• In April 2009 kocht Bertil Åkesson Jr. en zijn Braziliaanse partner Dr. Angelo Calmon de Sá, de historische Fazenda Sempre Firma in Bahia, Brazilië. Deze 120 ha grote cacao plantage is gelegen in het midden van de Mata Atlantica, het woud met de hoogste biodiversiteit op aarde. Ze waren in staat om opnieuw een sociale structuur te creëren en hun beste beloning is te horen dat de gemeenschap naar de Fazenda verwijst als een "Paraíso" (paradijs). Ze verbouwen daar opnieuw de traditionele en verbazingwekkende forastero cacao genaamd "parasinho" uit de glorietijd van Bahia aan het begin van de 20e eeuw. De chocolade die Åkesson's ontwikkeld van deze bonen is smeuïg, met houtnotities en aardse toetsen. Ze heeft ook expressieve smaaknotities die herfstgeuren oproepen zoals tabak en de lokale pitanga vrucht. Ingrediënten: cacao, rietsuiker, pure cacaoboter, emulgator (GMO-vrije sojalecithine) THT: 30-06-2020 met lotnummer
  • Gelegen in de Sambirano Vallei, in de buurt van Ambanja, in het noordwesten van Madagaskar strekt Bertil Åkesson's landgoed zich uit over zo'n 2000 ha. Het is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de Bejofo Estate. De plantages produceren sinds 1920 wereldberoemde aromatische cacao die wordt gebruikt door topkoks en chocolademakers over de hele wereld. In deze subtiele chocolade vindt u fruitig-zoete astringerende toetsen terug. Åkesson's combineerde deze chocolade met de fijnste en zeldzaamste voatsiperifery peper uit Madagaskar waarvan de aardse- en houttoetsen aangevuld worden met intense bloemige aroma's en die een verfrissend effect teweegbrengen op uw smaakpapillen.
    • Great Taste Award - 2016 3 stars
    • Academy of Chocolate - Gold Winner 2017
    Ingrediënten: biologische cacao, biologische rietsuiker, pure biologische cacaoboter, voatsiperifery peper (2%), emulgator THT: 31-03-2020 met lotnummer
  • Deze smaakvolle donkere chocolade werd gemaakt met cacaobonen uit Ecuador. Heerlijke framboos werd toegevoegd samen met de prachtige fruitige rozenblaadjes. De knapperige stukjes maken het extra opwindend. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, framboos, rozenblaadjes, vanilleboon, rozenextract THT: 06-2020 met lotnummer
  • De exotische kardemom zorgt voor een magische smaak door toevoeging van een kleine warme toets van zwarte peper. De chocolade die gebruikt werd voor deze tablet is de Dos Rios chocolade gemaakt van cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Deze chocolade herkent u aan de hints van bergamot en lavendel die typerend zijn voor deze cacao. Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten, soya, tarwe en melkproducten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, kardemom, single estate zwarte peper, vanilleboon THT: 06-2020 met lotnummer
  • Planten worden al heel lang gebruikt in snoep en geneesmiddelen. Het behoud van deze geschiedenis is een integraal onderdeel van wat Cacao Prieto doet. "La fée verte" was een klassiek drankje onder de elite van de intellectuelen. Voor deze ambachtelijk gemaakte tablet 72% werd biologische single origin Dominicaanse cacao gebruikt. Deze tablet is geproduceerd met één van de oudste en mooiste criollo cacao stammen op Cacao Prieto's boerderij in de Dominicaanse Republiek en werd in kleine hoeveelheden geroosterd. In deze tablet kunt u smaaknotities terugvinden van steranijs, pepermunt, venkel, corriander en met aarde toetsen die een eerbetoon zijn aan de prachtige terroir van hun chocolade. Ingrediënten: cacao*, rauwe rietsuiker*, anijs essentiële olie , cacaoboter * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 04-12-2019
  • Artisanaal gemaakte chocolade met biologische cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze tablet is gemaakt van één van de oudste en beste criollo cacao stammen, afkomstig van Cacao Prieto's eigen boerderij. Deze genetische variant gaat terug naar de tijd van Christopher Colombus, die ze naar het eiland bracht! De cacaobonen werden in kleine hoeveelheden geroosterd. De smaaknotities van de tablet zijn intense toetsen van bessen en aarde die een eerbetoon zijn aan de prachtige terroir van deze chocolade. Eveneens toetsen van Spaanse camille en oranjebloesem. Ingrediënten: cacao*, rauwe rietsuiker*, orchidee olie , cacaoboter * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 02-12-2019
  • Artisanaal gemaakte chocolade met biologische cacaobonen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze tablet is gemaakt van één van de oudste en beste criollo cacao stammen, afkomstig van Cacao Prieto's eigen cacao boerderij. Deze genetische variant gaat terug naar de tijd van Christopher Colombus, die ze naar het eiland bracht! De cacaobonen werden in kleine hoeveelheden geroosterd. De smaaknotities van de tablet zijn intense toetsen van bessen en aarde toetsen die een eerbetoon is aan de prachtige terroir van deze chocolade. Ingrediënten: cacao*, rauwe rietsuiker* * Gecertificeerde biologische ingrediënten THT: 02-12-2019
  • Huisgemaakte Belgische bean-to-barchocolade! Tom en Isabelle houden van lekkere chocolade, eerlijke handel en duurzame landbouw. Met die idealen voor ogen begonnen ze aan Gusta. Proef haar en ontdek hun verhaal! Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Eerlijk en duurzaam. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker THT: 07-07-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst in Santa Marta door de Arhuacos bevolking de bergen van de Sierra Nevada, Colombia. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Smaakprofiel: nootachtig: walnoten; groente: olijf; houtig: den; kruidig: peper Ingrediënten: cacao, rietsuiker THT: 08-08-2021 met lotnummer
  • De cacaobonen worden geoogst waar de uitlopers van de Sierra Nevada in Colombia en de Caraïbische kust elkaar raken. Door het consumeren van deze chocolade ondersteunt u goede landbouwmethoden, meer dan eerlijke prijzen voor boeren (x4) en het voortbestaan van oude rassen van cacao. Deze chocolade is het product van een idealistische en holistische benadering van wat echte Belgische chocolade zou moeten zijn. Om de hoogste kwaliteit en de rechtstreekse handel te garanderen gaat Coup de Chocolat op zoek naar hun eigen bonen, die ze zelf verwerken. Huisgemaakt in Antwerpen. Stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Zout op z'n vel met cacaonibs en fleur de sel. Smaakprofiel: nootachtig: gezouten hazelnoten; fruitig: tropisch fruit (gezouten groene mango's); houtig: gedroogd hout; kruidig: anijs Ingrediënten: cacao, rietsuiker, fleur de sel THT: 08-08-2021 met lotnummer
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 3 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d'or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, ... Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 3 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 3 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • Assortiment artisanaal en huisgemaakte pralines. Wat mag u verwachten? Een uitgelezen selectie van zowel ganache -, praliné- en marsepein pralines. Een greep uit de mogelijke smaken: gezouten caramel, hazelnoot, gember, lavendel, kardemom, mango, éclat d’or, kalamansi, macadamia noot, cashewnoot, koffie, Vietnam, Congo, Jamaica, marsepein, marsepein-sinaas-Amaretto, sinaas, cranberry, pistache, speculoos, gezouten amandel, amandel, Dulcey, mille feuille, sesamzaad, sloe gin, firkin gin, kweepeer, tequila, vanille, … Deze pralines zijn beperkt houdbaar: ongeveer tot 3 weken na aankoop. De selectie kan variëren. GWN LTN SMLTN.
  • De degustatiebox bevat 3 secties met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of cacaonibs en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gedroogde vijg met donkere- en melkchocolade, gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade). De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de 3 weken te consumeren.
  • De degustatiebox bevat 1 sectie met een selectie van pralines, 1 sectie gemengde karakjes (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade met matcha thee, 1 sectie met donkere karakjes met kokosnoot en/of hazelnoot en/of pistache en/of amandel en/of  cacaonibs en 1 sectie met een mengeling van gedroogd fruit omhuld met chocolade (gedroogde vijg met donkere- en melkchocolade, gekonfijte citroenschil met melkchocolade en gekonfijte sinaasappelschil met donkere chocolade). De samenstelling van de pralines en de karakjes met nootjes kan variëren. THT: Wij raden u aan om deze box binnen de 3 weken te consumeren.
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in Ecuador. De biologische cacao groeit in het mega diverse Amazonegebied op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. De intens fruitige en frisse smaak reflecteert de groeiomstandigheden van het regenwoud en werd aangevuld met een vleugje vanille op het einde. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter, vanille extract THT: 14-11-2020
  • Deze chocolade wordt gemaakt met Nacional cacaobonen en is het resultaat van de inspanningen en de samenwerking van Afro-Ecuadoraanse boeren in de provincie Esmeraldas in Ecuador. De cacao groeit er op kleine velden die op een duurzame manier worden beheerd, waardoor het behoud van de natuur, de cultuur en betere levensomstandigheden voor de gezinnen wordt bereikt. Geniet van deze premium chocolade met zijn zachte textuur en met hints van geroosterde pinda. Proef de rijke en intense smaak van deze cacaobonen die geoogst worden op het noordelijke deel van de Ecuadoraanse kust. Ingrediënten: cacaomassa, ongeraffineerde rietsuiker, cacaoboter THT: 14-11-2020
  • De beste Arabica koffie in Vietnam gedijt in de koele bergen boven Dalat, de hoofdstad van de provincie Lâm Dông. Marou koopt enkele van de meest inspirerende cacao's in een iets lager gelegen gebied in de stomende jungle van Madagui District. Koffie en cacao ontmoetten elkaar ergens op de kronkelende weg tussen Madagui naar Dalat. Wij denken dat u deze ontmoeting niet zult vergeten. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, arabica koffie THT: 18-12-2019 met lotnummer
  • Een stevige en fruitige chocolade gemaakt van fijne cacao. Speciaal geselecteerde cacao afkomstig van kleine boerderijen uit de Bà Rįa provincie. Waarschijnlijk de bijzonderste chocolade van Marou. Alle chocolades van Marou zijn kleinschalig gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielokalen van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 18-12-2019 met lotnummer
  • Een intense en evenwichtige chocolade uit de Bên Tre provincie in de Mekong Delta, waar de cacao onder de kokospalmen groeit. Alle chocolades van Marou worden gemaakt van uitsluitend hoog kwalitatieve Vietnamese ingrediënten in de productielocatie van Marou in Saïgon. Ingrediënten: cacao bonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 05-01-2020 met lotnummer
  • Wanneer Marou op zoek was naar een romige melkchocolade keken ze niet verder dan de Bên Tre provincie - een heldergroene lap eilanden die bekend staat om zijn zoete kokosnoten en wilskrachtige mensen. Een lage dosis naar kaneel geurende trinitario cacao combineert mooi met de karameltoetsen van de cacaovrucht. Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, kokosnoot melkpoeder, cacaoboter THT: 05-01-2020 met lotnummer
  • Oialla 46%

     7,00
    De 46% van Oialla is melkchocolade zoals het hoort. Pure chocolade - alleen melk wordt toegevoegd om de intensiteit te verzachten. Niet te zoet en totaal anders dan elke andere melkchocolade. De chocolade heeft een evenwichtige cacao finish met notities van karamel en noten. Ingrediënten: biologische rietsuiker, biologische cacaobonen, biologische cacaoboter, biologisch melkpoeder THT: 31-12-2019
  • Oialla 78%

     7,00
    De nieuwe 78% is nog steeds een donkere versie van de oorspronkelijke Oialla 72% chocolade. Het verschil ligt in het 6% lagere suikergehalte en een iets lichter roosterproces wat in verschillende smaaknotities resulteert. Smaaknotities in Oialla 78% doen denken van citrus en linde. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-09-2019
  • Fleur de sel uit Frankrijk en ambachtelijke chocolade zijn voor elkaar gemaakt. Deze klassieke combinatie voldoet gelijktijdig en wonderbaarlijk aan uw zoete en hartige verlangens. Smaaknotities: aardbei, fudge en fleur de sel Kan sporen bevatten van pinda, boomnoten en tarwe.
    • Academy of Chocolate Bronze 2016
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, fleur de sel THT: 2020 met lotnummer
  • De kinderen van Zsolt en Katalin (eigenaars van Rózsavölgyi Csokoládé) hebben deze donkere melkchocolade gemaakt  voor alle beginnende chocolade liefhebbers. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, suiker, raapzaadlecithine, vanille THT: 30-08-2019
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met 20% amandelpraliné pasta gemengd. Ingrediënten: donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), amandelpraliné (amandelen 60%, suiker, vanille). Amandelpraliné in de chocolade min. 20% THT: 30-11-2019
  • Stukjes biologische amandelen werden toegevoegd aan de melkchocolade. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, suiker, raapzaad lecithine, vanille, amandelen THT: 30-11-2019
  • Geroosterde venezolaanse cacaonibs werden toegevoegd aan de melkchocolade. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, melkpoeder, suiker, raapzaad lecithine, vanilla, cacaonibs THT: 30-08-2019
  • Het dorp Chuao – waar Venezuela’s meest verfijnde bonen groeien – is genesteld tussen de zee en de bergen in een afgezonderde vallei en is enkel te bereiken per boot. Een traceerbaarheidscertificaat uitgegeven door La Empresa Campesina de Chuao garandeert als enige landbouworganisatie dat de cacao met serienummer 2140-03 werd toegewezen aan Rózsavölgyi Csokoládé. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-06-2020 met lotnummer
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met geroosterde en gehakte hazelnoten van Piëmont. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, hazelnoten THT: 30-11-2019
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen  en met hete Hongaarse paprika gemengd. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, hete paprika, kruiden THT: 30-11-2019
  • Met deze tablet brengt Rózsavölgyi Csokoládé hulde aan de berggorilla's van Congo, Rwanda en Oeganda. De smaakvolle cacaobonen uit het dorp Mababu in Tanzania en hun grote inspanningen hebben tot deze uitzonderlijke chocolade geleid. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2020 met lotnummer
  • Een vleugje kristalzout uit de Himalaya is aan de melkchocolade toegevoegd. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, melkpoeder, suiker, raapzaad lecithine, vanille, kristalzout uit de Himalaya THT: 30-11-2019
  • De Sambirano vallei in Madagascar is de thuis van een unieke mengeling van trinitario cacaobonen waarvan deze chocolade is gemaakt. Zoet en zuur zoals de verse cacaopulp. Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-11-2020 met lotnummer
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met hun eigen masala kruiden mengeling. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, asiatische kruiden THT: 30-11-2019
  • De porcelana is een zeldzame soort cacaoboon, met volledig wit vruchtvlees. Tijdens de fermentatie verandert het in een licht bruine kleur die typisch is voor deze chocolade. De verhouding en de complexiteit van aroma's creëren een gevoel van perfecte eenvoud.
    • Academy of Chocolate Bronzen Winaar 2011
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-12-2020 met lotnummer
  • De haven van Puerto Cabello ligt aan de Caribische zee in Venezuela. Er wordt gezegd dat het water zo rustig is dat een haar (cabello) de schepen kan helpen aanmeren in de haven. De cacaobonen die Rózsavölgyi Csokoládé voor deze chocolade gebruikt werd verzameld op plantages rond deze stad.
    • Academy of Chocolate Brons 2015
    • Great Taste 2Star 2014
    Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter THT: 30-09-2020 met lotnummer
  • Trinitario cacaobonen met een excellente fermentatie werden uitgezocht rond het vissersstadje Rio Caribe op het schiereiland Paria in het noordoosten van Venezuela. Doet denken aan tabac en aan vers gemaaid gras. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter THT: 30-04-2020 met lotnummer
  • Deze tablet werd beloond met een Zilveren Medaille door de Academy of Chocolate in de hoofdcategorie “Bean-to-Bar Best Dark Bar”. De cacaobonen uit Trincheras, Venezuela worden geroosterd bij heel lage temperaturen om al hun natuurlijke smaken te bewaren. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, cacaoboter THT: 30-03-2020 met lotnummer
  • Deze tablet is een zilveren medaille winnende chocolade met een hoog cacao percentage. De cacaobonen uit Trincheras, Venezuela zijn geroosterd op zeer lage temperatuur om het kleinste beetje van hun natuurlijke smaak te bewaren. De unieke verpakking verdiende een bronzen medaille in de 2013 AoC Awards. Ingrediënten: cacaobonen uit Trincheras, biologische cacaoboter, biologische rietsuiker THT: 30-09-2020 met lotnummer
  • Enkele druppels lavendelolie worden gemengd met chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen en wordt de dag nadien fijngemalen. U hoeft enkel de chocolade om te roeren in 3 dl melk of water, laat het koken en u kunt genieten van 4 porties warme chocolademelk.
    • Academy of Chocolate Verpakking Gouden Winnaar 2015
    Ingrediënten: donkere chocolade (cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter), lavendelolie. Cacaogehalte min. 73% THT: 30-03-2020
  • Bean-to-bar chocolade gemaakt van Venezolaanse cacaobonen met geroosterd zwart sesamzaad gemengd. Ingrediënten: cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, zwart sesamzaad THT: 30-06-2019
  • Ervaar de smaak van Grenada met deze heerlijke pure chocolade. Deze is liefdevol gemaakt in het hart van het Caribische regenwoud met trinitario bonen beroemd om hun rijke, complexe smaak. Deze cacao is afkomstig van een coöperatie die ook gedeeltelijk eigenaar is van het bedrijf. Ze beheren elke stap van het kleinschalig productieproces, bewaren de ware smaak van Grenada’s cacao en voegen waarde toe in elke fase. Omdat ze bezorgt zijn voor het milieu hebben ze 30 zonnepanelen geïnstalleerd  om de fabriek van energie te voorzien. Elk jaar brengt het zeilschip Tres Hombres deze chocolade naar Europa! Smaaknotities: intense chocolade met notities van gedroogd fruit, tabak en citrusvruchten. Trivia: The Grenada Chocolate Company was de eerste producent van de ‘boom-tot-tablet’. Het bedrijf is opgericht door en met de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische sojalecithine BB: 06-03-2020
  • Chocolade gemaakt van trinitario en forastero cacaobonen met een subtiel laagje Caraïbisch zeezout, biologisch gecertificeerd, lokaal geproduceerd in Grenada, Caraïbisch gebied met uitsluitend zonne-energie! Elk jaar wordt het zeilschip Tres Hombres volgeladen met chocolade met als bestemming Europa! Deze tablet heeft een complex, fris en spannend smaakprofiel. Weetje: The Grenada Chocolate Company was de eerste ‘tree-to-bar’ producent. Het bedrijf is tot stand gekomen dankzij de visionaire ideeën van Mott Green (geboren David Friedman). Ingrediënten: biologische cacaobonen, biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, biologische soyalecithine, Caraïbisch zeezout THT: 11-06-2021
  • De Arauca regio is de thuisbasis van de majestueuze "Sierra Nevada del Cocuy". Het is een heilige plaats voor de fauna en flora en wordt gekenmerkt door zijn weidse vlakten. In het westen rijzen de prachtige Eastern Ranges van de Colombiaanse Andes abrupt op in de wijdse open graslanden en zorgen ze voor nieuw leven in het rijke ecosysteem van de regio. Op deze plek komen de alluviale vlaktes en de vruchtbare uitlopers van de Andes samen met de bergachtige landschappen die doorkruist worden door de Arauca, Meta en Casanare rivieren. Op het ritme van de "joropo" muziek in het land van de cowboys en groene savannes gaat Tibitó Chocolate zorgvuldig op zoek naar de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: profiel van zoete snoep met melk, karamel en hazelnoot toetsen; zoete en delicate finish gecombineerd met toetsen van melk, room en noten. Zuurgraad: laag Body: romig Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • De centrale Colombiaanse regio Meta staat bekend om zijn prachtige landschappen en buitengewone zonsopgangen en zonsondergangen. Gelegen ten oosten van de Colombiaanse Andes wordt Meta gekenmerkt door haar enorme grasland vlaktes, "Los Llanos", die zich uitstrekken van de geïsoleerde bergketen van de Serranía de La Macarena in het zuidwesten tot de Eastern Ranges van de Andes in het westen. Dit land van snel stromende rivieren en dramatische watervallen, "llanera" muziek en hard werkende cowboys ("llaneros"), is waar Tibitó Chocolate op zoek gaat naar  de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: fruitig, met rood fruit toetsen zoals kersen, aardbei en rode wijn Zuurgraad: medium-hoog Body: zijdezacht Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • De centrale Colombiaanse regio Meta staat bekend om zijn prachtige landschappen en buitengewone zonsopgangen en zonsondergangen. Gelegen ten oosten van de Colombiaanse Andes wordt Meta gekenmerkt door haar enorme grasland vlaktes, "Los Llanos", die zich uitstrekken van de geïsoleerde bergketen van de Serranía de La Macarena in het zuidwesten tot de Eastern Ranges van de Andes in het westen. Dit land van snel stromende rivieren en dramatische watervallen, "llanera" muziek en hard werkende cowboys ("llaneros"), is waar Tibitó Chocolate op zoek gaat naar  de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: fruitig, met rood fruit toetsen zoals kersen, aardbei en rode wijn Zuurgraad: medium-hoog Body: zijdezacht Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, koffie THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • De centrale Colombiaanse regio Meta staat bekend om zijn prachtige landschappen en buitengewone zonsopgangen en zonsondergangen. Gelegen ten oosten van de Colombiaanse Andes wordt Meta gekenmerkt door haar enorme grasland vlaktes, "Los Llanos", die zich uitstrekken van de geïsoleerde bergketen van de Serranía de La Macarena in het zuidwesten tot de Eastern Ranges van de Andes in het westen. Dit land van snel stromende rivieren en dramatische watervallen, "llanera" muziek en hard werkende cowboys ("llaneros"), is waar Tibitó Chocolate op zoek gaat naar  de beste cacaobonen voor deze chocolade tablet. Smaaknotities: fruitig, met rood fruit toetsen zoals kersen, aardbei en rode wijn Zuurgraad: medium-hoog Body: zijdezacht
    • International Taste and Quality Institute - Superior Taste Award 2017 1 star
    Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 10-08-2020 met lotnummer
  • Vanwege de stranden van Tumaco Bay aan de Stille Oceaan is Tumaco ook bekend als "de parel van de Stille Oceaan". Het is een gemeente in het Colombiaanse departement Nariño in het zuidwestelijke deel van Colombia en gelegen op de grens met Ecuador. Doorkruist door verschillende rivieren geniet Tumaco van een warm en vochtig klimaat met gedurende het hele jaar zware regenval waardoor de tropische regenwouden en mangroves weelderig bloeien. Vergezel Tibitó Chocolate met het verkennen van deze prachtige kustlandschappen om de unieke smaken van de cacaobonen van hun Tumaco te ontdekken. Smaaknotities: zoete rijpe bananen, rietsuiker en hazelnoten; zoete finish van honing en amandelen Zuurgraad: medium met citrus profiel Body: romig Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter THT: 10-08-2020 met lotnummer