• In April 2009 kochten Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, pure cacaoboter, cacaonibs 7%, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-07-2022 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagascar, strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Sinds 1920 worden er wereldberoemde aromatische cacao's en specerijen geproduceerd en vandaag gebruiken de meeste topkoks en chocolademakers over de hele wereld de cacao van dit landgoed. Naast 300 ton Trinitario cacao die elk jaar wordt geproduceerd, wordt een zeer beperkte hoeveelheid van de Criollo bonen - 2 ton per jaar -  afzonderlijk geoogst om deze chocolade te produceren. Het heeft een zeer expressief cacao aroma met subtiele fruitige-zoete toetsen en roept aangename smaaknotities op van citrus en rode bessen.
    • Great Taste Award - 2014 1 star
    • Great Taste Award - 2015 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • International Chocolate Awards - European 2017 Silver
    Ingrediënten: biologische cacao, pure biologische cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-10-2021 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagascar, strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagascar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 31-07-2022 met lotnummer
  • Deze smaakvolle donkere chocolade werd gemaakt met cacaobonen uit Ecuador. Heerlijke framboos werd toegevoegd samen met de prachtige fruitige rozenblaadjes. De knapperige stukjes framboos maken het extra opwindend. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, framboos, rozenblaadjes, vanilleboon, rozenextract THT: 09-2022 met lotnummer
  • De chocolade die gebruikt werd voor deze tablet is de Dos Rios chocolade gemaakt van cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze chocolade herkent u aan de hints van bergamot en lavendel die typerend zijn voor deze cacao. De exotische kardemom zorgt voor een magische smaak door een kleine warme toets van zwarte peper. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, kardemom, single estate zwarte peper, vanilleboon THT: 10-2022 met lotnummer
  • 2 heerlijke chocoladetruffels met taaie kleverige karamel met zeezout en geroosterde Italiaanse amandelstukjes. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De amandel gezouten karamel truffels van Booja-Booja hebben reeds 22 awards gewonnen!
    • Great Taste Award - 2020 1 stars (1 van de 22! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cacao massa* 55%, rietsuiker, cacaoboter*, vanilla poeder*), amandelpasta* 21%, kokosnootolie*, gezouten karamel* (rietsuiker*, water, zeezout) 6%,  cacaopoeder * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 18-08-2021 met lotnummer
  • 8 chocoladetruffels doordrenkt met biologische Franse Fine de Champagne die zalig smelten in de mond. Fine de Champagne is een destillaat van de wijn die gebruikt wordt om Champagne te produceren en die anderhalf jaar heeft gerijpt. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De Fine de Champagne truffels van Booja-Booja hebben reeds 21 awards gewonnen!
    • Great Taste Awards - 2019 2 stars (1 van de 21! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa massa* 55%, rietsuiker*, cacaoboter*, vanilla poeder*), kokosnootolie*, Fine de Champagne* (5%), agavesiroop*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook noten bevatten. THT: 08-10-2021
  • 8 chocoladetruffels met zoete geroosterde Italiaanse hazelnoten die zalig smelten in de mond. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De hazelnoot truffels van Booja-Booja hebben reeds 32 awards gewonnen!
    • Great Taste Award - 2020 1 stars (1 van de 32! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cacao massa* 55%, rietsuiker, cacaoboter*, vanilla poeder*), hazelnoten* 17%, kokosnootolie*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 17-09-2021 met lotnummer
  • Het concept van de Evenaar-collectie van Chocolate Naive staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakte tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Sesamzaad, Pindakaas en Sinaas-Zoethout. Het verhaal van de Pindakaas gaat als volgt: Deze chocolade met pindakaas komt rechtstreeks van de duivel zelve. De chocolade is vermengd met de duivelshoorns en is zo verleidelijk dat het recept op de lijst van 's werelds grootste zonden is opgenomen. Bijna 4 dagen lang is de pindakaas door maagden geklopt en gekarnd. Op de vijfde dag kwam Lucifer erbij om er chocolade van te maken. De goddelijke tranen van de deernen zijn vermengd met het inferno van de ontering waaruit deze pindakaaschocolade is geboren. Een tablet is geboren. Zo verdraaid lekker... . Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacaoboter, biologische suiker, biologische cacao, melkpoeder van grasgevoerde koeien, biologische pinda's, zeezout. THT: 04-08-2022  
  • Het concept van de Evenaar-collectie van Chocolat Naive staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakte tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Sesamzaad, Pindakaas en Sinaas Zoethout. Het verhaal van de Sesamzaad gaat als volgt: Dit is de legende van een aroma die 1001 nachten helemaal over de rode duinen, langs de oases en de luchtspiegelingen van de Sahara is gereisd. Dit aroma is opgesloten in de grot met het magische slot, waarvan alleen de arme houthakker Ali weet hoe deze ban te breken en de poort te openen. Uiteraard is dit verhaal niet compleet zonder de veertig meedogenloze rovers waar dit aroma toe behoort. Maar Ali weet het wachtwoord en heeft zojuist de poort geopend: 'Sesam open u!' Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacaoboter, biologische suiker, biologische cacao, melkpoeder van grasgevoerde koeien, biologische sesamzaden, zeezout. THT: 15-04-2023
  • "Ik ben het, afkomstig uit Tabascao, met het geërfde Maya-bloed, waar de grof gemalen cacao een nieuwe betekenis aan het water gaf." (Carlos Pellicer). Deze donkere pittige chocolade wordt gemaakt in een authentieke Mexicaanse traditionele stijl, met behulp van de oude soorten criollo hybride cacao van Tabasqueño. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/ Ingrediënten: cacaobonen*, rietsuiker*, kaneel*, nootmuskaat*, zwarte peper*, chili * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 07-12-2022
  • In een afgelegen bergdal in het noorden van Peru ligt het dorp Chililique. In samenwerking met CacaoTales verwerken de boeren hun cacao tot een hoge kwaliteit zodat Chocolate Tree er een uitzonderlijke chocolade van kan maken. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - European Silver Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-08-2022
  • Verwarmende winterkruiden werden zorgvuldig geselecteerd en vermengd met premium biologische donkere chocolade couverture en werden vervolgens voorzichtig verwerkt tot heerlijke vlokken. Bereiding: Verwarm 250 ml melk op een fornuis. Voeg 2 volle eetlepels chocoladevlokken toe aan de warme melk en klop samen op vooraleer te serveren.
    • International Chocolate Awards - 2015 Silver
    Ingrediënten: cacaomassa*, rietsuiker*, cacaoboter*, kruiden* (1%): kaneel* nootmuskaat*, kardemom*, gember*, anijszaad*, kruidnagels*, sinaasappelolie*, citroenolie* * Gecertificeerde biologische ingrediënten Noten en melk worden verwerkt in het bedrijf. THT: 23-05-2022
  • In april 2016 maakten Alastair en Friederike, de oprichters van Chocolate Tree, nogmaals een reis naar de Marañón Canyon in het noorden van Peru waar 'Marañón Chocolate' van Dan Pearson en Brian Horsley is gevestigd. Deze keer namen ze ook hun 7-jarige dochter Roslyn mee. Het was haar eerste reis naar Zuid-Amerika. Ze hadden een geweldige ervaring die hen dichter bij de lokale families bracht en het gaf hen een beter idee van de geweldige na-oogst werkzaamheden die Brian verricht. Marañón Chocolate heeft een belangrijke sociale impact in de regio en houdt tegelijkertijd de ooit zo bedreigde genetische cacao variëteit, beter bekend als  de 'Pure Nacional', in stand. Deze cacao heeft een uitstekende hout en citrus toets. Ze hebben deze cacao zeer succesvol gebruikt voor het maken van hun Whisky Nibs tablet. Ze stelden ook vast dat de regio verder  was ontwikkeld sinds hun laatste bezoek en het was een genoegen om te zien hoe de dingen veranderen en nieuwe mogelijkheden zich aandienen voor de gemeenschappen in dit deel van Peru. Ze zijn trots om een dergelijke verbinding te hebben met hen en kijken uit naar de volgende oogst! Zeldzame cacaonibs afkomstig uit de Marañón Canyon in Peru werden gedrenkt in een premium single malt van Islay. Islay is één van de  Schotse Hebriden eilanden die whisky produceert die gekend is om haar sterke turfachtige toetsen. Zodra de whisky is verdampt worden de nibs gemengd met chocolade van dezelfde oorsprong. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - British Silver 2016
    • Scotland Excellence Awards, Product of the Year - Winner 2017
    Ingrediënten: cacao, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, cacaonibs (10%), whisky (6%) THT: 08-06-2022
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle, de oprichters van Coup de Chocolat, houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 07-07-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst rond Santa Marta in de bergen van de Sierra Nevada, Colombia door de Arhuacos bevolking. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude cacao rassen. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper
    • International Chocolate Awards European - 2018 Gold
    • International Chocolate Awards World - 2018 Silver
    • Great Taste Award - 2019 2 stars
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 02-02-2022 met lotnummer
  • Dick Taylor Chocolate is erin geslaagd om het beste uit de cacaobonen te halen door de meest verfijnde cacao te gebruiken en vervolgens via een moderne interpretatie van de traditionele Europese technieken chocolade te maken. Al hun chocolade is, vertrekkende van de cacaoboon, met veel zorg geproduceerd in hun kleine fabriekje in Noord-Californië. "Deze uitzonderlijke cacao is afkomstig uit het Toledo District in het zuiden van Belize. Maya Mountain Cacao is een kleine co-op die samenwerkt met lokale Maya-boeren om niet alleen de kwaliteit van de cacao die ze telen te verbeteren maar ook hun levenskwaliteit te verhogen. Zij zijn er op beide niveaus in geslaagd en deze prijs-winnende tablet is daar het bewijs van. Prachtig genuanceerd met veel toetsen van bloemen en gedroogde fruit. We hopen dat u het harde werk en de zorg die in deze tablet werd gestoken zult waarderen." - Adam Dick, eigenaar/hoofd chocolademaker Dick Taylor Chocolate betaalt $ 9.511,83 per ton voor de Toledo, Belize cacao.
    • Good Food Awards
    • Academy of Chocolate Bronze Winner 2016
    • Academy of Chocolate Bronze Winner 2015
    • International Chocolate Awards Americas 2016 Bronze
    • International Chocolate Awards Americas 2017 Bronze
    Oorsprong: Maya Mountain Cacao Smaaknotities (geur/smaak/einde): gedroogde pruim / zure kers / jasmijn Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker THT: 31-10-2022
  • Deze ongezoete mengeling van cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en uit Peru benadrukt toetsen van sappige rode vruchten en de intensiteit van geroosterde cacaobonen. Ingrediënten: cacaobonen THT: 11-2022 met lotnummer
  • Een goede vriend van Fruition Chocolate Works heeft jarenlang de strijd tegen narcotica gevoerd in Tumaco, Colombia en hen op de hoogte gehouden van zijn werk. Dus toen ze in 2018 de kans kregen om bonen uit dit gebied te kopen, waren ze allemaal behoorlijk opgewonden - vooral omdat dit enkele van hun lekkerste en meest gebalanceerde cacaobonen zijn. De boeren maken het verschil. Zo verbouwt Blanca Vivera, een boerin van de tweede generatie, cacao tussen andere fruitbomen zoals bakbananen en in haar vrije tijd maakt ze zelf chocolade met haar eigen bonen. Blanca en 585 andere boeren (en 309 andere boerinnen) die behoren tot vier cacao coöperaties werken samen met de lokale organisatie Cacao de Colombia, die van iedereen natte bonen koopt en vervolgens fermenteert en deze zelf droogt bij een centraal fermentatie centrum. Uncommon vindt dan een thuis voor deze bonen bij chocolademakers die hogere prijzen willen betalen voor bonen van hogere kwaliteit. Deze geweldige smaken en als gevolg daarvan hogere prijzen betekenen dat boeren nu 70 procent meer inkomen verdienen aan cacao dan wanneer ze gedroogde bonen verkochten via de grondstoffenmarkt, wat een duurzaam alternatief biedt voor de cacao- en narcotica wereld. Smaaknotities: whisky, tabak, chocolade Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 12-2022 met lotnummer
  • De bijzondere bonen uit de Sambirano Valley in Madagascar hebben veel smaak: helder, zuur fruit zoals gedroogde kersen en veenbessen, die je gegarandeerd zullen verrassen. De intensiteit komt van de vulkanische grond op de privéplantage van Bertil Åkesson, genaamd Bejofo Estate, en is een handtekening geworden onder ambachtelijke chocolademakers. In de jaren zeventig verhuisde het gezin van Bertil vanuit Zweden naar Madagascar en kocht verschillende kruidenplantages, waarvan er een aantal nogal wat ongecultiveerde cacaobomen hadden. Sindsdien is die 2.300 hectare grote boerderij de steunpilaar van Bertil's operatie geworden. De bonen worden zes dagen gefermenteerd in houten kisten en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden en betonnen patio's. De bonen van Bertil zijn een kenmerk geworden van de bean-to-bar chocoladebeweging, waarbij bijna elke maker zijn eigen versie maakt. Maar Fruition Chocolate Works hebben hun tablet later gelanceerd dan de meeste. Elke keer dat ze Bertil zagen, die ze sinds 2013 kennen, gaf hij Bryan een duwtje. 'Wanneer ga je chocolade maken met mijn bonen?' Bryan antwoordde: 'Ik wil ze recht doen!' Eindelijk, vijf jaar nadat hij Bertil had ontmoet en zijn bonen had geproefd, was Bryan blij met zijn resultaten. In 2018 lanceerden ze hun Madagaskar tablet en waren ze erg blij met de genuanceerde fruitigheid - een groot contrast met veel van de geroosterde, meer aardse bonen waarmee ze werken, maakt het extra speciaal. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 12-2021 met lotnummer
  • Ingrediënten: gekonfijte meloenen (meloenen, suiker, glucosestroop), amandelen, suiker, poedersuiker, gekonfijte sinaasappelschillen (sinaasappelschillen, suiker, glucosestroop), wafelpapier (aardappelzetmeel, water), glucosestroop, eiwitten, vanillesmaak . Kan andere sporen bevatten van noten, gluten, sulfiet. THT: 11-2021
  • Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: sojalecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 3 maanden na aankoop  
  • Volle hartjes in donkere chocolade met in het wild geplukte lange peper uit Bali, Indonesië. Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: sojalecithine*, peper. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 3 maanden na aankoop  
  • Marsepein 55% amandelen omhuld met chocolade single origin Peru 70%. Fairtrade en biologische donkere chocolade. Ingrediënten: Marsepein: amandelen 55%, bietsuiker, stabilisator: sorbitol, glucose siroop, conserveermiddel: kaliumsorbaat. Chocolade: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*,  emulgator: sojalecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 1 maand na aankoop  
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in Ecuador. De biologische cacao groeit in het mega diverse Amazonegebied op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. De intens fruitige en frisse smaak reflecteert de groeiomstandigheden van het regenwoud en werd aangevuld met een vleugje vanille op het einde. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter, vanille extract THT: 02-2023
  • De belangrijkste missie voor de Peruaanse oprichters van Maraná, Zulema en Giuseppe, is de wereld te laten kennismaken met enkele van de beste cacaobonen van Peru. De 100% tablet is gemaakt met cacaobonen uit de regio Cusco. Daarnaast hebben ze als doel de positie van de coöperaties en de boeren te verbeteren en daarmee de kwaliteit van de bonen die ze produceren te verhogen. Met hun onderscheidende verpakking heeft Maraná getracht de culturele identiteit en het erfgoed van hun land te vertegenwoordigen. De verpakking voor de Cusco-collectie van Maraná is geïnspireerd op de beschilderde planken van Sarhua. Dit was een vorm van volkskunst afkomstig uit de Peruaanse Andes die de families gebruikten om verhalen over hun voorouders door te geven aan hun nakomelingen. Smaaknotities: rijke toetsen van zoete rozijnen en melasse met een subtiele bourbon-achtige afdronk. Deze tablet heeft een soepele, nogal zijdeachtige textuur die perfect aansluit bij zijn rijke, gewaagde boventonen.
    Ingrediënten: biologische cacaomassa
    THT: 25-08-2021
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de meest bijzondere chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt met uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de chocoladefabriek van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 13-01-2023 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • U aangeboden door Marou Faiseurs de Chocolat. Provisions Marou is ruig en karaktervol. Altijd beschikbaar voor uw dagelijkse verwennerij. Dit niet-gealkaliseerde (niet Dutch-processed) cacaopoeder behoudt zijn fruitige toetsen en complexiteit. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 19-08-2022 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Deze chocolade heeft een hoog kruiden, tabac en noten gehalte en toont Marou’s toewijding aan uitzonderlijk design zoals erkend door het Londense Wallpaper* magazine. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 28-08-2022
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch cacaoboter (12%), biologische volvet melkpoeder, biologische cacaokernen THT: 08-2021 met lotnummer
     
  • Idukki is een onderdeel van de staat Kerala in het zuiden van India. De regio staat vooral bekend om de teelt van kruiden. De Idukki Hills werden pas recent internationaal erkend voor hun cacao van goede kwaliteit. Het begon met de bouw van een fermentatie- en drooginstallatie door GoGround, opgericht door een Belgisch-Italiaans echtpaar met passie, die wil zorgen voor een positieve verandering in een rurale samenleving. De cacao wordt gefermenteerd in houten kisten, in vier niveaus. De cacao wordt vervolgens onder streng toezicht op speciale tafels gedroogd. De focus van de GoGround filosofie is uit het opbouwen van een duurzame relatie met de boeren en het creëren van positieve sociaal-economische mogelijkheden in de prachtige streek van Kerala. Op de ecologische verpakking staat een Indische olifant afgebeeld. De cacaobonen van deze chocolade zijn afkomstig uit de Kerala regio in India die bekend staat om zijn grote populatie van Indische olifanten. Deze prachtige dieren zijn een integraal onderdeel van de Indiase cultuur. In Kerala beschikken lokale festivals en processies over ten minste één gedecoreerde olifant. Helaas is de populatie van olifanten sterk gedaald in de afgelopen jaren. Cacao producent: High Range Organic Producers Society - HOPS - Adimali, Idukki, Kerala - India Cacao type: Forastero / Trinitario, Mankuva variëteit samen geteeld met vruchten en kruiden Post-Harvest Centrum: Go Ground, Bharath Gas Udumbanoor, Kerala Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologische cacaoboter THT: 06-2022 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Hun enige (donker) melk tablet is gemaakt van biologische en eerlijke forastero/trinitario cacaobonen. Het beste van beide werelden: romig met karamel toetsen en met een mooie cacao push aan het einde. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2019 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch melkpoeder, biologische cacaoboter (12%) THT: 10-2021 met lotnummer
     
  • De essentie van geroosterde noten en cappuccino in deze zeldzame Amelonado-cacao eren zo de sterke boerinnen van Virunga. Biologische melkchocolade ter ondersteuning van de vrouwelijke cacaoboeren en het behoud van Afrika's oudste natuurpark in Oost-Congo (D.R). Ingrediënten: cacaomassa, rauwe rietsuiker, cacaoboter, volle melkpoeder: 15% THT: 30-11-2021 met lotnummer
  • 'KAKAW' afkomstig van de uitvinders van de chocolade. De diepgroene uitgestrekte landschappen van Selva Zoque in het zuiden van Mexico kunnen worden beschouwd als de geboorteplaats van chocolade. Al meer dan 4000 jaar teelt men hier cacao. In feite waren de Zoque en hun voorvaderen, de Olmeken, even briljante geesten als de Grieken in Europa. Ze waren sterrenkijkers en hielden een geavanceerde kalender bij. Zij waren de uitvinders van de sauna en van een balspel en daarna vonden ze een krachtige heilige drank uit die gemaakt was van een bosvrucht en ze gaven het de naam “kakaw”. Dat was de geboorte van chocolade. Hoezeer de spirituele Zoque en Tzotzil boeren zich vandaag ook gesteund voelen door Original Beans, Original Beans voelt zich als duurzame voogd vereerd de wereld van de originele cacao traditie van de Selva Zoque regenwouden te doen herleven. Ken uw boon. Wat wij Tabasqueño noemen is een wilde hybride van een oude criollo cacao uit de tijd van de Olmeken en de Maya's en een Amelonado cacao die door een Franse familie in het begin van 1900 naar de kust van Tabasco werd gebracht. Smaaknotities: lychee en kokosnoot. Ingrediënten: cacaomassa, rauwe rietsuiker, cacaoboter THT: 31-01-2022 met lotnummer
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 03-2023 met lotnummer
  • Fleur de sel uit Frankrijk en ambachtelijke chocolade zijn voor elkaar gemaakt. Deze klassieke combinatie voldoet gelijktijdig en wonderbaarlijk aan uw zoete en hartige verlangens. Smaaknotities: aardbei, fudge en fleur de sel Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten en tarwe.
    • Academy of Chocolate Bronze 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, fleur de sel THT: 10-03-2023 met lotnummer
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met 20% amandelpraliné pasta gemengd. Ingrediënten: donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), amandelpraliné (amandelen 60%, suiker, vanille). Amandelpraliné in de chocolade min. 20% THT: 30-01-2022
  • Stukjes biologische amandelen werden toegevoegd aan de melkchocolade. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, suiker, raapzaad lecithine, vanille, amandelen THT: 30-11-2021
  • Deze tablet is gemaakt van zeldzame criollo cacaobonen die voorkomen in de Sambirano Valley in het noorden van Madagascar. De oogst van deze zeldzame criollo cacaoboon bedraagt slechts 2 ton per jaar. Dankzij de unieke fermentatie en de zorgvuldige verwerking is het milde karakter van de criollo - met een romig koffie aroma - complementair met de zachte en zure smaak van de verse pulp van de cacaovrucht en zijn bijzonder lichte kleur doet denken aan een melkchocolade.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2015
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 28-02-2023 met lotnummer
  • Het dorp Chuao – waar Venezuela’s meest verfijnde bonen groeien – is genesteld tussen de zee en de bergen in een afgezonderde vallei en is enkel te bereiken per boot. Een traceerbaarheidscertificaat uitgegeven door La Empresa Campesina de Chuao garandeert als enige landbouworganisatie dat de cacao met serienummer 2140-03 werd toegewezen aan Rózsavölgyi Csokoládé. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-03-2023 met lotnummer
  • Deze Acriollado-cacao wordt geteeld in de mistige noordelijke bergen van Nicaragua en is vernoemd naar één van de eerste telers. De cacao is afkomstig van kleine boerderijen van amper 3,5 hectaren groot. Wekelijks wordt de cacao ingezameld en gefermenteerd in het fermentatiecentrum van de lokale gemeenschap in houten kisten waar zij haar unieke karakter verkrijgt. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-06-2022 met lotnummer
  • Hele gekarameliseerde hazelnoten uit Piëmonte besprenkeld met gember en omhuld met hun venezolaanse chocolade. Ingrediënten: hazelnoten, biologische rietsuiker, donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), cacaopoeder, gember Cacaogehalte min. 73% THT: 30-10-2021
  • Gekarameliseerde koffiebonen besprenkeld met paprika en omhulde met hun venezolaanse chocolade. Ingrediënten: koffiebonen, biologische rietsuiker, donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), cacaopoeder, paprika Cacaogehalte min. 73% THT: 30-07-2021
  • Een vleugje gemalen steranijs en krokante gekarameliseerde lavendelbloemen zijn in melkchocolade gemengd.
    • Academy of Chocolate Silver Winner 2015
    Ingrediënten: melkchocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, melkpoeder, cacaoboter, raapzaad lecithine, vanille), gekarameliseerde lavendelbloemen, steranijs THT: 30-11-2021
  • Bean-to-bar melkchocolade gemaakt met Venezolaanse cacaobonen en gemengd met 20% pure hazelnootpasta. Ingrediënten: melkchocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, melkpoeder, cacaoboter, suiker, vanilla, raapzaadlecithine, cacao gehalte min. 40%), 100% hazelnootpasta. Hazelnootpasta in de chocolade min. 20% THT: 30-01-2022
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met geroosterde en gehakte hazelnoten van Piëmont. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, hazelnoten THT: 30-01-2022
Go to Top