Cacao werd opgericht door Tomoko Suga en Sue Tavares na een reis naar São Tomé en Principe. Tijdens hun bezoek aan de cacaoplantages kwamen ze in direct contact met de boeren en ontdekten ze de harde realiteit achter de productie van cacao. Deze ervaring opende hun ogen voor de ongelijkheid tussen producenten en chocolademakers wereldwijd.

Vastbesloten om bij te dragen aan een eerlijkere chocoladeketen, volgden Tomoko en Sue opleidingen tot professioneel chocolatier en bean-to-bar chocolademaker. In hun atelier in Portugal maken ze chocolade in kleine oplages, waarbij ze aandacht hebben voor elk detail in het productieproces. Ze werken enkel met hoogkwalitatieve cacao en betalen daarvoor een eerlijke prijs, boven de marktwaarde.

Feitoria do Cacao wil in Portugal de perceptie van chocolade veranderen: van kindersnoep naar een verfijnde delicatesse voor alle leeftijden.

Hun werk wordt internationaal erkend:
Bij de International Chocolate Awards / European Bean-to-Bar 2018 wonnen ze onder andere
🥉 Bronzen medaille voor de melkchocolade Nicaragua 57% met nibs

Bij de International Chocolate Awards / European Bean to Bar 2019 wonnen ze onder andere
🥉 Bronzen medaille voor de donkere chocolade Costa Rica Maleku 76%

Bij de Academy of Chocolate Awards 2022 wonnen ze onder andere
🥉 Bronzen medaille voor de donkere chocolade Dominicaanse Republiek Zorzal 82%

Bij de International Chocolate Awards / European-Africa Bean to Bar 2024 wonnen ze onder andere
🥉 Bronzen medaille voor de melkchocolade 57% Pastel de Nata & cannelle

De stijlvolle verpakkingen zijn geïnspireerd op traditionele Portugese azulejos (tegels) en onderstrepen de culturele verbondenheid met hun thuisland.

Schrijf in op onze
nieuwsbrief.