• In April 2009 kocht Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht.
    • Great Taste Award - 2014 3 stars - selected among the 50 Best Foods
    • Great Taste Award - 2015 1 star
    Ingrediënten: cacao, rietsuiker, pure cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 30-06-2020 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagaskar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's en die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2014 2 stars
    • Great Taste Award - 2015 3 stars
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 31-03-2020 met lotnummer
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 2 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 2 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 2 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade) en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de 2 weken te consumeren.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en/of yuzu snippers en/of iyokan snippers en/of gecarameliseerd sesamzaad en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade) en krokante parels met framboos. De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de 2 weken te consumeren.
  • Ervaar de smaak van Grenada met deze heerlijke pure chocolade. Deze is liefdevol gemaakt in het hart van het Caribische regenwoud met trinitario bonen beroemd om hun rijke, complexe smaak. Deze cacao is afkomstig van een coöperatie die ook gedeeltelijk eigenaar is van het bedrijf. Ze beheren elke stap van het kleinschalig productieproces, bewaren de ware smaak van Grenada’s cacao en voegen waarde toe in elke fase. Omdat ze bezorgt zijn voor het milieu hebben ze 30 zonnepanelen geïnstalleerd  om de fabriek van energie te voorzien. Elk jaar brengt het zeilschip Tres Hombres deze chocolade naar Europa! Smaaknotities: intense chocolade met notities van gedroogd fruit, tabak en citrusvruchten. Trivia: The Grenada Chocolate Company was de eerste producent van de ‘boom-tot-tablet’. Het bedrijf is opgericht door en met de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische sojalecithine BB: 06-03-2020
  • Chocolade gemaakt van trinitario en forastero cacaobonen met een subtiel laagje Caraïbisch zeezout, biologisch gecertificeerd, lokaal geproduceerd in Grenada, Caraïbisch gebied met uitsluitend zonne-energie! Elk jaar wordt het zeilschip Tres Hombres volgeladen met chocolade met als bestemming Europa! Deze tablet heeft een complex, fris en spannend smaakprofiel. Weetje: The Grenada Chocolate Company was de eerste ‘tree-to-bar’ producent. Het bedrijf is tot stand gekomen dankzij de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, biologische soyalecithine, Caraïbisch zeezout THT: 11-06-2021