• In April 2009 kochten Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, pure cacaoboter, cacaonibs 7%, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 31-07-2022 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagascar, strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagascar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 31-07-2022 met lotnummer
  • Deze smaakvolle donkere chocolade werd gemaakt met cacaobonen uit Ecuador. Heerlijke framboos werd toegevoegd samen met de prachtige fruitige rozenblaadjes. De knapperige stukjes framboos maken het extra opwindend. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, framboos, rozenblaadjes, vanilleboon, rozenextract THT: 09-2022 met lotnummer
  • De chocolade die gebruikt werd voor deze tablet is de Dos Rios chocolade gemaakt van cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze chocolade herkent u aan de hints van bergamot en lavendel die typerend zijn voor deze cacao. De exotische kardemom zorgt voor een magische smaak door een kleine warme toets van zwarte peper. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, kardemom, single estate zwarte peper, vanilleboon THT: 10-2022 met lotnummer
  • 2 heerlijke chocoladetruffels met taaie kleverige karamel met zeezout en geroosterde Italiaanse amandelstukjes. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De amandel gezouten karamel truffels van Booja-Booja hebben reeds 22 awards gewonnen!
    • Great Taste Award - 2020 1 stars (1 van de 22! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cacao massa* 55%, rietsuiker, cacaoboter*, vanilla poeder*), amandelpasta* 21%, kokosnootolie*, gezouten karamel* (rietsuiker*, water, zeezout) 6%,  cacaopoeder * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 02-03-2022 met lotnummer
  • 8 chocoladetruffels doordrenkt met biologische Franse Fine de Champagne die zalig smelten in de mond. Fine de Champagne is een destillaat van de wijn die gebruikt wordt om Champagne te produceren en die anderhalf jaar heeft gerijpt. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De Fine de Champagne truffels van Booja-Booja hebben reeds 21 awards gewonnen!
    • Great Taste Awards - 2019 2 stars (1 van de 21! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa massa* 55%, rietsuiker*, cacaoboter*, vanilla poeder*), kokosnootolie*, Fine de Champagne* (5%), agavesiroop*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook noten bevatten. THT: 01-03-2022
  • 16 chocoladetruffels doordrenkt met biologische Franse Fine de Champagne die zalig smelten in de mond. Fine de Champagne is een destillaat van de wijn die gebruikt wordt om Champagne te produceren en die anderhalf jaar gerijpt heeft. De chocolade werd gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De Fine de Champagne truffel van Booja-Booja heeft reeds 21 awards gewonnen! Zeventien jaar geleden begon Booja-Booja een relatie met Persian Dowry in Kashmir, India. Nu maken en schilderen 150 getalenteerde ambachtslieden deze prachtige dozen voor hen, met behulp van complexe ontwerpen die al generaties lang worden doorgegeven. Persian Dowry streeft ernaar een duurzame gemeenschapsorganisatie te zijn die zorg draagt ​​voor de artiesten en hun families. Er worden geen machines en minimale energie gebruikt.
    • Great Taste Awards - 2019 2 stars (1 van de 21! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, Fine de Champagne (5%), agavesiroop*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook noten bevatten. THT: 04-04-2022 met lotnummer
  • 2 chocoladetruffels met zoete geroosterde Italiaanse hazelnoten die zalig smelten in de mond. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De hazelnoot truffels van Booja-Booja hebben reeds 32 awards gewonnen!
    • Great Taste Award - 2020 1 stars (1 van de 32! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cacao massa* 55%, rietsuiker, cacaoboter*, vanilla poeder*), hazelnoten* 17%, kokosnootolie*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 02-03-2022 met lotnummer
  • 8 chocoladetruffels met zoete geroosterde Italiaanse hazelnoten die zalig smelten in de mond. De chocolade wordt gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De hazelnoot truffels van Booja-Booja hebben reeds 32 awards gewonnen!
    • Great Taste Award - 2020 1 stars (1 van de 32! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cacao massa* 55%, rietsuiker, cacaoboter*, vanilla poeder*), hazelnoten* 17%, kokosnootolie*, cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 02-03-2022 met lotnummer
  • 16 chocoladetruffels met zoete, geroosterde Italiaanse hazelnoten die zalig smelten in de mond. De chocolade werd gemaakt van fijne cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. De hazelnoot truffel van Booja-Booja heeft reeds 32 awards gewonnen! Zeventien jaar geleden begon Booja-Booja een relatie met Persian Dowry in Kashmir, India. Nu maken en schilderen 150 getalenteerde ambachtslieden deze prachtige dozen voor hen, met behulp van complexe ontwerpen die al generaties lang worden doorgegeven. Persian Dowry streeft ernaar een duurzame gemeenschapsorganisatie te zijn die zorg draagt ​​voor de artiesten en hun families. Er worden geen machines en minimale energie gebruikt.
    • Great Taste Award - 2016 2 stars (1 van de 32! awards)
    Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, hazelnoten* (18%), cacaopoeder* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 04-05-2022 met lotnummer
  • Een selectie van twaalf truffels met een ganache van donkere chocolade. De box bevat 4 verschillende smaken. Fine de Champagne - Cherry Cognac - Rum Sozzled Sultana - Around Midnight Espresso. Gemaakt met fijne biologische chocolade, met cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Simpel gezegd, dit is cooler dan cool! Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, agavesiroop*, sultanaat*, gedroogde kersen*, cacaopoeder*, rum*, cognac*, water, gemalen koffie*, Fine de Champagne* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. Kan fragmenten van kersenpitten bevatten. THT: 01-04-2022
  • Een grillige mengeling van twaalf smeuïge, nootachtige en eigenzinnige zachte lekkernijen. Gemaakt met fijne biologische chocolade, met cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. De box bevat 4 verschillende smaken. Rabarber & Vanilla Fool - Hazelnoot - Stemgember - Amandel & Gezouten Karamel. Simpel gezegd, dit is cooler dan cool! Deze truffels zijn biologisch, lactosevrij, glutenvrij, sojavrij, vegan. Ingrediënten: chocolade* (cocoa bestanddelen* 55%, rietsuiker, vanilla*), kokosnootolie*, stemgember* (gember* rietsuiker*), amandelpasta*, rietsuiker*, hazelnoten*, rabarber*, cacaopoeder*, water, zeezout, vanilla extract* * = ingrediënten van biologische oorsprong Kan ook andere noten bevatten. THT: 04-04-2022
  • Het concept van de Evenaar-collectie van Chocolate Naive staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakte tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Sesamzaad, Pindakaas en Sinaas-Zoethout. Het verhaal van de Pindakaas gaat als volgt: Deze chocolade met pindakaas komt rechtstreeks van de duivel zelve. De chocolade is vermengd met de duivelshoorns en is zo verleidelijk dat het recept op de lijst van 's werelds grootste zonden is opgenomen. Bijna 4 dagen lang is de pindakaas door maagden geklopt en gekarnd. Op de vijfde dag kwam Lucifer erbij om er chocolade van te maken. De goddelijke tranen van de deernen zijn vermengd met het inferno van de ontering waaruit deze pindakaaschocolade is geboren. Een tablet is geboren. Zo verdraaid lekker... . Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacaoboter, biologische suiker, biologische cacao, melkpoeder van grasgevoerde koeien, biologische pinda's, zeezout. THT: 15-07-2023  
  • Het concept van de Evenaar-collectie van Chocolat Naive staat voor het gebruik van ingrediënten afkomstig uit één enkel ecosysteem. De mineralen, water en bodem van een ecosysteem geven leven aan de planten. De elementen die goed samen gedijen smaken ook goed samen. Elke chocolade tablet uit deze collectie is enkel samengesteld uit ingrediënten met duidelijke en intense smaken die groeien in de gebieden rond de evenaar en die symbiotisch werden gemengd in door Chocolate Naive gemaakte tropische chocolade. 'Adem de geuren van exotische bloemen en planten in zodat je die kan voelen. Proef. Laat de smaken van de jungle u helpen het te begrijpen.' Deze reeks bestaat uit 6 tabletten: Kruiden, Goudbes, Super Donker, Sesamzaad, Pindakaas en Sinaas Zoethout. Het verhaal van de Sesamzaad gaat als volgt: Dit is de legende van een aroma die 1001 nachten helemaal over de rode duinen, langs de oases en de luchtspiegelingen van de Sahara is gereisd. Dit aroma is opgesloten in de grot met het magische slot, waarvan alleen de arme houthakker Ali weet hoe deze ban te breken en de poort te openen. Uiteraard is dit verhaal niet compleet zonder de veertig meedogenloze rovers waar dit aroma toe behoort. Maar Ali weet het wachtwoord en heeft zojuist de poort geopend: 'Sesam open u!' Domantas Uzpalis, chocolatier bij Chocolate Naive. Ingrediënten:  biologische cacaoboter, biologische suiker, biologische cacao, melkpoeder van grasgevoerde koeien, biologische sesamzaden, zeezout. THT: 15-04-2023
  • "Ik ben het, afkomstig uit Tabascao, met het geërfde Maya-bloed, waar de grof gemalen cacao een nieuwe betekenis aan het water gaf." (Carlos Pellicer). Deze donkere pittige chocolade wordt gemaakt in een authentieke Mexicaanse traditionele stijl, met behulp van de oude soorten criollo hybride cacao van Tabasqueño. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/ Ingrediënten: cacaobonen*, rietsuiker*, kaneel*, nootmuskaat*, zwarte peper*, chili * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 07-12-2022
  • In een afgelegen bergdal in het noorden van Peru ligt het dorp Chililique. In samenwerking met CacaoTales verwerken de boeren hun cacao tot een hoge kwaliteit zodat Chocolate Tree er een uitzonderlijke chocolade van kan maken. U vindt meer informatie over Chocolate Tree via de volgende link: https://hildedevolderchocolatier.be/2018/05/28/chocolate-tree/
    • International Chocolate Awards - European Silver Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 11-08-2022
  • Verwarmende winterkruiden werden zorgvuldig geselecteerd en vermengd met premium biologische donkere chocolade couverture en werden vervolgens voorzichtig verwerkt tot heerlijke vlokken. Bereiding: Verwarm 250 ml melk op een fornuis. Voeg 2 volle eetlepels chocoladevlokken toe aan de warme melk en klop samen op vooraleer te serveren.
    • International Chocolate Awards - 2015 Silver
    Ingrediënten: cacaomassa*, rietsuiker*, cacaoboter*, kruiden* (1%): kaneel* nootmuskaat*, kardemom*, gember*, anijszaad*, kruidnagels*, sinaasappelolie*, citroenolie* * Gecertificeerde biologische ingrediënten Noten en melk worden verwerkt in het bedrijf. THT: 05-07-2022
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle, de oprichters van Coup de Chocolat, houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 01-01-2024 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst rond Santa Marta in de bergen van de Sierra Nevada, Colombia door de Arhuacos bevolking. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude cacao rassen. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper
    • International Chocolate Awards European - 2018 Gold
    • International Chocolate Awards World - 2018 Silver
    • Great Taste Award - 2019 2 stars
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 02-02-2022 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst waar de uitlopers van de Sierra Nevada in Colombia en de Caraïbische kust elkaar raken. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude cacao rassen. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Zout op z'n vel met cacaonibs en fleur de sel. Smaakprofiel: nootachtig: gezouten hazelnoten; fruitig: tropisch fruit (gezouten groene mango's); houtig: gedroogd hout; kruidig: anijs
    • Great Taste Award - 2019 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, fleur de sel THT: 01-01-2024 met lotnummer
  • Dick Taylor Chocolate is erin geslaagd om het beste uit de cacaobonen te halen door de meest verfijnde cacao te gebruiken en vervolgens via een moderne interpretatie van de traditionele Europese technieken chocolade te maken. Al hun chocolade is, vertrekkende van de cacaoboon, met veel zorg geproduceerd in hun kleine fabriekje in Noord-Californië. "Deze uitzonderlijke cacao is afkomstig uit het Toledo District in het zuiden van Belize. Maya Mountain Cacao is een kleine co-op die samenwerkt met lokale Maya-boeren om niet alleen de kwaliteit van de cacao die ze telen te verbeteren maar ook hun levenskwaliteit te verhogen. Zij zijn er op beide niveaus in geslaagd en deze prijs-winnende tablet is daar het bewijs van. Prachtig genuanceerd met veel toetsen van bloemen en gedroogde fruit. We hopen dat u het harde werk en de zorg die in deze tablet werd gestoken zult waarderen." - Adam Dick, eigenaar/hoofd chocolademaker Dick Taylor Chocolate betaalt $ 9.511,83 per ton voor de Toledo, Belize cacao.
    • Good Food Awards
    • Academy of Chocolate Bronze Winner 2016
    • Academy of Chocolate Bronze Winner 2015
    • International Chocolate Awards Americas 2016 Bronze
    • International Chocolate Awards Americas 2017 Bronze
    Oorsprong: Maya Mountain Cacao Smaaknotities (geur/smaak/einde): gedroogde pruim / zure kers / jasmijn Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker THT: 31-03-2023
  • Deze ongezoete mengeling van cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en uit Peru benadrukt toetsen van sappige rode vruchten en de intensiteit van geroosterde cacaobonen. Ingrediënten: cacaobonen THT: 03-2023 met lotnummer
  • Een goede vriend van Fruition Chocolate Works heeft jarenlang de strijd tegen narcotica gevoerd in Tumaco, Colombia en hen op de hoogte gehouden van zijn werk. Dus toen ze in 2018 de kans kregen om bonen uit dit gebied te kopen, waren ze allemaal behoorlijk opgewonden - vooral omdat dit enkele van hun lekkerste en meest gebalanceerde cacaobonen zijn. De boeren maken het verschil. Zo verbouwt Blanca Vivera, een boerin van de tweede generatie, cacao tussen andere fruitbomen zoals bakbananen en in haar vrije tijd maakt ze zelf chocolade met haar eigen bonen. Blanca en 585 andere boeren (en 309 andere boerinnen) die behoren tot vier cacao coöperaties werken samen met de lokale organisatie Cacao de Colombia, die van iedereen natte bonen koopt en vervolgens fermenteert en deze zelf droogt bij een centraal fermentatie centrum. Uncommon vindt dan een thuis voor deze bonen bij chocolademakers die hogere prijzen willen betalen voor bonen van hogere kwaliteit. Deze geweldige smaken en als gevolg daarvan hogere prijzen betekenen dat boeren nu 70 procent meer inkomen verdienen aan cacao dan wanneer ze gedroogde bonen verkochten via de grondstoffenmarkt, wat een duurzaam alternatief biedt voor de cacao- en narcotica wereld. Smaaknotities: whisky, tabak, chocolade Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 12-2022 met lotnummer
  • De bijzondere bonen uit de Sambirano Valley in Madagascar hebben veel smaak: helder, zuur fruit zoals gedroogde kersen en veenbessen, die je gegarandeerd zullen verrassen. De intensiteit komt van de vulkanische grond op de privéplantage van Bertil Åkesson, genaamd Bejofo Estate, en is een handtekening geworden onder ambachtelijke chocolademakers. In de jaren zeventig verhuisde het gezin van Bertil vanuit Zweden naar Madagascar en kocht verschillende kruidenplantages, waarvan er een aantal nogal wat ongecultiveerde cacaobomen hadden. Sindsdien is die 2.300 hectare grote boerderij de steunpilaar van Bertil's operatie geworden. De bonen worden zes dagen gefermenteerd in houten kisten en vervolgens in de zon gedroogd op verhoogde bedden en betonnen patio's. De bonen van Bertil zijn een kenmerk geworden van de bean-to-bar chocoladebeweging, waarbij bijna elke maker zijn eigen versie maakt. Maar Fruition Chocolate Works hebben hun tablet later gelanceerd dan de meeste. Elke keer dat ze Bertil zagen, die ze sinds 2013 kennen, gaf hij Bryan een duwtje. 'Wanneer ga je chocolade maken met mijn bonen?' Bryan antwoordde: 'Ik wil ze recht doen!' Eindelijk, vijf jaar nadat hij Bertil had ontmoet en zijn bonen had geproefd, was Bryan blij met zijn resultaten. In 2018 lanceerden ze hun Madagaskar tablet en waren ze erg blij met de genuanceerde fruitigheid - een groot contrast met veel van de geroosterde, meer aardse bonen waarmee ze werken, maakt het extra speciaal. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker THT: 02-2023 met lotnummer
  • Ingrediënten: gekonfijte meloenen (meloenen, suiker, glucosestroop), amandelen, suiker, poedersuiker, gekonfijte sinaasappelschillen (sinaasappelschillen, suiker, glucosestroop), wafelpapier (aardappelzetmeel, water), glucosestroop, eiwitten, vanillesmaak . Kan andere sporen bevatten van noten, gluten, sulfiet. THT: 11-2021
  • Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: sojalecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 3 maanden na aankoop  
  • Volle hartjes in donkere chocolade met in het wild geplukte lange peper uit Bali, Indonesië. Single origin Peru 70% Fairtrade en biologische donkere chocolade. Smaaknotities: toetsen van citrusfruit en intense bitterheid. Ingrediënten: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*, emulgator: sojalecithine*, peper. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). Mogelijke aanwezigheid van notensoorten. * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 3 maanden na aankoop  
  • Marsepein 55% amandelen omhuld met chocolade single origin Peru 70%. Fairtrade en biologische donkere chocolade. Ingrediënten: Marsepein: amandelen 55%, bietsuiker, stabilisator: sorbitol, glucose siroop, conserveermiddel: kaliumsorbaat. Chocolade: cacaobonen uit Peru*, rietsuiker*, cacaoboter*,  emulgator: sojalecithine*. Melk (gemaakt in een fabriek waar ook melk wordt gebruikt). * Producten uit de biologische landbouw. Chocolade gecertificeerd door FR-BIO-01. Ingrediënten voldoen aan de normen van Fairtrade / Max Havelaar: rietsuiker, cacaoboter, cacaobonen (totaal 99,58%) www.info.fairtrade.net THT: 1 maand na aankoop  
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in Ecuador. De biologische cacao groeit in het mega diverse Amazonegebied op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Diep aromatische chocolade met de frisheid van citrus en een smeuïge aardse smaak. Pittig gerookte smaak gecombineerd met de scherpe smaak van natuurlijke zoutkorrels uit de Stille Oceaan. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter, kardemom, zeezout THT: 02-2023
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in Ecuador. De biologische cacao groeit in het mega diverse Amazonegebied op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. De intens fruitige en frisse smaak reflecteert de groeiomstandigheden van het regenwoud en werd aangevuld met een vleugje vanille op het einde. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter, vanille extract THT: 02-2023
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de meest bijzondere chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt met uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de chocoladefabriek van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 13-01-2023 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • U aangeboden door Marou Faiseurs de Chocolat. Provisions Marou is ruig en karaktervol. Altijd beschikbaar voor uw dagelijkse verwennerij. Dit niet-gealkaliseerde (niet Dutch-processed) cacaopoeder behoudt zijn fruitige toetsen en complexiteit. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 05-01-2023 met lotnummer
  • Deze cacao gedijt aan de voet van groene beboste heuvels in de centrale hooglanden van Vietnam. De koele bergen in de Lâm Dông provincie brengen een milde chocolade voort. U vindt er ook toetsen van pruimen, rozijnen en espresso in terug. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 07-08-2022 met lotnummer
  • Deze chocolade heeft een hoog kruiden, tabac en noten gehalte en toont Marou’s toewijding aan uitzonderlijk design zoals erkend door het Londense Wallpaper* magazine. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 28-08-2022
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2020 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch cacaoboter (12%), biologische volvet melkpoeder, biologische cacaokernen THT: 12-2021 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Hun enige (donker) melk tablet is gemaakt van biologische en eerlijke forastero/trinitario cacaobonen. Het beste van beide werelden: romig met karamel toetsen en met een mooie cacao push aan het einde. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2020 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische bietsuiker, biologisch melkpoeder, biologische cacaoboter (12%) THT: 03-2022 met lotnummer
     
  • Mike & Becky's partners van Mountains of the Moon telen hun cacao in het noordelijke deel van het Virunga Nationaal Park in de Democratische Republiek Congo. Suiker is de nicotine van de 21ste eeuw. Mike & Becky zijn voortdurend op zoek om de suiker in hun recepten te verminderen. Door het volledig weglaten van de biologische bietsuiker uit hun Mutwanga melkchocolade is deze tablet een experiment. Dankzij de lactose, de natuurlijke suiker die in melkpoeder aanwezig is, is deze tablet een gemakkelijker overgang naar een suikervrije chocolade dan een donkere tablet van 100%. De tablet heeft een sterke cacao punch in combinatie met een zijdezachte en romige finish. Hun enige (donker) melk tablet is gemaakt van biologische en eerlijke forastero/trinitario cacaobonen. Op de ecologische verpakking staat een okapi afgebeeld. Dit is ook het gebied waar de raadselachtige okapi, de 'bosgiraf', leeft. Dit dier werd pas ontdekt in het begin van de 20e eeuw en heeft een unieke donker fluweelachtige vacht, witte gestreepte poten, grote oren en een lange hals. Helaas is de okapi ernstig bedreigd door de effecten van menselijke activiteiten. Hun populatie daalde met meer dan 50% in slechts 15 jaar. Cacao producent: Mountains of the Moon, Noord Kivu, Democratische Republiek of the Congo Cacao type: Forastero / Trinitario Oogst: 2020 Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologisch melkpoeder, biologische cacaoboter THT: 02-2022 met lotnummer
     
  • Pacari Chocolate is een Ecuadoraans familiebedrijf dat tot doel heeft om de hoogste kwaliteit premium 'fine flavour' chocolade in de wereld te produceren. Gemaakt van boom tot tablet in Ecuador. Deze met eerlijke handel, duurzaam geproduceerde, maatschappelijk verantwoorde, biologisch gecertificeerde donkere chocolade heeft sinds 2012 al meer dan 150 internationale chocolade Awards gewonnen. De 100% tablet heeft hints van fruit en specerijen met een perfecte balans van lichte zuurtegraad en bitterheid. Alle ingrediënten in deze rauwe chocolade worden minimaal en bij lage temperaturen verwerkt om de antioxidanten en complexe smaken van de natuurlijke cacao bonen te behouden.
    • International Chocolate Awards 2017 World Silver
    Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 03-2023 met lotnummer
  • Deze tablet is gemaakt van zeldzame criollo cacaobonen die voorkomen in de Sambirano Valley in het noorden van Madagascar. De oogst van deze zeldzame criollo cacaoboon bedraagt slechts 2 ton per jaar. Dankzij de unieke fermentatie en de zorgvuldige verwerking is het milde karakter van de criollo - met een romig koffie aroma - complementair met de zachte en zure smaak van de verse pulp van de cacaovrucht en zijn bijzonder lichte kleur doet denken aan een melkchocolade.
    • Great Taste Award - 2013 2 stars
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Academy of Chocolate - Bronz Winner 2015
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 28-02-2023 met lotnummer
  • De Sambirano vallei in Madagascar is de thuis van een unieke mengeling van trinitario cacaobonen waarvan deze chocolade is gemaakt. Zoet en zuur zoals de verse cacaopulp.
    • Great Taste Award - 2014 1 star
    Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-03-2023 met lotnummer
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met hun eigen masala kruiden mengeling. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, asiatische kruiden THT: 30-12-2021
  • Donkere chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen en gemalen pepermunt blaadjes. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, pepermunt THT: 28-02-2022
  • De Gran Nativo Blanco cacao wordt geteeld door kleine boeren die lid zijn van de Norandino coöperatie in de regio Piura, ten noorden van Peru. De meerderheid van de bonen in deze oude criollo cacao variëteit zijn helemaal wit, met een intens aroma van kruisbessen en limoen, in evenwichtig gebracht met de zoetheid van de panela, en met veel florale toetsen. Gelukkig is Rózsavölgyi Csokoládé erin geslaagd de meeste van deze aroma's in de chocolade te behouden door zorgvuldige verwerking van de bonen. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-01-2023 met lotnummer
  • Chocolade gemaakt van trinitario en forastero cacaobonen, biologisch gecertificeerd, lokaal geproduceerd in Grenada - Caraïbisch gebied met uitsluitend zonne energie! Elk jaar wordt het zeilschip Tres Hombres volgeladen met chocolade met als bestemming Europa! Deze chocolade is heftig, maar voor een 100% zeer toegankelijk. Weetje: The Grenada Chocolate Company was de eerste ‘tree-to-bar’ producent. Het bedrijf is tot stand gekomen dankzij de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen THT: 03-07-2022
  • 100% suikervrij cacaopoeder van Valrhona met een buitengewone finesse en een intens aroma. Ideaal voor heerlijke chocolade dranken of voor gastronomische recepten. Om zelf uw warme drank te maken mengt u twee theelepels cacaopoeder (per persoon) en de benodigde hoeveelheid suiker, of helemaal geen suiker, met een beetje warme melk naar keuze, voeg dan de rest van de melk toe. De École du Grand Chocolat nodigt u ook uit voor het maken van gebakjes, truffels en sausen met een recept ontworpen door haar Chefs. Ingrediënten: cacaopoeder THT: 07-2022
Go to Top